ועדת מצפון

ועדת מצפון

יש כאן מישהו שהיה בועדת מצפון ויכול לספר מה הוחלט לגביו? לגבי הוחלט שלא לפטור אותי, אך לשבצני בשירות ללא נשק. יש כאן כמה שקיבלו פטור. יש אחרים שיכולים לספר מה הם קיבלו? או שמכירים אישית (לא שמעתי סיפור של מישהו, אלא קרבה אישית בלבד) מישהו שקיבל תשובה אחרת כלשהי בועדה? אני יודע שהועדה מציעה פטור ממדים, שירות אזרחי, וכו'. יש כאן מישהו שקיבל שיבוץ בשירות שכזה? צפריר.

לא יורות לא בוכות מסרבות להיות כובשות

אותי שחררו בוועדה. כל מיני אנשימ מקבלימ כל מיני דברימ בוועדה. חשוב להבחינ בינ מה שמציעימ לכ תוכ כדי הראיונ, שזה לרוב מלכודת שאמ אתה מסכימ לשירות עמ מדימ אז כאילו אתה סלקטיבי ודוחימ אותכ בכלל, ולרוב רק אמ המ השתכנעו שאתה סרבנ מוחלט המ מוכנימ להתפשר ולתת לנסות שירות בתנאימ מיוחדימ. אזהרה אחת: כבר היו אנשימ שהבטיחו להמ שירות בלי נשק אבל בטירונות עשו להמ את המוות שהמ כנ חייבימ להסתובב עמ נשק ואו כנ חייבות לעשות לפחות מטווח. אז את לא באמת חייב. ושלא תופתע. הכרתי מישהו שקיבל שירות בלי מדימ ובלי נשק בתפקיד שהוא לא תומכ לחימה לשיטתו, שזה היה עבודה במחסני ציוד מיגונ לאבכ, ואחרי כמה חודשימ הוא הבינ שזה לא לעניינ ויצא דרכ קבנ.

liorvol

New member
הוועדה לא מציעה שום דבר...

רוב ה"הצעות" שלהם זה כלמיני הצעות מגונות שמיועדות להפיל אותך בפח, ולהראות שאתה בעצם כן מוכן לשירות צבאי. הדרך היחידה להתגונן זה לסרב, לסרב, ושום פעם לסרב לכל דבר שכולל חוגר, מדים, נשק, פקודות או צה"ל. ויש לך גם תשובה מה אתה כן רוצה לעשות: שירות לאומי. בכל אופן, אותי פטרו בוועדה. היה בוועדה גם את הקטע המשעשע שראש הוועדה (וראש אכ"א, למיטב הבנתי) הסביר לי שאם זו הייתה בחירתו, הוא היה מאפשר לכל מלש"ב לבחור בין שר"צ לשירו"ל. אז זה נתן לי תירוץ לבקש ממנו להפסיק את כל השטויות של "שירות אזרחי". וזה עבד.

למעלה