היה ועד הבית אחד בביוף, מה יש לו חנות של קרמיקים ובתי שימושים וברזים ברמדגן או לפחות היה לו חנות כזותי. אז יש ודבית ויש אדון בביוף - אז מה? נקרא לו "יושב ראש ועד הבית מר יהויקים* בביוף"? מפיתום! מפיתום! קראנו לו וַדַּבַּיּוֹף * (לא יודע אם קראו לו בכלל יהויקים או אולי בכלל מושה)
בניו-יורק "ועד הבית" מחליט אם את ראויה בכלל להסתופף במחיצתו, אם מותר לך לגדל כלבים ועוד כל מיני חדירות לתחום הפרט שלך. דווקא לא ממש מעניין אותי הנושא הזה. וועדי הבית המתחלפים בבנין הזקן שלנו בסדר גמור. משלמים קצת כסף, מקבלים ניקוי, גינון ודלת-אינטרקום, ונותנים לי לגדל את 3 הנבחניות שלי.
על ועד הבית וחושדים שבכסף שנאסף נעשה שימוש אישי. התניתי את המשך התשלומים לועד בהצגת דף חשבון מהבנק על מנת לקבל תמונה על מה שקורה עם ההפקדות מול ההוצאות, ואופס...לא שמעתי מועד הבית מאז מילה אחת. יש כמה משפחות בבנין שמסרבות לשלם עד שלא יוצג להם הדו"ח, ובינתיים נראה שהעסק מתנהל על גב אלו שכן משלמים. בקיצור לא נעים ובלגאן קצת.
שיפצנו את כל הבנין, שילמנו הרבה כסף, ויו"ר הועד גם שיפץ את ביתו באותה הזדמנות ונעזר באותו קבלן, מייד התחילו הלשונות הרעות. מזל שאנחנו רק 9 דיירים, אז ללשון הרעה לא היה מספיק כוח להפוך ליותר מרכילות זדונית. אם היו"ר הצליח לגרום ל- 9 דיירים להסכים על שיפוץ אחרי שנים שהם רבו זה עם זה, מצדי היינו ממנים לו את השיפוץ וזה לא היה מספיק כדי לפצות אותו על התקופה המכוערת שהוא עבר עד ההסכמה. [הוא גם הצליח למנוע מאחת הדיירות בקומה השלישית לבנות לה חדר פנימי תחת הגג.