ועדת השמה.

1234166

New member
ועדת השמה.

ביתי לומדת בבית ספר רגיל בכיתת פ ד ד .בית הספר חושב שהיא צריכה לעבור למסגרת של בית ספר מיוחד. הפסכאטרית של בית הספר רשמה מכתב שבו היא מסכימה עם בית הספר .ילדתי לא מוכנה לשמוע על כך ואומרת שבשנה הבאה היא לא תלך לשום בית ספר מיוחד רק לבית ספר רגיל.איך בכל זאת אפשר לשכנע את ועדת ההשמה לתת לביתי ללמוד בשנה הבאה בבית ספר רגיל בכיתה קטנה.

randy1982

New member

schlomitsmile

Member
מנהל
ומה דעתך? מה אתה חושב שנכון לה? אם לדעתך הכתה הנוכחית מתאימה לה, אף אחד לא יכול לכפות עליך מסגרת חינוכית שאינה מתאימה לה לדעתך.
בשביל להקל על העניין, יכול לעזור אם יהיה לך מכתב מאיש מקצוע/טיפול כלשהו, התומך בדעתך.

יחד עם זה, אם הצוות מרגיש שהוא אינו יוודע לתת לה מענים,
אינו יודע לעבוד איתה ולכן לא רוצה לעבוד איתה,
אולי לא כדאי להפקיד אותה בידיהן?

נראה לי שהאפשרויות הן:
א)לבקר בביה"ס המוצע, להפגש עם הצוות שם, להתרשם ולהחליט.
אולי דוקא ימצא-חן בעיניכם?
ב)לעמוד על השארותה בכתת תקשורת ולחפש לה כתת תקשורת אחרת .
ג)לבדוק אפשרות של חינוך ביתי (למידה בבית).
ד)לבדוק אפשרות של שילוב יחידני- לפעמים דוקא ילדים המוגדרים בתפקוד בינוני נהנים מהסייעת הצמודה וטוב להם בשילוב יחידני.

מרב געש

New member
למה ?

מדוע בית הספר חושב שיהיה לה יותר נכון ללמוד בבית ספר של החינוך המיוחד ?
מדוע הילדה לא מוכנה ללכת לבית ספר של החינוך המיוחד ? היא מכירה אותו ? יודעת מה זה ?
מה הדעה שלכם - ההורים. מהם השיקולים בעד ונגד כל אחת מהמסגרות ?

1234166

New member
נתחיל בזה שהילדה היתה כל השנים

במסגרות מיוחדות ויודעת במה מדובר .היה לה שם רע ועצוב היא היתה בוכה ומתוסכלת במסגרות המיוחדות. רק בשנתיים האחרונות היא לומדת בבית ספר רגיל בכיתת פ ד ד. והיא שמחה ,הולכת וחוזרת שמחה.אז ככה בבית הספר היא לא יוצרת קשרים חברתיים עם אף אחד, בקושי מדברת מיוזמתה ,אם פונים אליה לא תמיד משיבה. בכלל לא עצמאית בבית הספר אבל בבית עצמאית מאד גם מחוץ לבית אחרי שעות הלימודים עצמאית .למשל הולכת לקנות בסופר לבד,יורדת לגינה לבד...ממש עצמאית. אבל בבית הספר רוב הזמן עוצמת עניים.לא אוכלת.לא תמיד משתפת פעולה בלימודים אבל המבחנים שלה הכל 100 .אני יודעת במה מדובר בבית ספר מיוחד ואנחנו סבלנו מאד כהורים לדעתי היא צריעכה להמשיך ללמוד בבית ספר רגיל.

dina199

New member
ההחלטה הסופית היא שלכם.

לפי מה שאת מספרת הילדה מרוצה ולומדת טוב.
היא לא חייבת 'לשתף פעולה' עם אף אחד.
למעשה הציוניים שלה כבר מראים על שיתוף פעולה.

מרב געש

New member
יש לי הרגשה שהצוות בבית הספר לא חושב שהוא

מצליח לעזור לה להתקדם - ולכן ההמלצה למסגרת אחרת. אתם מצדכם סוף סוף מקבלים ילדה שמחה - וזה חשוב. אני חושבת שאולי כדי לנסות לבדוק מה גורם לכך שמצד אחד הילדה מאושרת שם ומצד שני מתפקדת כל כך פחות טוב מאשר בבית ולא מתקדמת. אם תדעו את הסיבות אפשר יהיה אולי להתקדם.....

dina199

New member
ואולי היא דווקא כן ' מתקדמת'

גם אני לא 'שיתפתי פעולה' בבית ספר והייתי תלמידה טובה.
לא כולם צריכים להיות זהים אחר לשני.
ואין ספק שבית זה מקום הרבה יותר נוח ונעים מאשר בית ספר.

