ועדת השמה

me210

New member
ועדת השמה

מישהו יודע אולי אם יש ועדת השמה לילד בכיתה ב וההורים בועדה מתנגדים שהילד יעבור לביס עם בעיות התנהגות האם בכל זאת ניתנת לועדה האפשרות להעביר אותו ללא הסכמת ההורים? מה בדיוק אומר החוק?

שקדיה11

New member
לא יודעת מה אומר החוק, אבל

מנסיוני כמורה, הורים שמתנגדים בתוקף להחלטת ועדת השמה מקבלים בסוף את מה שהם רוצים. (בהערת אגב אני חייבת לכתוב שגם אם "בי"ס לבעיות התנהגות" נשמע מפחיד, אל תפסלי אותו על הסף. בקרי במקום, פגשי את המנהל ורק אז תקבלי החלטה שקולה. אם בנך בכתה ב' וכבר מדברים על העברה, אולי זה לטובה. שיהיה שם שנה-שנתיים, ירכוש כלים להתמודדות ויחזור למסגרת הרגילה.)

me210

New member
בעיות התנהגות

אך רק בגלל בעיות התנהגות שיכולות להיפתר כי זה לא לקויות למידה אין שום סיבה לשלוח ילד רגיל לחלוטין לבית ספר חינוך מיוחד האם התשובה מתקבלת כבר בועדה או ששולחים אות הלאחר כמה שבועות? ואז צריך להגיש ערר? מי מכיר את הפרוצדורה?

mykal

New member
אין שום דרך לכפות על ההורים להעביר ילד בי"ס

מצד שני קחי בחשבון שיהיו בעיות התנהגות יותר בעיתיות וקשות, כי כל פעם שתהיה הבעיה הקטנה ביותר, הם יאמרו הצענו לך חלופה, את זו שהתנגדת, אז אין טיפול הולם לבן, לכן כדאי לך לשקול מה את מתכונת לעשות מעבר לרצונות וההצהרות שלהם.

me210

New member
הבנתי

שבועדת השמה יכולים גם להמליץ לבית הספר להשאירו אצלו ולחייב אותם לטפל בו בהתאם אין לי באמת חלופה כי בית ספר לחינוך מיוחד באמת לא בא בחשבון הילד שלי הוא ילד רגיל לגמרי שעובר תקופה קשה ומתסכת וכתוצאה מכך יש בעיות התהגות יש לציין כי יש פערים עומים לבין איך שהוא מתנהג בבית לבית הספר וגם כשהולך לחברים הוא ילד אחר לגמרי

mykal

New member
כששאלת חשבתי שיש בידך תשובה

עכשיו הבנתי שזו שאלה עקרונית. אין לך מה להכין את עצמך מראש, גם לא נראה לי שועדת השמה תחליט מבלי לשוחח איתך, בינתיים השנה עומדת להסתיים, בשנה הבאה תגיע מורה חדשה תקוי שהיא תפתח קשרים טובים עם הילד והוא ישתנה וישתפר. חבל שאת מיגעת את מוחך במה יאמרו לך, כשיאמרו את לא אמורה לומר שזה מה שתעשי תגידי אתיעץ ואחליט. זה בסדר. ואז יש עם מי להתיעץ לפני כל החלטה. תירגעי זה יועיל גם לילד.

עד כמה שזכור לי

אין שום אפשרות לכפות מסגרת על ילד ללא הסכמת הוריו. אלא אם מחליטים לקבוע שהם לא כשירים להיות הורים בכלל. ואת זה לא עושה ועדת השמה... מצטרפת להמלצת שקדיה.

adif11

New member
לפעמים פשוט עוזר להמשיך להתעקש בצורה מאורגנת

היה לנו בשכבה ילד כזה שמתחילת כיתה ד השליט טרור , הציק והרביץ לכלם ההורים של השכבה לא הפסיקו במשך שנים לנדנד להנהלה ההורים של הילד התנגדו להעברה בכל תוקף בסוף , כשהלחץ מצד הורי השכבה רק הלך והתגבר עם השנים , ההורים שלו נשברו והעבירו אותו לבית ספר אחר בסוף כיתה ה נכון שזה לקח שנתיים אבל בסוף זה הצליח

