ועד בגן

ועד בגן

שלום לכולם

התנדבנו להיות בוועד התינוקיה..
פעם ראשונה שלנו אז אולי תוכלו לתת מניסונכם?
כמה כסף משקיעים במתנה של ראש השנה לגננות? נותנים למטפלות הקבועות, למנהלת ולמבשלת בלי למחליפות?
המנהלת אומרת שבדר"כ גובים 450 ש"ח מכל ילד וזה מספיק למתנה קטנה לגננות לראש השנה, לפסח וסוף שנה מתנה ב300 שח לכל גננת.
בנוסף מתנה לכל ילד ביום הולדת ב10 שקלים , ועוד מתנות קטנות לחגים כמו לוח שנה בראש השנה עם תמונה, מגילה בפורים והגדה בפסח.
אה וכולל חוג תנועה בשילוב עם מוסיקה
ביום רביעי אשב לעשות איתה חישובים מדויקיים כי היא אומרת ששנה שעברה פתאום נגמר הכסף בסוף שנה ולא היה למתנה לסיום- אז אדאג שזה לא יקרה.
אבל לפני חשבתי אולי יש למישהי/ה משהו להוסיף לי מניסיון?

כמה דברים

תהי סגורה על כל ההוצאות ואז תעשי תקציב.מתנה ב10 שח נורא קשה למצוא קחי זאת בחשבון, אנחנו העדפנו להשקיע יותר ולתת מתנה מכובדת שהילדים נהנים ממנה עד היום (ספר עם השם).לחגים הצוות קיבל מתנה בשווי כ100-250 ש״ח, הרבה פעמים נתנו תלושים שהצלנו להשיג בהנחה טובה ואז לועד זה עלה פחות.אחנו קנינו מתנה לכולם כולל מבשלות ומחליפות אבל הם קיבלו הרבה פחות כי היו עוד שתי כיתות באותה גן והם קיבלו מתנה קטנה מכל ועד...אנחנו קנינו גם מגבונים במרוכז בתינוקיה ובפעוטון.קחי בחשבון שיש גנים שבהם הגננת נזכרת באמצע השנה (כמו אצלנו) שהיא רוצה דגלים לשמחת תורה, שי בחנוכה, עציץ בטו בשבט, סופגניות בפורים וכדומה אז שווה לסגור איתה קודם שלא תצטרכו להגיד לה שאין לכם תקציב.אצלנו בתינוקיה גבו מעט אך הילדים קטנים עדיים אז כל פיצפקס מסביב פחות מדבר אליהם ובפעוטון גבו הרבה והילדים והצוות נהנו מההשקעה מאוד, מצד שני זה הכל בונוס ושום דבר הוא לא באמת חובה...וכמובן לא לשכוח מתנת סוף שנה לילדים.אצלנו רוב התקציב הלך על חוגים בעיקר חוג מוסיקה שהועבר ע״י מורה לריתמוזיקה ולא סתם מישהו עם גיטרה וכולם אמרו בסוף השנה שהוא שווה את ההשקעה והוא כמובן הגיע גם לכל המסיבות של הגן.שיהיה בהצלחה וסורי על החפירה.

שילמנו המון

סביב ה700 ש"ח נראה לי.
אבל שוב זה הכיל 2 חוגים ברמה גבוה (על זה הלך לדעתי חצי מהתקציב), מגבונים לכל השנה (כ2500 ש"ח), מתנת יומולדת (כ50 ש"ח לילד), מתנת סוף שנה ותמונת מחזור (כ40 ש"ח לילד), 3 מתנות לכל איש צוות (כ120 ש"ח בממוצע) ועוד משהו קטן בכל חג שהגננת בקשה ובגלל שגבינו מספיק הסכמנו והילדים נהנו מזה מאוד, זה לא חובה אבל זה באמת הכסף הקטן בתקציב (סה"כ אולי 20-25 ש"ח לילד לכל החגים יחד).

פעם היו מבצעים טובים לתלושים של שופרסל בכל מני ארגוני עובדים אבל נכון להיום הכל בוטל, אנחנו השגנו בזמנו בכמעט 16% הנחה...
מתנות לילדים אני נורא אוהבת את האתר ניקניים, המוצרים יקרים אבל יש שם דברים איכותיים וטובים שהילדים מאוד אוהבים, בפעוטון שנה שעברה חצי מהילדים הביאו את הספר שקיבלו כספר שהם הכי אוהבים לשבוע הספר, יש לנו כבר שני ספרים שלהם והילדים מכורים אליהם...
אני גם אוהבת את האתר הזה http://www.familytime.co.il/ יש בו דברים חינוכיים, טובים ויפים והם עושים מבצע כשרוכשים בקבוצה.
לגיל תינוקיה קצת יותר קשה למצוא מתנות ואצלנו בתינוקיה בכלל לא חגגו לילדים גיל שנה אלא אם ההורים בקשו לחגוג ולכן גם לא רכשנו מתנות בתינוקיה אלא רק בפעוטון.
בתינוקיה אגב גבינו רק 450 ש"ח אבל המתנות לצוות היו קטנות יותר וחוג אחד הגן מימן.