מרב געש

New member
אני לא יודעת אם הילדה מתקדמת- האמא לא כתבה

אבל אם ביהס היה רואה התקדמות - נראה לי שהוא לא היה ממליץ על מעבר. צוות ממליץ על מעבר אם השגרה בלתי נסבלת או אם הם לא רואים איך הם עוזרים לילד. ולכן כתבתי את מה שכתבתי

dina199

New member
אין לי מושג מה זה 'התקדמות'

האמא כתבה שהילדה עצמאית בבית ומקבלת מאיות בבית ספר. אז אני לא רואה סיבה להעביר אותה לבית ספר לחינוך מיוחד גם אם הבית ספר הנוכחי מאוד לוחץ. בכל מקרה ההחלטה הסופית היא של ההורים.

אם היא מקבלת מאיות

בכל מקצועות הלימוד ואפילו בחלק אז זו מספיק סיבה שהיא משתייכת לכיתת תקשורת בבית ספר רגיל ואינה משתייכת לבית ספר לחינוך מיוחד,
הרי הבעיה החברתית שלה היא בדיוק הסיבה שהיא בכיתת תקשורת לכן היא שם ולא בכיתה רגילה..
אם הכל מאיות משהו הזוי בסיפור הזה ולגמרי לא מובן, לא יתכן שמשהו יחליט שהיא אל שייכת לשם,
חייב להיות כאן איזה נימוק וסיבה יותר משמעותית מבעיה חברתית{הרי זו לא בעיה בכיתת תקשורת}..
ההחלטה לא של ההורים אם רופאת בית הספר החליטה שהיא לא מתאימה כפי שהכתבתי כאן מעורבות של רופאים במסגרות חינוכיות היא בעלת משמעות,
וכזו המלצה תעמיד את ההורים בועדת ההשמה ללא התחשבות ברצונם,, לרפואי בית ספר יש כוח חזק מאוד!!
ועל מנת לייעץ להם נכון יש צורך לקבל תשובות,,
ברור לי שהם צריכים לפנות לרופאה מטעמם שהיא תמליץ כפי שהם רוצים.. ורק אז תיהיה התחשבות ,ללא המלצה של רופאה מטעמם ידם על התחתונה.. במקרה זה..

כפי שכתבתי כאן לא אחת

כיתות התקשורת איבדו את המטרה שלשמם הם יועדו ומאוד יתכן שזה המקרה כאן..

אני חושבת שאת צריכה להסביר לצוות

שזה בסדר שילדה לא יוצרת קשרים חברתיים, היא אוטיסטית ותשאר אוטיסטית. הם לא אמורים "לתקן" אותה. החלטה על מסגרת היא שלך ורק שלך. אם את מגיעה לועדת השמה נחושה ומסבירה באסרטיביות שבת שלך נשארת בכיתת תקשורת כי טוב לה שם אף אחד לא יוכל להעביר אותה למסגרת אחרת.

הגיע הזמן לאחד כוחות

ןלהקים קול זעקה כלפי מה שקורה לחלק מהילדים במסגרות,
מאוד עצוב שכיתות התקשורת שיועדו לילדים על הספקטרום סגורות בפני הילדים האוטיסטים ופותחים רק למי שרמת הלימוד שלו גבוה ופנוי ללמידה בתנאים שלהם!
כואב ועצוב מה שקורה,
הגיע הזמן לחות!!!

Navva

New member
ביתך גם יכולה להופיע בוועדת ההשמה

אני מבינה שהיא צ"ל בכיתות הביניים של ביה"ס היסודי.

אם היא מסוגלת לבוא לועדה ולהגיד למה היא רוצה להשאר בביה"ס + הציונים הטובים שלה, יכולים לעשות את העבודה.

אבל... "אליה וקוץ בה", אם ביה"ס לא רוצה בה, אז ההתנהלות לא תהייה קלה בהמשך.

לא טוב מעורבות של

הפסיכיאטרית של בית הספר בנושא זה, כבר העלתי כאן לא מזמן את הנושא של מעורבות רופאים בתי הספר והבעתי דעתי שזה מאוד לא תקין!!!!!!!

מה הנימוקים של בית הספר ושל רופאת בית הספר?
האם הילדה סובלת מהתקפי זעם בבית הספר?
מה לדעתך הסיבה שהוחלט כך? הרי זה שהיא אוטיסטית לא סיבה לא להשאיר אותה בכיתת תקשורת בבית ספר רגיל הרי לשם כך יש את הכיתה זו,
אבל יתכן שיש מצב שגם על כך כתבתי לא אחת כאן שכיתות תקשורת רוצים תלמידים שעומדים בדרישות לימודיות, ומי שלא פנוי ללמידה מופנה לבתי ספר לחינוך מיוחד
יתכן שזו הסיבה..
אם תוכלי לפרט לי את הנקודות שהבאתי כאן אוכל לייעץ לך יותר נכונה{אני עם ניסיון רב בכל המצבים הקשים שיש במערכת החינוכית}..

למעלה