ועד ספור

ועד ספור

הספור מספר על גברת שהתכוננה לחגיגת בר המצוה של בנה, הזמינה את המקורבים ואת המרוחקים במשפחה שכנים ועוד .. את אחת מן השכנות התלבטה מאוד ולא באמת רצתה להזמינה ולכסוף קראה לבנה ואמרה . שלומיקו וון אקי מירה וה אנדי לה טייה רבקה אי אנוויטה לה קון מדייה בוקה אלה בר מצוה , שלומיקו קה ארה אומפקו בובו, צ´פטאו לה פורטה דה לה טייה רבקה לה אביו סה טפו לה בוקה קון לה מנו אי לה דישו "מי ממה דישו קה אמניינה טנגו בר מצוה אי אסטס אנביטדה" "קיתה לה מנו דה טו בוקה, דקה טה אסטס טפנדו לה בוקה" לה פורנטו לא טייה רבקה "נו טה אסטו אטנדיינדו" "מי ממה מדישו קה טייאמה קון מדייה בוקה קפאק קה ווס קאייגה לה דישו רבקה אי לה סרו לה פורטה.

RORGAD

New member
קונסז´ה בואנה, אי יו טנגו אונה

סמז´נטה, לה אז´ה דה לה ויזינה מייה ארה סין קאזאר, אי און דייה קונוסיו און אומברה, נו לה גוסטו מונצ´ו אמה אינה לה דיו לה דרסו (כתובת) דה לה קאזה, און דייה וינו אל אומברה אה קאזה, לה ארמניקה צ´יקה לה אביו לה פוארטה, קואנדו לו וידו סה חואה אנדה לה ארמאנה אי לה דישו קה אל אומברה וינו, לה מוצ´אצ´ה לה דישו אה לה ארמאנה, וא דיזה לה קה נו אסטו אן קאזה, לה צ´יקה סה חואה אנדה אל אומברה אי לה דישו " מי אמראנה דישו קה נו אסטה אן קאזה"

Sarika

New member
החיים והמוות ביד הלשון.....

ובלדינו: לוידה אי למוארטה אן למנו דה לה לוואנגה.

|חייבת להגיד לך כל הכבוד ולעשות זאת

בעברית, אני עוקבת אחר ההודעות שלך, השפה של לך עשירה ואת נכס לשמור השפה ואני עוד "השווצתי" בפניך בטלפון שאני דוברת לאדינו היטב - אני חושבת שאת בכל זאת טובה ממני המשיכי כך והעשירי אותי/אותנו בידיעותיך.

למעלה