ועד בית

ועד בית

סתם שאלה,
כמה אתם משלמים לועד בית? איזה מחיר נראה לכם שפוי לשלם לועד בית?

בעיקרון יש לי בעיה שנראת לי חשודה ורציתי להתייעץ:
כשנכנסנו לדירה בבניין שלנו האישה שאחראית לגבות את הכספים אמרה שמשלמים 35 שקל לחודש קבוע סך הכול על ניקיון המדרגות וחשמל אמרתי סבבה.
אבל בחודשים האחרונים היא פשוט משנה את המחיר ודורשת יותר: למשל החודש היא דרשה 55 שקל, וחודש הבא היא דורשת 45 שקל שאלתי אותה מה הסיבה שהמחיר עלה
היא ענתה לי "זה המחיר כי אין כסף בקופה"
אז איפה המחיר הקבוע פה? זה ממש מעצבן אותי ונראה לי חשוד! מה זה אין כסף בקופה, אז אין כסף אני זו שצריכה למלא את הקופה? זה נשמע לי חשוד כי אולי אנשים לא משלמים לה ואז היא דורשת מהפראיירים שכן משלמים אני לא יודעת..
מה אפשר לעשות במצב כזה? איך פונים אלייה? אני חדשה שם ולא רוצה לריב עם אף אחד.
חשבתי אולי לשאול את השכנים כמה הם משלמים וקצת לחקור לפני שאני משלמת לה.

אשמח לעצות
תודה

delikat

New member
נשמע לי סביר מאוד.

אצלנו לוקחים מכל דירה 120 שקל. אנחנו דואגים לשלם מראש כמה חודשים כל פעם כדי להימנע מהתעסקויות מיותרות.
בעניין השינויים במחיר, לא שמעתי על שיטה כזו, זה נשמע לא נוח.
במקומך הייתי מנסה להגיע לסידור דומה עם וועד הבית שלך, לשלם מראש לתקופה, ושיהיה לך שקט מהעניין.

זה בהחלט ממש לא נוח

אין לי בעיה לשלם את זה. פשוט לא מובן לי השינויים האלו פתאום.
ואני מתחילה לחשוד שהיא מחרטטת אותנו.
מה גם שהסיבה לעלות מחיר כי אין לה כסף בקופה לא הגיוני לי.
לא אשלם לה עד שאני אשאל את השכנים.
עד אז שתרדוף אחרינו בינתיים..
אגב נשמע סידור טוב לשלם מראש אבל אי אפשר לדעת כי פתאום היא תבוא ותדרוש עוד גם בלי סיבה מוצדקת
אפילו שסגרנו מחיר.

בקיצור קצת בעייתי העניין ובנוסף היא לא מביאה שום קבלה על התשלום זה הגיוני?

בגדול זה סכום סביר

אבל מה שמעבר זה לא כל כך סביר ואפילו דיי מכעיס, כי לשם מה בעצם ממלאים את קופת הוועד? אם זה בשביל תשתיות וכדומה, זה לא משהו שאמור להיות ממומן ע"י שוכרי דירות, מה גם שאם מתוכנן להתבצע משהו שקשור לתשתית, יהיה יותר יעיל ופרקטי לפנות לדיירים ולבקש כיסוי של העלות עם פירוט של ההוצאות.

אני חושבת שיש מקום לבקש ממנה פירוט של המשמעות של "למלא את הקופה". גם לשאול את השכנים לא יזיק, אם זה לא מוצא חן גם בעיניהם זה יכול רק לסייע.

אוקיי תודה

אני מקווה שיהיה בסדר..
אני לא הולכת לשלם לה בלי בירור כלשהו. :)

היי.. סתם רציתי עוד לכתוב על הנושא

יצא לנו לדבר שוב עם ועד הבית..
אז ככה, ביקשנו ממנה פירוט של כל התשלומים, וגם קצת "התעכבנו בתשלום".. בכוונה.
בגלל שהיא התעקשה לעלות במחיר לא כל כך ידענו מה לעשות אם להתקשר לבעל הדירה לשאול אותו מה עושים או פשוט לשלם.
בעיקרון חבר שלי שגר איתי קבע איתה אישית שנשלם לה היום.. והייתה הסכמה לשלם, הכל סבבה- נתתי לו לסדר את הנושא הזה.
היום במקרה היא רואה אותי ודרשה את הכסף, התחילה להגיד שאין כסף לשלם למנקה, ושאנחנו מאחרים כבר בשבועיים בתשלום ושלא נעים לה לבקש כל הזמן.
אז אמרתי לה שחבר שלי לא בבית כרגע הוא בעבודה ואין עליי כסף- הוא קבע איתה שהוא מסדר את זה ויצא שהיא התנפלה עליי..

קיצר ממש התעצבנתי והרגשתי חוסר נעימות

פשוט מכעיס שהם עושים מה שהם רוצים מעלים ומורידים מחירים ואנחנו צריכים לקבל את זה- ועוד עשתה לי פוזות על שאיחרנו בתשלום.
אני מאוד מקווה שכשנשלם לה יותר מאוחר יהיה לה חשבוניות להביא לנו.
נכוון שזה סכום מזערי שכמובן שאין לי בעיה לשלם אבל העיקרון זה מה שהיה לי חשוב, שאדע לעזאזל על מה אני משלמת פה.. פשוט מעצבן!!

למעלה