ועדת חינוך

ועדת חינוך

שלום לכולם. היום למדתי שהוחלט בועדת החינוך ל"הפוך" חלק משמעותי של החלטות ועדת החינוך הקודמת בנושא התיכונים. האם יש למי מכם את הפרוטוקולים של הישיבה שבה זה הוחלט?. בנוסף, האם בהיעדר מנהיגות במחלקת החינוך ניתן לשנות החלטות בצורה מהירה כמו שזה נעשה. במיוחד שלצורך ההחלטות שהתקבלו אז היו שותפות יועצות המתמחות בתחום החינוך מבית ברל. כל מידע נוסף חשוב לי ביותר. תודה אילן המל - חבר ועדת החינוך היוצאת.

shavitmass

New member
עמית בוקר אור!

אולי באמת בשם השקיפות ....והשכנות הטובה... תכתוב מה העמדה של הנהלת המועצה בנושא... האם תכונס הוועדה שמתכונת שבה הינו כולנו חברים על מנת לסיים את התהליך, לאחר שנקבל את הנתונים שהיו חסרים לנו בקדנציה הקודמת (להערכתי בשתים שלוש ישיבות אפשר לסיים את הנושאים ולצאת לדרך, לאחר שיקבע מנהל לפרויקט). בברכה שביט מס - חבר המועצה חבר וועדת חינוך.

amitrom

New member
לשביט

שביט, לאור ההתפתחויות האחרונות כפי שהוצגו על ידי בועדת החינוך האחרונה, דיברתי עם אילן בטלפון על מנת לעדכנו, וזאת מתוך כבוד והערכה לאיש ולתרומתו וכן בנסיון לגיסו להמשך תהליך הקמת התיכון. לגבי עמדת הנהלת המועצה בנושא, אני מציע שתפנה לראש המועצה. אינני דובר המועצה. אני מזכיר לך שגולברי מסר לועדה שהוא מעוניין לקדם את הרעיון של יסודי א'-ח' ותיכון אחד גדול ט'-יב'. לדעתי, כל עוד אין תקציב מאושר יהיה קשה להתקדם. אני בטוח שאתם תעזרו לקדם את אישור התקציב כל עוד יהיה מאוזן כפי שמנדי ויוסי ברקן דרשו מראש המועצה. בנוסף נכנסו למשרד החינוך שר ומנכ"ל חדשים ויש להפגש איתם על מנת לבדוק את מדיניות משרד החינוך (והאוצר...). להשתמע, עמית

shavitmass

New member
עמית תודה.

לגבי עמדת הנהלת המועצה - לדעתי תצליח טוב יותר לקבל תשובות אמת בנושא ולהביא לידיעת התושבים. כפי שאמרתי לך לפני ישיבת וועדת החינוך בנושא התיכון, מבחינתי יש עדיפות ברורה להמשך התהליך בו עסקנו לפני הבחירות באותו הפורום על מנת ליצור רציפות! ולמנוע בזבוז זמן וידע נצבר. עמדתי שגם ההחלטה כרגע ללכת על מתווה של א-ח ט-יב (8 - 4) חייב שיהיה מוגבל בלו"ז, ולאחר מכן להמשיך בהתאם לדפ"אות שהושגו בישיבות הרבות שעשתה הוועדה בנושא. לגבי התקציב - לכשהתקציב המאוזן יוצג, אנו נדון בו ונחליט לגבי הצבעתנו, בכפוף לקבלת הבהרות מראש המועצה ופירוט מלא של סעיפיו. מה שברור שבכל שיחה שהיתה עד היום בנושא עם חברי הנהלת המועצה (כולל יוסי,עופר ודודו) הבענו (אבית צ'וך , אייל ואני) את עמדותינו לגבי התקציב , כך שאין זה סוד למי שמכין אותו. יום נפלא (ותודה) שביט

תותח9

New member
כ"בעל עניין", אשמח ליותר מידע

הבנות שלי היום בכיתה ה האם המועצה מתכוונת ליישם את הפתרון הזה? לאילו שנתונים? באילו בתי ספר? האם מודעים להשלכות הנדרשות בתחום כח אדם, מתקנים, ציוד, בניה, בטיחות? חיפשתי מידע באתר המועצה ולא מצאתי

תודה עמית

אמנם הרעיון של 8-4 נראה שחוסך את חטיבת הביניים אבל בפועל בתי הספר היסודיים לא בנויים ליותר מ 6 כיתות ובכלל 6-3-3 זה הסטנדרד כמעט בכל מקום (וכנראה יש לו סיבות) אז למה לשנות? הבעיה היא שמרוב ויכוחים וכנראה גם שיקולי אגו לא מקבלים את מסקנות העבודות שכבר נעשו בנושא ולא ניגשים מייד לבניה.

amitrom

New member
חשיבה יצירתית

אייל שלום, אם נוכל להקטין את מספר הכיתות בשכבה ע"י פתיחת יסודי ממלכתי נוסף בישוב (ראה סעיף 8 בפרוטוקול) נוכל עם תוספת של בנית דיתות קטנה לעמוד בתוכנית. הסיבה היחידה שהרעיון של 4-8 נפסל היה בגלל המחשבה שמשרד החינוך יתנגד בעוד שבשאר הפרמטרים שנבדקו האופציה הזו היתה מהמובילות. לכן, לדעתי, יש לבדוק אל מול משרד החינוך "החדש" את הנושא במסגרת זמן קצובה ואם לא נקבל תשובה חיובית או שמסגרת הזמן תסתיים לעבור לחלופות האחרות. בברכה, עמית רומנו

למעלה