מנצלשת

השנה מתוכננים לנו 2 חוגים. מבקשת הצעות לחוגים.
נמשיך כנראה עם אותה מפעילת ריתמוסיקה מהשנה שעברה - היא ממש מוצלחת וגם ראינו אותה במסיבות (חנוכה, סוף שנה) עם הילדים.
מנהלת הגן רוצה לתת לנו תאטרון בובות. זה חוג שהיא מביאה כבר כמה שנים. משום מה נראה לי שזה פסיבי מדי.
מה גם שהקבוצה מעלינו (הבוגרים יותר, אנחנו קבוצת הגיל האמצעית) הפסיקו את החוג במרץ כי אחת המטפלות דיווחה לועד שהילדים משתעממים.
קבוצת הבוגרים רוצים להביא חוג חיות. מנהלת הגן טוענת שלנו זה פחות מתאים כי הילדים קטנים מדי (שנה וחודשיים עד שנה ו-11). אני נוטה להסכים בגלל הקטנים (שלי מהגדולות והן מאוד אוהבות חיות)
אשמח לקבל רעיונות לחוגים נוספים - ואם במקרה יש לכם המלצות למפעילים מאזור הצפון - תבורכו.

לדעתי חוג תנועה

אצלנו היא כל שבוע הייתה מביאה חפץ אחר והיא עובדת איתם בקבוצות קטנות על תנועות לחיזוק חגורת הכתפיים, שיווי משקל וכדומה.
זה מפעיל מאוד את הילדים וזה חשוב מאוד בגיל הזה. חוג חיות וכל השאר זה נחמד אבל לא מתאים למסגרת גן לדעתי האישית.
אצלנו פעם בחודש היה בגן גם ככה הצגה אז חוג תאטרון בובות זה באמת היה מיותר וגם לדעתי צריך בגיל הזה משהו עם יותר פעילות ויותר חוייתי לילדים...
ד"א בגיל תינוקיה הייתה מגיעה אצלנו מישהי שלמדה פזיותרפיה לילדים והיא הייתה מעולה, נתנה גם להורים תרגילים לעשות עם הילדים בבית במקומות בהם היא ראתה שצריך שיפור וזה קידם מאוד את הילדים מבחינת תנועה ושיווי משקל בעיקר.

אור0424

New member
ובאותו העניין שאלה קצת שונה

זו השנה השישית שאני מכניסה את ילדי למסגרות ( השנה- לחובה, לטרום טרום ולמעון ) ולראשונה נתקלתי בוועד שמעוניין לגבות כסף עבור מתנות לצוות לראש השנה ופסח בנוסף למתנת סוף שנה (שהיא היחידה שמקובלת עלי מבין השלוש).
האם גם אצלכן זה כך? האם רק אני חושבת שזה יותר מידי? האם רק אני חושבת שהגננות (שעבודתן מאוד מוערכת בעיני) עובדות במקום עבודה מסודר שדואג להן למתנות בחג? אשמח לשמוע איך זה אצלכן.

תיאורטית אני מסכימה איתך
זו באמת חובתו של מקום עבודה לדאוג למתנות לעובדים בחגים.
יחד עם זאת,אני חושבת שאם יש לנו דרך לתת לצוות הרגשה טובה, שידעו שמעריכים אותן (ולא רק בסוף שנה) והמתנה היא מה שיעשה את זה - אין לי בעיה עקרונית שיקבלו מתנות מההורים גם במהלך השנה. בסופו של דבר אנחנו מפקידות בידיהם את הדבר היקר לנו ביותר, וזו הדרך שלנו לומר להן תודה, אעפ"י שאנחנו לא המעסיק שלהן.
אצלנו נהוג לתת גם בראש השנה ובפסח, ועשינו את זה גם בשנה שעברה ונעשה זאת גם השנה. אבל אני יודעת שזה לא נהוג בכל מקום, ויש לי חברות שמאד התפלאו לשמוע על כך שנותנים יותר ממתנה אחת לצוות.

מסכימה

ומצד שני בגלל שכל הקטע של המתנה נראה לי חומרי מאוד אז השקעתי הרבה בברכות בשנה שעברה והגננות התלהבו מאוד...! אני בעד לתת מתנות לצוות ולפנק את הצוות כמה שיותר אך ממליצה להשקיע גם בכמה מילים חמות שעושות לפעמים הרבה יותר...

מסכימה עם כל מילה!
גם אנחנו כוועד מאד השקענו בברכות.
ובאופן אישי כאמא , גם במהלך השנה וגם בחגים השתדלתי לתת מילה טובה לצוות שידעו כמה מעריכים את העבודה (הקשה!) שלהן.

