ועדת שילוב?

kohav1

New member
ועדת שילוב?

הילד שלי בן 3 וחצי נמצא במעקב התפתחות הילד. עפ"י התפתחות הילד הוא תואם לגילו ,אך קיים איזה פער לשוני שהוא מדביק אותו(הילד מדבר שתי שפות).בגן הגננת הציעה לו ועדת שילוב. אני לא יודעת עד כמה זה באמת דרוש לו. איזה השלכות יכולות להיות לועדת שילוב על עתידו בביה"ס?

תודה

לא הבנתי ממה את חוששת?

הגננת הסבירה לך מה זה אומר?
זה בסך הכל נותן עזרה לילד, זה ממש פרס.
זה אומר שפעם בשבוע תגיע לגן גננת שילוב שתעבוד איתו לבד (או בקבוצות קטנות עם שאר הילדים שיקבלו שילוב).
הבן שלי קיבל אחת כזאת אחרי וועדה וזה היה נהדר.
היא יושבת עם כל ילד על הקשיים שלו, נגיד הבן שלי עם קושי בויסות חושי- הוא לא נוגע בדבק, גואש, חימר וכו'...בטח שלא בקבוצה גדולה של הרבה ילדים שעלולים ללכלך אותו, היא עבדה איתו בנפרד עם מגבונים צמודים ומכחול נקי ולפעמים הצליח לה והוא עבד קצת עם דבק...עבדה איתו על עוד דברים שהוא מתקשה בהם...
יש ילדים שהיא עבדה איתם בעיקר על מוטוריקה עדינה, יש ילדים שעבדה איתם על כישורים חברתיים וכו' וכו'...
היא בעיקר משחקת איתם ויוצרת איתם (אחד על אחד) וככה מגיעה לליבם, דרך משחקים ותמונות היא עוזרת להם גם בנושא השפה (למי שיש בעיות שפתיות).
אם תרצי לקבל עזרה גם בבית הספר (אני רציתי ועדת שילוב גם בבית הספר והוא קיבל קלינאית\מרב"ע גם שם) אז את יכולה להעביר להם את החומר וכל הטופסיאדה מהגן ולבקש וועדת שילוב גם שם, אם תראי שאין צורך או שאת לא רוצה אז את לא חייבת להעביר להם כלום ומהגן לא מעבירים להם כלום, לדעתי זה הפסד וכל עוד נותנים לך משהו טוב אז אין צורך להתבייש בו אלא לקחת אותו ומהר כי לא כל אחד מקבל וזאת באמת מתנה.
בכל מקרה לשאלתך אין שום השלכות לבית הספר אלא אם כן את רוצה שיהיו ושיעזרו לו גם שם.

kohav1

New member
תודה רבה לכן על התשובות!

לא מדובר בעזרה של גננת צמודה אלא על איזה שהוא מרכז אביב ביד אליהו שבאים לשם אחר צהרים ויש שם עזרה בתחומים שהילד זקוק. בעיקרון לילד יש קושי חברתי בעיקר (מאוד ביישן) וזה מתבטא גם כקושי שפה אך בעיקר מזה שהוא מתבייש, בעיקר בפני אנשים חדשים.
אני הייתי שמחה לתגבר אותו אך בגלל חוסר ידיעה מהנושא עלו אצלי חששות האם זה יכול איזה שהוא להשפיע על עתידו, כי סה״כ לא מדובר על ילד בעייתי, הכל נראה שזה עניין של בשלות ושכל הזמן משתפר ככל שעובר הזמן. אז אם מציעים עזרה שלא תפגע בו אלא רק תעזור, הייתי לוקחת בעיניים עצומות, אך אם מדובר בעזרה שעלולים לתייג אותו בעתיד, הייתי מוותרת ומנסה לקדם אותו בדרכים אחרות. אז הבהרתן לי שזה למעשה בסדר גמור ושזה לא עובר לביה״ס לבד....
תודה!

טוב לא שמעתי על זה

לא מדובר בגננת צמודה, כמו שאמרתי לך הוועדות האלו נותנות גננת למשהו כמו שעה פעם בשבוע (סייעת צמודה זה כבר משהו אחר ולא נראה לי שלזה התכוונה הגננת שלך)
פעם ראשונה שאני שומעת שהוועדה נותנת את המפגש השבועי מחוץ לשעות הגן אבל יכול להיות שיש ערים מסויימות שזה טיפה אחרת.

לגבי העתיד- אני מבטיחה לך שבקורס הטייס זה ממש לא יזיז למפקדים שלו אם היה לו קושי שפתי בגיל 3 וחצי או פספוסי פיפי בגיל 4 או המנעות מחומרים בגיל 5.
מעבר לזה שזה לא עובר הלאה (אלא אם כן את מעבירה וגם אז לדעתי זה נמחק אחרי משהו כמו 7 שנים) מאיזה תיוג את חוששת?
אם הבעיה תשאר כשיעלה לבית הספר, לא תרצי עזרה בשבילו? תעדיפי שהוא יתקשה והעיקר שלא "יתייגו" אותו? מה זה בעצם תיוג? זה לדעת שהילד מתקשה בא' ב' ג' ולהגיש לו עזרה.

הילד שלי תלמיד נבון וחכם וכן הוא גם ביישן ומופנם ובבית הספר הבאתי את כל המסמכים שלו וידעתי אותם על הכל, לא הסתרתי כלום, גם ביקשתי וועדה והוא קיבל קלינאית ואולי גם יקבל מרב"ע.
איפה כאן התיוג?
זה שהוא יוצא פעם בשבוע משיעורי מוזיקה (שהוא לא סובל בלי קשר) ועובד עם הקלינאית?
הוא מאושר מזה וזה ממש לא מפריע מול שאר התלמידים, יש כל כך הרבה תלמידים שיוצאים מידי פעם מהכיתה, יש קבוצה של 5-6 ילדים שמתקשה בעברית או בחשבון ולפחות כמה פעמים בשבוע מוציאים חלק מהם לשיעור בקבוצה קטנה עם העוזרת מנהלת כדי שיעמדו בחומר, יש תלמידים שנשארים פעם בשבוע בסיום הלימודים לשעה נוספת פרטנית עם המורה (זה בעקרון אמור להיות ברוטציה לכל הילדים- לקדם גם את החלשים וגם את החזקים, כרגע כנראה שמקדמים רק את החלשים בחומר כי הבן שלי ועוד כמה מתקדמים לא מקבלים שעות פרטניות), יש תלמידים שיוצאים לשיחות עם היועצת, יש תלמידים שיוצאים לפגישה עם המרב"ע, לאף אחד זה לא מפריע ושום דבר לא נראה חריג היום עם כל "ילדי האותיות" והריטלין אף אחד כבר לא "מתוייג", כל אחד והתיקים שלו, זה שילד מתקשה חברתית ממש לא אומר עליו שהוא אלים או בעייתי, לפעמים בדיוק להפך.

kohav1

New member
תודה

למעלה