ועדת השמה...

shlomit s

New member
ועדת השמה...

בני סיים השנה את כיתה ה´ עברה עליו שנה קשה ביותר. בסביבות פסח הוא אובחן במכון אניגמה כADD וההמלצה היתה טיפול בריטלין,טיפול פסיכולוגי לילד, הדרכת הורים והדרכת בית הספר. עשינו ואנו עושים את הכל, אך בית הספר לא מוכן לקבל הדרכה וטוען שהם כבר יודעים הכל על ADD.הדבר הנורא ביותר שהם הפנו את בני לועדת השמה (הוא באמת הרס שיעורים, והוא פשוט לא מקבל שום מרות בבי"הס השנה. הוא הושעה פעמים כה רבות, נדמה לנו שהמורה שלו השנה פשוט לא היתה בכיוון איתו... )כך שמבחינתו הועדה היתה פשוט סתירת לחי איומה. ולועדה עצמה: למרות שהבאנו המלצות וחות דעת של הפסיכולוגית שלו שגם ערכה לו אבחון (120 בווכסלר) להשאיר את בני בבית הספר כי יש לו שם חברים,ודוקא בקטע הזה אין לו בעיות,הם רוצים להעביר אותו. ברור שכל העסק בועדה פשוט הולך לטובת בית הספר וטובת הילד לא לפניהם. אנחנו מקסימום מוכנים שיעבור כיתה, כי אנחנו לא מרוצים כלל מהתפקוד של המורה שלו, אבל לא מוכנים להעביר אותו במיוחד בגלל שהוא לא רוצה.

arena

New member
תחשבי גם על...

אני בטוחה שקשה לכם מאד ואתם חווים את הנושא כל יום. אז קודם כל תהיו חזקים. יש הרבה מקרים כמו/דומים למקרה שלך שמתוארים כאן בפורום ובינהם גם המקרה שלנו. קשה להחליט מה לעשות אבל פעם אחת פסיכולוג טוב אמר לי "תחשבי האם כדאי להשאיר ילד במקום שבו לא רוצים אותו ..." האם הוא "שרוף" בבית הספר ? הילדים שלנו בדר"כ פוחדים מאד מאד מאד ממעבר לבית ספר חדש ומשינויים בכלל ולמרות זאת כדאי לשקול דברים מכל הכיוונים. מה שתחליטי, שיהיה לכם בהצלחה.

shlomit s

New member
תודה!

אנחנו חושבים גם על כך, אבל בניגוד לילדי ADD שפעמים רבות סובלים מבדידות ונידוי חברתי , לבני חיי חברה טובים וזה ממש כמעט הדבר היחיד שיש לו. אם הייתי יודעת על מסגרת שבאמת מתאימה לו היינו שוקלים ברצינות. אבל מה שמציאים זה כיתה קטנה בעיר אחרת!!! ושוב תודה,על החום והתמיכה שמקבלים פה.הרגשתי טוב רק להכנס לפורום, אבל עכשיו שהתחלתי גם לכתוב זה פשוט ממכר...

זהבה נ

New member
אם אינך מרוצה מההחלטה ניתן לפנות

לוועדת ערר. האם אתם מבקשים להעבירו לבית ספר רגיל אחר או לכתה אחרת, אתם חייבים לבקש וועדת ערר. אינני יודעת האם תזכו בערר, אבל אם זה מה שאתם מאמינים שווה לנסות. אוכל להדריך אתכם כיצד לעשות זאת.

דליה.ד

New member
אני מאמינה שילד חברותי

יוכל לרכוש חברים בכל מקום וזה דבר נפלא! אני כן הייתי הולכת על מקום אחר, בגלל שתי סיבות שציינת: שהצוות החינוכי כבר "יודע הכל" והם לא מוכנים לשתףפ פעולה וזה "שורף" אותם מבחינתי (וגם שורף לי עוד כמה פיוזים...
), ובשל העובדה שיוכל לפתוח "דף חדש" במקום אחר. חשבי על זה.

shlomit s

New member
אנחנו פשוט מתלבטים,../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

אנחנו מרגישים שמה שהכי חשוב כרגע זה לתת לבני את ההרגשה שאנחנו איתו, ונלך לפי הבחירה שלו,אני יודעת שיש מי שיגידו שהוא צעיר (11)מכדי להחליט. זו באמת התלבטות,ואנחנו לוקחים בחשבון וחושבים על כל הנקודות שעלו כאן. לדעתינו הוא לא "שרוף" בבי"הס שלו.והשיחה האחרונה עם המנהלת היתה לאיזה כיתה היא חושבת שיהיה הכי טוב להעביר אותו, מה שמראה שהיא לוקחת בחשבון שהוא נשאר אצלה. (אגב, עוד אין החלטה סופית של ועדת ההשמה...) אגב, עבר שבוע מהחופש והוא עובר בנעימים,אני פשוט מאוהבת ב"איידידיקט" הגדול שלי.(איידידיקט זו בדיחה פרטית שלנו,ו´גילינו´ שהADD הוא דגם משופר של המין האנושי...)

arena

New member
לפחות זה..

לפחות אצלכם המנהלת זזה קדימה ולא כמו אצלנו שהיא העיפה אותנו לכל הרוחות , בצורה מאד עדינה ודיפלומטית עם הרבה חיוכים ו"יענו" אמפטיה , אבל בסוף מצאנו את עצמנו בחוץ...

