ועד הורים במעון

הילהל

New member
ועד הורים במעון

בהשפעת הפורום התנדבתי לועד ההורים במעון. מישהי עשתה את זה פעם? אני רוצה שהפעילות שלי בועד לא תתמצה בהפקדת התשלומים בבנק ובמתנה למטפלות בסוף השנה - אני רוצה להיות מעורבת בדברים כמו: החלטה על קניית משחקים חדשים, בחירת מפעילה לריתמיקה, החלטה על חוגים אחרי הצהריים. מניסיונכן - איך עושים את זה?

לאה_מ

New member
../images/Emo6.gif שאי ברכה

אני חושבת שמידת המעורבות של הועד מאד תלויה במה שצוות המעון יאפשר לכם. לא כל צוות רוצה שועד ההורים יתערב בכל ההחלטות שציינת. אני מציעה שתקיימו בהקדם שיחה עם הגננת ועם מנהלת המעון, תביעו נכונות להיות מעורבים בהחלטות מהסוג הזה, תביעו רצון להשקיע מזמנכם וממרצכם במעורבות הזו, ותקוו שזה יתאפשר. אצלנו בגן (פרטי וגם עירוני) הועד לא התערב בקניית משחקים לגן או בבחירת מפעילים לחוגים (דוקא על החוגים הגננות הרבה פעמים שואלות את ההורים מה הם מעדיפים), אבל כן ארגן כל מיני פעילויות לילדים במשך השנה (טיול, מסיבת פיג'מות, ערב סיפורים וכו') והיה מעורב בתכנון וביצוע של פעילויות משותפות הורים-ילדים (כמו מדורת ל"ג בעומר, מסיבת חנוכה, יום המשפחה וכד'). בבי"ס אצלנו זה קצת שונה, והמעורבות היא יותר עמוקה (גם ברמת ועד ההורים וגם ברמת ההורה הבודד שרוצה להשקיע מזמנו החופשי בביה"ס), אבל אולי אפשר לעשות את זה גם בגן. נשמח לשמוע עדכונים במהלך השנה.

נעה גל

New member
אני מצטרפת ללאה -

לגבי חוגים - הרבה מאוד גננות מעבירות את ההחלטה להורים, לגבי קניית משחקים חדשים - לי באופן אישי זה נראה כמו חדירה לתחום המקצועיות של הגננת. האם היית מסכימה שאישתו של לקוח שלך בעבודה (או אישתו של הבוס) יבואו ויתערבו לך ברמה מקצועית? אני מניחה שלא. אני חושבת שצריך לדעת מהו הגבול העדין בין מעורבות להתערבות הועד בגן. הקשר בין הורים לגננות ומטפלות (שאני יכולה לדבר עליו שעות כי בדיוק סיימתי לכתוב עבודה בנושא
) הוא רגיש וטעון במיוחד. הרבה מאוד גננות הופכות להיות דפנסיביות כשהורים מתחילים להתערב (ודי בצדק האמת), והתנהגות כזו בדר"כ מכעיסה מאוד הורים. אני מציעה (נדמה לי שגם לאה הציעה) לשבת בתחילת השנה עם הגננת ולערוך שיחת תיאום ציפיות. הייתי אומרת לה מראש מה נושא השיחה ושאתם רוצים להיות ועד מעורב ושתחשוב היכן היא רוצה להפעיל את ההורים. גם אתם צריכים להגיע עם רשימה של דברים שאתם רוצים לעשות בגן, ואז, לעבור סעיף סעיף ולראות האם הדבר מקובל על שני הצדדים. לגבי פעילות במהלך השנה - כדאי, שוב, לערוך הכל בהתייעצות ושיתוף הגננת, לשמוע את דעתה וכו'. בקיצור, מה שאני מנסה להגיד הוא שתצרו שיתוף פעולה עם הגננת ולא עבודה בשני גופים שונים.

למעלה