אור0424

New member
תודה על התשובה

כשהסברתן את זה בצורה הזו זה נשמע לי קצת יותר לעניין מהאופן שבו הציגו את זה בגן של ביתי.
הוועד סיגל לעצמו שיטת רודנות שהציפה אותי אנטי (ורק התחלנו את השנה)......

אני הייתי ועד בשנה שעברה, ואתמול ביקשו שאמשיך

אצלנו זה מעון של נשי חירות.(תמ"ת)
בשנה שעברה היינו 18 תינוקות בקבוצה, עם 4 מטפלות ועוד אחת מחליפה קבועה (שהיתה כמעט כל יום כי לכל מטפלת יש יום חופש)
כך היה גם בשאר הקבוצות(רק שהיו יותר ילדים)
על מנת ליצור אחידות, קנינו את המתנות לצוות במשותף(אחרי ששמענו שהיו שנים של חוסר איזון שגרם לאי נעימות), והתחלקנו במתנה למבשלת ולמנהלת הגן.
גבינו מכל ילד 400 ש"ח (בדיעבד השתמשנו רק ב-350 והחזרנו להורים)
שימש עבור:
חוג ריתמוסיקה אחת לשבוע - 400 ש"ח לחודש
מתנות לפסח - כל אשת צוות קיבלה תלושים בסך 220 "שח.
מתנות סוף שנה לצוות - תלוש לארוחת בוקר זוגית 75 ש"ח.
מתנות סוף שנה לילדים - תיק עם תמונה - 35 ש"ח לילד
תמונות סוף שנה וצילומים לתעודת סיום - 18 ש"ח לילד.
&nbsp
השנה כנראה נוסיף עוד חוג, וגם נתכנן פעילות מחוץ לגן באחד החגים (שבועות)
מניחה שנגבה כ-500 ש"ח מכל ילד. אני עדיין צריכה להכין תקציב.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

הייתי בוועד בשנה שעברה

לא תינוקיה, אבל גן פרטי במרכז הארץ. חייבת להגיד ש- 450 שח לכל ילד נראה לי המון. אנחנו גבינו 200 שח מכל ילד וזה הספיק מעל ומעבר. אבל השאלה כמובן מה מספר הילדים בקבוצה ומה בדיוק רוצים לתת. בשום שלב לא נתנו 300 שח למתנה לכל גננת. זה היה יותר בכיוון 200 שח, מתנות לפסח ולסוף שנה. בסוף שנה גם הוספנו מתנות עבודת יד. כן נתנו מתנות ללידה לאחת הגננות ומתנת פרידה לגננת שעזבה באמצע השנה.
חוץ מזה, לא נתנו מתנות לילדים ביומולדת, נראה לי מיותר לגמרי. הגן כן נתן מתנה סמלית ביום הולדת (איזו קופסה או קולב שהם צבעו והכינו לבד) אבל זה לא היה מהוועד.
כל המתנות האלה שנותנים לילדים בחגים זה סתם דברים מיותרים בעיני. הילדים לא מצפים ולא צריכים את זה ואלה הוצאות מיותרות.

תלוי מה כולל התקציב

אצלנו התקציב כלל מגבונים משותפים לכל השנה ( עלות של כ2500 ש"ח שזה יותר מ100 ש"ח לילד...)
התקציב כלל חוגים: חוג מוסיקה וחוג תנועה שזה גם כמה מאות לכל ילד לכל השנה.
כל השאר אני מסכימה איתך שזה לא חובה אבל בד"כ קיים ברוב הגנים ובקלות את עוברת את ה-450 ש"ח.
אצלנו שנה שעברה עלה בוודאות יותר מ700 ש"ח ואף הורה לא התלונן והילדים קיבלו מעל ומעבר. וזה לא היה גן פרטי אלא פעוטון של ויצ"ו.

כמובן שתלוי במה שרוצים לכלול בזה

אצלנו זה כלל מתנות בעיקר. מגבונים הביא כל אחד מהבית, לא כלל חוגים, ומתנה לכל ילד ביומולדת ובסוף השנה היו ע"ח הגן (כמובן שגם את זה בסופו של דבר ההורים משלמים בשכ"ל החודשי...)

וגם תלוי כמה ילדים יש בגן וכמה אנשי צוות.

אני מטפלת לילדים בבתים פרטיים כבר 18 שנים, ולגבי מתנות

לימי הולדת וחגים הילדים תמיד הכי התלהבו מעבודות יד שנעשו
חגים: סמלי החג
יום הולדת תמונה של הילד עם כיתוב "מזל טוב ,חיים בן 3" בלמינציה, מד גובה שנעשה עם המזל טוב וכו'

תודה רבה על העצות

עזרתן מאוד
אני אשמח לקבל אם אפשר הצעות פרקטיות כמו למשל מאיפה קונים תלושים בהוזלה?
מתנות אחרות בהוזלה?

למעלה