פלגיה

New member
אני חושבת שהשאלה נשאלה מהכיוון ההפוך

מכיוון ההורים שלא רוצים שהילד שלהם יעבור בית ספר, ולא מכיוון הורי התלמידים האחרים.

mykal

New member
זה לא נורא, כי באמת חיזקת את הענין

שהורה שלא רוצה יכול לעמוד כנגד. ועוד משהו לפעמים זה בגלל הורים מסוימים, שיש להם חשבון אישי ו'משגעים' את ביה"ס והכח שלהם הוא סתם מול ילד קטן שעם קצת תשומת לב היה אפשר ל'ישר' אותו לתוך הסביבה הנכונה בהתנהגות ראויה.

שקדיה11

New member
זה לא תמיד נכון

אני לא מאמינה שיש הורים שבאמת מתרכזים ב"איך להרוס לילדים אחרים את החיים". אני לא מכירה אותך ולא את המקרה של הבן שלך, אבל נשמע שאת מאוד נחרצת נגד בי"ס להפרעות התנהגות, ואת לא מוכנה לשמוע נימוקים, הצעות, לשקול- שום דבר. את נגד, וזהו זה, וכל מי שחושב אחרת סתם רוצה לעשות עוול לילד שלך ש"עם קצת תשומת לב היה אפשר 'לישר' אותו". אז קודם כל- אף אחד (לפחות בתוך המערכת) לא רוצה לעשות רע לילדים. אם במסגרות כאלו לא היתה תועלת, הן לא היו קיימות. חוץ מזה, 'ליישר' ילד בתוך כתה של 30+ זה לא כל כך פשוט. בדיוק בשביל היישורים האלו הומצאו מסגרות להפרעות התנהגות. אני שוב מסייגת: יכול להיות שאת צודקת, זה לא מה שהבן שלך צריך וזה יעשה לו נזק. אולי. אבל גם יכול להיות שלא. בועדת השמה מתכנסים מומחים מתחומים שונים כדי למצוא את הפתרון הטוב ביותר לתלמיד שהמסגרת לא מצליחה למצוא לו מענה- שווה לפחות להקשיב למה שהם אומרים.

mykal

New member
שלום לך, והיום הניק שלך משמעותי, טו בשבט

ושקדיה, הולך יחד. טוב לענין כאן, נראה לי שעשית קצת ערבוב. לי אין ילד במערכת החינוך, ששאלתי מה לעשות לגביו. אני דוקא עניתי לאותה שטענה שההורים גרמו בסופו של דבר בהצלחה להוצאתו מביה"ס, אז אני הייתי מורה הרבה מאוד שנים ומכירה את שני הצדדים מצוין. האם שהעלתה את הבעיה טוענת שמשהו השתבש בבביה"ס. בחוץ בחברה, בבית הוא מתנהג אחרת. ויכול מאוד להיות שיש לחץ מצד הורה או שנים שמדרבן את המורה וההנהלה, והילד מרגיש רע ולא מגיב טוב. וגורם להעצמת הכעס כלפיו. לכן לפעמים יד נוחה מלטפת מקרבת יכולה לחולל שינוי. האם נשמעה לי במצוקה, ומאוימת שמסלקים אותו. מקוה שעשיתי סדר בבאלאגן.

שקדיה11

New member
צודקת, לא התכוונתי לשרשר אליך...

את הנושא דוקא הבנתי

mykal

New member
תודה על ההתיחסות.

לא חשבתי שלא הבנת, אלא שהיא רק אח"כ באה מהכיוון ההפוך, ואז היא חיזקה 'בהפוכה' את הרגשת האם.

למעלה