ועדת השמה

1234166

New member
ועדת השמה

כפי שכתבתי היתה ועדת השמה. הצוות הלך לטובת בית הספר , הם החליטו לגבי שנה הבאה שביתי תלמד בבית ספר תקשורתי. ביתי מסרבת מאד ואני רוצה מה שטוב לה. אמרו לנו שאנו יכולים להגיש עירעור. לגבי העירעור אין לי מסמכים רפואיים שיהיו לטובתי .הפסיכאטרית של בית הספר רשמה שביתי צריכה ללמוד בשנה הבאה בבית ספר מיוחד.אני מרגישה שהכל סגור בפנינו לגבי המשך לימוד בבית ספר רגיל בכיתה קטנה. חשבתי לגבי שנה הבאה פשוט לא לשלוח את ביתי ללימודים ואולי ככה אקבל את המסגרת שאני חושבת שהיא הכי מתאימה לה (בית ספר רגיל כיתת פ ד ד). מה דעתכם? האם למישהו יש נסיון כזה? בבקשה אם מישהו יכול להגיב אני ממש מרגישה שנעשה לנו אבל.

לצערי הרב כפי שכתבתי בשרשור קודם

יש החמרה במצב בשטח ומעורבות של הפסיכיאטרית של בית הספר וחוות דעתה
שמה את ההורים בצד וידם על התחתונה,
הפתרון הטוב ביותר כפי שכבר כתבתי:
או להביא חוות דעת מטעמך ואתם לא חייבים לספר על ועדת ההשמה,
או לפנות לעורך דין, או לפנות ליעוץ המשפטי- חינוכי של אלו"ט{זה חינם}
או לפנות לתקשורת יש כאן עניין לציבור לא יתכן שכיתות תקשורת יהיו סגורות בפני ילדים על הספקטרום!!
לגבי להשאיר אותה בבית, עד גיל 16 יש בעיית ביקור סדיר מגיל 16 יש מקומות שיש סידור אחר הנושא עדיין לא הוברר לי {אני מבררת ללא תוצאות}
מגיל 18 אין בעיית ביקור סדיר..
ולכן אם היא פחות מ16 אתם יכולים להשאיר אותה בבית אם תבקשו בהליך מסודר פטור מלימוד חובה לצורך חינוך ביתי.. ואל תזכרו שם את זה שרצתם מסגרת אחרת כי אז לא יאשרו לכם,,,
תציינו בבקשה שנראה לכם הכי מתאים למידה מהבית כי אתם מאמינים בזה..
בהצלחה..
נ.ב. אני מאוד מאמינה שהחינוך הביתי מתאים לחלק מהילדים!

dina199

New member

dina199

New member
את צריכה רופא משלך.

אין לך שום סיכוי לקבל התחשבות מרופא של בית ספר.
מה שלא ברור למה לבית ספר רגיל יש בכלל יש פסיכיאטר ?

זו מגמה שמתפתחת בשנים האחרונות

בחינוך המיוחד, ברגע שילד בכיתת תקשורת הוא משתייך לחינוך המיוחד ובית הספר יכול לפנות לפסיכיאטר של החינוך המיוחד ,
זה דבר שלא היה בעבר וזה רק מוכיח שלא רק שיש מגמה להתחשב להפך יש מגמה הפוכה, וכתבתי כאן לגבי זה שרשורים שלא זכו לתשומת לב..

המשך

הסמכות והכוח שיש לאותם רופאים מציבה את ההורה חסר ישע מול המערכת המשומנת היטב, ולהורה אין בררה אלא
לפנות לגורם רפואי פרטי ולא לכל הורה יש את האפשרות הזו , פניה לגרום ציבורי לדעתי לא תעזור כי הם לא יצאו נגד המערכת..
ומאוד כואב והגיע הזמן להתעורר שם!! שהורה שמגיע לילדו זכויות ויום לימודים ארוך מוצא את עצמו עם ילד בבית,
מאוד עצוב לאן הכיוון הזה הולך.. הגיע הזמן להתעורר זה יכול לקרות לכל אחד!!!!!!

schlomitsmile

Member
מנהל
אם אתם רוצים להאבק על השארות בכתת-תקשורת כדאי לפנות לאיש טיפול/איבחון פרטי,
בתקוה שאחרי שיראה אותה יכתוב המלצה לכתת תקשורת.
כמו כן, כדאי שיהיה לצדכם מישהו- CASE MANAGER
או גורם מקצועי אחר, כי אם אתם לא עזי-רוח במיוחד,
קשה לעמוד לבד מול הועדות האלה...

במקביל, לחפש לה כתת תקשורת אחרת,
כי אם הצוות הזה לא רוצה/יכול לעבוד איתה,
לא מגיע לה העונש להיות בידיהם כל יום...

אפשרות נוספת, במידה וזה נראה לכם מתאים לבתכם ולכם,
חינוך ביתי.
אפשר להגיש בקשה ולקבל אישור, ואז אין בעיה עם קציני ביקור סדיר.
כשמנסחים את בקשה, חשוב להסביר מדוע זה נראה לכם נכון לבתכם,
ולא בניסוח שלילי, מדוע קצה נפשכם מהמערכת

לדבר על אהבת מרדכי ולא על שינאת המן.
הנה קישור לאתר עם מידע רב על חינוך ביתי:
החזון, הפרקטיקה, התכנים, הפרוצדורות ועוד
http://www.ab-lifeschooling.com/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=240444

כיתת תקשורת אחרת

סגורה המקרה הזה בשל מעורבות פסיכיאטר,
זה היה נכון לפני המעורבות אז יש אפשרות לחפש מקום אחר,
הגיע הזמן להתעורר ולהבין עד כמה המערכת הזו יכולה לפגוע..
הפתרון היחיד להביא חוות דעת רפואית פרטית או מעורבות של עורך דין
ואז ההמלצה שלי למצוא כיתת תקשורת אחרת אחרי שוועדת ההשמה תאשר כיתת תקשורת..

schlomitsmile

Member
מנהל
זה במקביל למאבק, אם יחליטו לעשותו, על השמה בכתת תקשורת.
בכל מקרה, לדעתי, לא בכתה הנוכחית.

dina199

New member
למה לא בכיתה נוכחית ?

