ועדת מצפון

syair

New member
ועדת מצפון

יש למישהו פה את הפרטים איך ליצור קשר עם ועדת המצפון הצה"לית? נראה שזו יחידה סודית ביותר, שאפילו האנשים בצבא לא שמעו עליה.

ועדת מצפון היתפרקה בגלל בעית

תקציב ועכשיו ברצינות אם יש בעיה עם הצבא הדרך הכי טובה לצאת ממנו ואני מאמין שאתה יודע איך שיחרור נעים יחי בלת"ם

syair

New member
למה שאני אתחזה למשוגע?

הצבא והמדינה הם אלה שלא בסדר.

אני לא אמרתי שתתיחזה למשוגע

אמרתי אם אתה אוהב את עצמך והבריאות חשובה לך אתה תוציא את עצמך מהמסגרת האטומה הזאת לפני שיסגרו את העסק והמבין יביו
מילואים נעימים

sparrky

New member
אבל לא כך אחד מבין..

לפחות לא אני. איך אפשר לצאת בלי להתחזות למשוגע או לפחות סתם לעשות הצגות?

אז ככה

תראה זה לא כבוד גדול לצאת מהצבא ואם כבר לצאת אז רק בגלל שיש לך בעיה רצינית או שכבר נישבר לך ואתה פשוט לא כשיר לשמ"פ לא לשחק אותה משוגע ולא לשחק אותה בכלל להגיד את האמת בגדול הלוואי והצבא היה משנה את המדיניות שלו הוא רק ירוויח מזה אבל היות והצבא מיתעקש לשנות את המדיניות שלו יום אחד רק הרמטכל ישאר בצבא

אין רמזים

נישבר לך מהכול תצא אתה חושב שאתה יכול לסבול בשקט תיסבול אבל אל תבוא בטענות כלפי המערכת לא נראה לי שבזמן הקרוב היא תשנה את המדיניות תעשה שיקולים והחלטות ותחליט יש מבין אני מאחל לך בהצלחה בהכול

syair

New member
קב"ן

אז הדרך הקלה ביותר היא קב"ן, לא? לזה התכוונת?

אם אתה רוצה

לצאת מהצבא ונימאס זה רק דרך קבן היות ולצבא יש נוהלים בכל דבר אז צריך ללכת לפי הנוהלים אני מקווה שתישקול ותחליט טוב טוב אם זה מה שאתה רוצה תישמע אני יודע שהצבא זה מסגרת לא קלה אבל אם אין לך בעיה נפשית או גופנית רצינית אז עדיף שתישאר בצבא אתה מבין אני יודע שאתה טוחן הרבה אבל אל תישכח שיש עוד הרבה כמוך שטוחנים אותם בכל אופן אני מאמין שאני איתנדב לצבא כשתהיה מלחמה עד כמה שאני יכול אני לא אשב בצד בחיבוק ידיים לא לא אבל היות ויש לי את המגבלות שלי שיצאו החוצה לצערי בזכות הצבא אני יכול לתת כמה שאני יכול ולא יותר מזה ולא בגלל שאני לא רוצה אלא פשוט לא יכול בגלל זה אני אומר כל אחד והשיקולים והבעיות שלו אני מקווה שתחשוב טוב טוב ותישקול כמו שצריך כי זו לא החלטה קלה שיהיה בהצלחה בחיים

syair

New member
כל אחד ושיקוליו

יש אנשים שלא חושבים כמוך, ובלל שיקולים אידיאולוגים מעדיפים לגור מעבר לים, ולמשל אני נמצא בארץ, רק זמנית עד שאגמור לסדר פה כמה סידורים, ואני לא מוכן שככה יתנהגו אלי. ורק שתדע שועדת מצפון קיימת, לא שהיא עושה הרבה, אבל עדיין.

אז ככה

סך הכל אמרתי אם אתה רוצה לצאת מהצבא זו הדרך היחידה (מחילה אם פגעתי בכלל ) אבל תראה אם המדינה לא תשנה את המדיניות שלה לא רק בצבא גם באזרחות (מיסים ביטוח לאומי) זה יהיה כמו תגובת שרשרת לי נימאס שלא הקשיבו ונאטמו גם אם אני צודק או לא אז לקחתי החלטה וזהו כל אלו שגרים מעבר לים בלי כל ´קשר לצבא תאמין לי שהם מיתגעגים לישראליות ושלא יספרו לך סיפורים אחד מחפש את השני את הקירבה את החום האהבה את הישראלי שבך למה כי כשאתה בחו"ל אתה מרגיש עד כמה העם שלנו חם ואוהב כי אתה מרגיש זר לא שייך קשה להיסתגל ואתה רואה עד כמה אנחנו שונים במנטליות שלנו ולמרות כל הזרות שאתה תרגיש אתה תמיד תחפש איזה ישראלי או מישהו שיהיה לצידך כשתיצטרך אותו אז נכון יש יתרונות כשאתה מעבר לים יש שקט נפשי אבל גם יש משהו נפשי שקשה לתאר אותו מין הרגשה של געגוע חזקה במיוחד ושיהיה לך בהצלחה
)

syair

New member
שכנועים

אתה מנסה לשכנע אותי להישאר? מה יצא לך מזה בכלל? לא אמרתי שהכל פה רע, ודבר אחרון, לפי דעתי יש עמים יותר חמים מהישראלים.