חני ב

New member
שלומית, האם עוד שנה בלבד

נשארה לבנך ללמוד בביה"ס הזה? כי אם כן, אולי שווה שיישאר פה, בכתה שלו או בכתה מקבילה, ובכתה ז´ הוא יפתח דף חדש בבי"ס חדש. האם בטוח שהמורה של השנה עולה איתו גם לכתה ו´? האם לא שווה לכם לנהל איתה שיחה רצינית כיצד אתם מרגישים?

shlomit s

New member
אכן כן,זו השנה האחרונה בבי"ס הזה

ולכן הנטיה להשאיר אותו, אבל בגלל שהמורה ממשיכה עם הכיתה,לא תהיה ברירה אלא להעביר אותו כיתה,ואת זה אנחנו מוכנים לקבל,כי אנחנו מבינים שאצל המורה הזו הוא שרוף,(גם היא שרופה אצלנו...)

חני ב

New member
אז תעבירו אותו כתה

כך הוא נשאר בעצם עם חבריו מהכתה הנוכחית, רואה אותם בהפסקות/טיולים/ארועים בית-ספריים. אבל, האם התייעצתם איתו? בכל זאת נראה לי נכון לשאול לדעתו, כי בו מדובר! ניסיתם בכל-זאת לדבר עם המורה? להעלות בפניה את טיעוניכם?

shlomit s

New member
בודאי שאנחנו משתפים אותו

יש כאלה שטוענים שיותר מדי,בי"ס אפילו טען שאנחנו מפחידים את בנינו עם ועדת ההשמה,כנראה שנלך על הפתרון של העברתו לכיתה אחרת, הוא מבין שעליו לקבל זאת. יש ילד שהוא התחבר איתו בחוג קארטה שעובר לבית הספר שלו והוא ביקש להיות איתו בכיתה. נקווה שהכל יסתדר עבורו.אגב, זה לא רק שאנחנו משתפים אותו, הוא רוצה להשאר כשנאמר לו שאולי יעבור הוא היה פשוט שבור, אף פעם לא ראינו אותו במצב כ"כ מיואש, כך שכמעט בודאות לא נעביר אותו בית ספר.

חני ב

New member
../images/Emo50.gif בשנה הקרובה

במה שתחליטו. אני חושבת שמאד חשוב שהוא ילד מקובל, כי מהנסיון שלי, לילדים עם בעיות התנהגות, חסרים דוקא חברים. אז לכו איתו ועם רצונותיו. אתם מכירים אותו הכי טוב.

זהבה נ

New member
שלומית, לא הבנתי אתם כן או לא קבלתם

החלטת ועדת ההשמה? ומה את מחליטה לעשות בסוף?. בהצלחה ושתפי אותנו,

shlomit s

New member
עדיין אין החלטה רשמית של הועדה

למען האמת אני לא מאמינה שהם בסופו של דבר יחליטו להעביר אותו.זה פשוט בניגוד לכל חוות הדעת שהבאנו,והפסיכולוגית של השרות שאמרה ש"טובת הילד" היא להעביר אותו למסגרת אחרת, אמרה זאת ללא חות דעת כתובה, כך שהכל מריח שהכל מכור מראש. נכון לעכשיו אנחנו עדיין עם ההחלטה הראשונית לא להעביר אותו.כמובן שאעדכן כאן בהמשך... בינתיים הייתי בחופש כמה ימים כך שאנחנו מנצלים את הזמן להנות ביחד,ואנחנו דוקא מציליחים בכך לא רע בכלל,המשך חופשה נעימה לכולם!!!!

דליה.ד

New member
שלומית, בסופו של דבר ההורים הם

הקובעים הסופיים היכן הילד ילמד, והם אינם יכולים להכריח אתכם לעשות משהו בניגוד למצפונכם ולדעתכם. בהצלחה, כך או כך!

shlomit s

New member
תודה דליה וכולם!!!!

אנחנו יודעים שההחלטה הסופית היא שלנו!!!למרות שניסו בועדה להציג את הדברים אחרת...

arena

New member
גם אצלנו

לא הגענו לוועדת השמה , אבל המנהלת שלחה לנו כבר מאמצע שנה מסרים סמויים דרך היועצת , הפסיכולוגית של בית הספר , המורה , שאנו לא רצויים .... וכמו כן היא קראה לנו לשיחה לראות מהן התכניות שלנו לשנה הבאה... זה ברור שמרגע שהיא הודיעה לצוות (עוד לפני שהדבר תואם איתנו) שהילד לא יהיה בבית הספר בשנה הבאה , המוטיבציה של הצוות להיות חלק מאיזשהוא תהליך של עזרה לילד שאפה במקרה הטוב לאפס... מה שאני תמהה עד היום האם כל כך "מפחדים" מהמנהלת שאף אחד מהצוות לא מסוגל לאמר ומה עם טובת הילד? האם זה טוב שיעבור לבית ספר אחר? וכדומה... גם לא אמרו לנו לאן , מה דעתם ובכלל שזו ההחלטה.. אגב המנהלת כל הזמן היתה אדיבה , חייכנית , וכאילו נחמדה אבל מאחורי הקלעים פעלה במרץ רב לדאוג שכולם ידאגו שהילד יעבור מסגרת... ואני שואלת האם לא נכון לבוא לפני הורים ולהגיד "זוהי מחשבתינו , אנו חושבים כי לילד יהיה טוב יותר במסגרת זו וזו... אילו הן המלצתינו..." אגב בננו הוא לא הילד הראשון בבית הספר שעובר את זה... אני יודעת על הרבה כאלה בבית הספר והכל בשקט בשקט... למען לא יגיע לפיקוח או לגורם אחר.

zivadina

New member
אני מאחלת שיחליפו אותה מהר.

זה מאוד לא הגון לפעול כך מאחרי הגב, ומאוד מעליב. או שתצליחו להתחנף אליה....אם אין ברירה.

למעלה