הילדה מרוצה . למה לשנות לה ?
שהצוות יידע שלא משחקים 'מצליח' עם ההורים.

schlomitsmile

Member
מנהל
כי מגיע לילדה צוות שמעריך אותה ושמח בה ובלעבוד איתה, ולא צוות שמרגיש שהיא נכפתה עליו
ועלול , אולי אפילו לא ממש באופן מודע,
לרצות להוכיח שהיא לא מתאימה לשם
ולייצר אווירה שתפיק ממנה התנהגויות שכאילו יאמתו את זה.

מרב געש

New member
מאוד מסכימה.

אמנם חבל להעביר את הילדה עוד מעבר, אבל גם להשאיר אותה במקום שהחליט שהיא לא מתאימה עלול להיות בעייתי.
אני לא יודעת מהיכן את בארץ, ומהן האפשרויות הנוספות להשמה, אבל אני מקווה שאפשר להעביר אותה לכיתה קטנה בבית ספר רגיל אחר. ושהמעבר ישאיר אותה מרוצה ושמחה.
מאוד כואב לשמוע על ילדה שהולכת בשמחה לבית הספר - ונזרקת משם. אני לא רוצה להשמיץ את בית הספר בלי ששמעתי את הצד שלהם, אבל גם ילד שלא ברמה של כל הכיתה יכול להשאר בכיתה אם טוב לו ואם הוא מתקדם - אלו המדדים ולא איך הוא לעומת אחרים !!! יש במקומות שאני מכירה ילדים שהם כיתה בפני עצמה בתוך הכיתה הקטנה כי הצרכים שלהם ייחודיים - זה אפשרי. אחידות הרמה היא לא סיבה להוציא ילד מכיתה, לדעתי.

בסופו של דבר

זה יחלחל לילדה שהיא לא רצויה שם..
אחרי המאבק של הורים לתת לה את המענה הנכון רצוי שהיא תהיה במקום שבו היא רצויה.
במיוחד לאור העובדה שאני מתארת לי שמדובר בכיתה ששאר התלמידים "גבוהים "ממנה{אחרת לא היה סיבה לא לאפשר לה להמשיך שם}

dina199

New member
אם כך, אז קודם צריך להילחם על עצם

זכאות לכיתת תקשורת (הרי ועדת השמה קובעת את הזכאות , לא את השיבוץ עצמו) , ורק אחר כך לחפש כיתה מתאימה.

TikvaBonneh

New member
איך עובד השילוב שלה?

היא משתלבת בכיתה הגדולה? משתתפת בטקסים ובטיולים? משחקת בהפסקות עם ילדים מבית הספר?

תסלחי לי מאוד

מי אמר שבכיתת תקשורת ילד חייב להשתלב?
יש כיתת תקשורת קטנה גם למי שלא מסוגל להשתלב,
מי שמסוגל להשתלב יכול ללמוד בכיתה רגילה, אבל מי שלא יכול להשתלב צריך את כיתת תקשורת וזה עדין לא סיבה להחליט שהמקום רק בבתי ספר לחינוך מיוחד!!!!!!
"משתתפת בטקסים ובטיולים?" באמת?? גם לחלק מילדים נטי"ם קשה עם טקסים וטיולים אז מה? כן אני מודעת מאוד טוב מה יגידו על ילד שקשה לו עם הטקסים וואו טיולים, יגידו שההורה צריך להפעיל סמכות הורית ולהכריח!!

TikvaBonneh

New member
זו המטרה של כיתת תקשורת בבית ספר רגיל, שילוב

את הבן שלי שלא יכול להשתלב שלחתי לבית ספר חינוך מיוחד. אין שום טעם שהוא יצא לחצר עם מאות ילדים וילך לאיבוד בין כמה ביניינים ענקיים ויהיה חשוף לילדים שאין לו שום עיניין ויכולת להשתלב ביניהם.

לא זו לא המטרה

זה לא נכון, המטרה לקדם את הילד ולשלבו בהדרגה בהתאם ליכולתו ואם לא אז הוא נשאר בכיתה הקטנה, לא חייבים לרוץ לבית ספר לחינוך מיוחד.

TikvaBonneh

New member
לקדם זה גם בבית ספר חינוך מיוחד

לשלב בהדרגה ולפי היכולת - נכון
אבל אם יכולת להשתלב בכלל, אז למה להיות בבבית ספר רגיל? לא הבנתי. מה ההיגיון. בשביל שכשאומרים את השם של בית הספר של הילד לאנשים, זה ישמע נורמטיבי?
אני בכלל לא מתחרטת שהכנסתי את הבן לבית ספר חינוך מיוחד ולא לכיתת תקשורת.

כי פותחת השרשור כתבה

בשרשור אחר שבית ספר לחינוך מיוחד לא היה מתאים, לא תמיד זה הפתרון הנכון

למעלה