אם אתה רוצה

לצאת מהצבא ונימאס זה רק דרך קבן היות ולצבא יש נוהלים בכל דבר אז צריך ללכת לפי הנוהלים אני מקווה שתישקול ותחליט טוב טוב אם זה מה שאתה רוצה תישמע אני יודע שהצבא זה מסגרת לא קלה אבל אם אין לך בעיה נפשית או גופנית רצינית אז עדיף שתישאר בצבא אתה מבין אני יודע שאתה טוחן הרבה אבל אל תישכח שיש עוד הרבה כמוך שטוחנים אותם בכל אופן אני מאמין שאני איתנדב לצבא כשתהיה מלחמה עד כמה שאני יכול אני לא אשב בצד בחיבוק ידיים לא לא אבל היות ויש לי את המגבלות שלי שיצאו החוצה לצערי בזכות הצבא אני יכול לתת כמה שאני יכול ולא יותר מזה ולא בגלל שאני לא רוצה אלא פשוט לא יכול בגלל זה אני אומר כל אחד והשיקולים והבעיות שלו אני מקווה שתחשוב טוב טוב ותישקול כמו שצריך כי זו לא החלטה קלה שיהיה בהצלחה בחיים

syair

New member
עוד פרטים על הועדה

אז ככה. הועדה לא התפרקה כפי שמישהו אמר פה. הסתרת המידע מהציבור זה הדבר שהכי מעצבן אותי במערכת, הכל צריך להיות שקוף, ונתון לביקורת, אלא אם צועדים לעבר שלטון עבדות במדינה. ביררתי עוד קצת מול הגורמים המתאימים וככה. 1. ניתן לפנות לקצינת הקישור שלכם, ולדרוש ממנה שתברר בקשר לועדת המצפון. 2. מספרי הטלפון של מי שמעביר לועדת המצפון הם: 03-7377905 או 03-73776736 פקס 03-7376731 3. הם הודיעו לי שצריך לשלוח מכתב שמסביר למה אתם חושבים שאתם צריכים להיות משוחררים מסיבות מצפוניות, ולמכתב זה חובה לצרף מכתב מקצין בדרגת רב סרן ביחידה שבה אתם משרתים. 4. היועץ המשפטי של יחידה זו מחליט האם להעביר אתכם לועדת המצפון. 5. אם המילואים שלכם קרובים הם לא מוכנים לדחות אותם, ואין לי מושג איך אפשר בכלל לשרת במצב כזה?

תראה אז ככה

חשבתי שאתה צוחק לגבי הוועדה הזאת חשבתי שהיא בכלל לא קיימת (מיצטער שצחקתי על זה אל תיקח אישית ) אבל נראה לי שאני מתחיל באמת לצחוק אתה אומר לי שיש וועדה כזאת וועדת מצפון איפה היא יושבת מה תפקידה למה אף אחד לא מדבר עליה ואם כן איך ניגשים אליה וואלה חידשתה לי העיקר שיהיה בהצלחה

syair

New member
למה../images/Emo35.gif

נראה לי שאתה מספיק חכם לענות למה אף אחד לא מדבר עליה. נראה לך שלצבא יש אינטרסט שאנשים ישתחררו ממנו? מובן לי שאתה נגד שחרור מהצבא, ואתה לא צריך להיות ציני או מתחכם, בלאו הכי אני לא רואה הרבה תנועה בפורום הזה בכלל או של אנשים שרוצים לשרת יותר מהדרש בצבא, ואם באמת אתם רוצים שזה יהיה פורום רק לפרו-תומכי מילואים אולי כדאי לפנות לתפוז, ולפצל את הפורום לשניים. מזל שעדיין ניתן לדבר על נושאים נגד שירות באופן חופשי (מוזר באמת). שאיפתי שהצבא יהיה גוף כמו המשטרה, שכל כוחותיו הם מקצועיים.

סלע היקר

התשובות שלי אומנם הם טיפה ציניות ואין בכוונתם לפגוע באנשים חס וחלילה אני סך הכל מביע את דעתי ואם פגעתי בצורה כזאת או אחרת אני מציטער בכל אופן אם יש לך בעיה גם לגבי הצבא חידשת לי אגב לגבי וועדת המצפון שלא ידעתי שהיא קיימת בכל אופן אני מקווה שבאמת יום אחד הצבא ישנה את המדיניות שלו היות ולא תהיה לו ברירה רק הרמטכל יעשה צבא אני מציע לך להפסיק להילחם בבירוקרטיה אם אתה רוצה לצאת מהצבא או להגיע לאיזשהי מטרה דרך הדרכים המקובלות מנסיון אישי אני מדבר היות ואני ואתה יודעים שהצבא זה לא פיקניק לצערי שיהיה בהצלחה

למעלה