ועדת ההשמה של גיא

החורזת**

New member
כיתת מב"ר- מסלול בגרות רגיל

זוהי כיתה לתלמידים בעלי פוטנציאל שכלי תקין, עם לקות למידה, הזקוקים לתיווך בלמידה. זוהי כיתה רגילה, לא כיתת חינוך מיוחד, שיש בה מעט תלמידים (אני לא זוכרת אם 20 או 25). הם לומדים את חומר הלימודים הרגיל, רק לפעמים בקצב מעט יותר איטי בשל הצורך לתרגול ותיווך בלמידה. ברוב בתי הספר בכיתה זו גם מקנים לתלמידים אסטרטגיות למידה. כיוון שמספר התלמידים בכיתה מוגבל, רוב בתי הספר עושים סלקציה ומכניסים לכיתה זו רק תלמידים שיש להם מוטיבציה חיובית ללמידה. ודרך אגב, תלמידים בעלי הפרעת קשב וריכוז, אין מניעה שישולבו בכיתה זו, כל עוד תחום הקשב והריכוז מטופל ואין להם בעיות משמעת. בעיות משמעת והתנהגות הם אחד הקריטריונים לאי קבלה לכיתה.

הלנה

New member
תודה החורזת

ועוד שאלה, כיתת מב"ר יש בכל בית ספר? בחטיבה או בתיכון?

החורזת**

New member
באופן וודאי אין. כיתת מב"ר כשמה

מיועדת להכנה לבגרויות (מסלול בגרות רגיל) ומבחני בגרות עוברים רק בתיכון, לא בחטיבת ביניים ולא ביסודי. ואין כיתה כזו בכל בי"ס. פתיחת כיתה כזו תלויה בכמה וכמה גורמים, כיוון שבגדול היא עולה יותר מכיתה רגילה.

דני ואלונה

הכי חשוב שתתמכו בגיא לא משנה מה יקרה. עצם העובדה שתשדרו לו תמיכה תקל עליו, וגם עליכם במובן מסויים. בהצלחה!!!

שלום לכל ההורים.

אני מקווה שאני לא נדחפת, יש לי חברה שלבן שלה תסמונת טוראט ואני מעוניינת לעזור לה לעשות סדר בבלאגן ולכן גם הגעתי לפורום הזה והוא נשמע לי כמו פורום מאוד משפחתי, ולכן אני מרגישה שאני מתפרצת לדלת סגורה, אבל בכל זאת מנסה לפרוץ אותה. דני, בן כמה גיא? למה הוא לא יכול ללמוד במסגרת רגילה? האם הוא זקוק למתווך/ת? מה הקריטריונים מבחינת משרד החינוך לקבלת העזרה לה אתם זקוקים? אני אמא לילד אוטיסט שהתקדם ביותר בזכות שילובו בבי"ס רגיל בתיווך סייעת. למרות כל הקשיים שהערימו עלי משרד החינוך והמערכת בכלל, הוכחתי לכולם כי שילובו בחינוך הרגיל קידם אותו, עד כי היום קשה להאמין שיש לילד בעיה כל שהיא. אני מצדדת בשילוב מכיוון שכאשר בני היה בחינוך המיוחד, התייחסו אליו בהמון הבנה וחום, אבל זה לא קידם אותו ולא פתר את הבעיה שלו. הוא נשאר אוטיסט. מה שפתר אותה היה שילובו במערכת רגילה, והציפיות של המערכת ממנו. גם הילדים שלכם יגדלו יום אחד ויצטרכו להתמודד עם המערכת הרגילה והלא מגוננת. וסילחו לי שוב אם אני מתפרצת לדלת הסגורה. ככל שאני קוראת יותר בפורום הזה, אני מבינה שאני לא יודעת כלום, ואולי מה שכתבתי כאן לא מתאים לבעיות שיש לילדים שלכם... האם יש בינכם בוגרים עם התסמונת? איך הם מתמודדים? איך בתי הספר ומשרד החינוך מתפקד מול הבעיה? האם יש הדרכה לבתי הספר בנוגע לתסמונת? הרבה שאלות... עמליה

שלום עמליה../images/Emo26.gif

אצלנו בפורום אין דלתות סגורות, לכן את לא מתפרצת לשום מקום. גיא בן 11 לומד בכיתה ה' בבית ספר רגיל, מאובחן טוראט שנתיים וחצי. בעקבות מקרה חמור שהיה בתחילת שנת הלימודים הנוכחית, עבר גיא לבית ספר אחר, ונבנתה תוכנית לימודית מיוחדת בשבילו. מדובר בילד עם רמת אינטליגנציה גבוהה מאוד, הסובל מהתפרצויות הנובעות מהתסמונת, ומסיבות סביבתיות אחרות הקשורות לקשב וריכוז ובעיקר OCD. השנה גיא קיבל 20 שעות בהן למד באופן יחידני, מחוץ למסגרת הכיתה. הוא לומד 6 שעות בשבוע עם כל הכיתה בשיעורי מחנכת, והיתר זה ספורט וקרב. בפועל גיא בעצם לא לומד בכיתה. קשה לו להיות מרוכז בכיתה, הוא מפריע לסביבה עד אי יכולת להעביר שיעור, הוא מתופף על השולחן, ואם הוא רגוע במיוחד, הוא פשוט מניח את ראשו על השולחן, מה שמעורר בעייה סביבתית של:"למה לו מותר?". בגלל הלימוד היחידני, גיא הגיע בחשבון לפתרון בעיות של סטטיסטיקה והסתברות ברמה של כיתה ט', והדביק פער של שנה באנגלית, בחודשיים. מקצועות שלא מעניינים אותו, הוא לא מאפשר, למורה שיושב איתו לבד, ללמד. הוא הוגש לוועדת השמה בכדי להשיג עבורו יותר שעות ואמצעים. אני אישית מעדיף לשנה הבאה שאת השעות שהוא מקבל, יעביר עם המורה הצמוד בתוך הכיתה ולא מחוצה לה, כהכנה לחטיבת הביניים. המורה הצמוד יצטרך "לפקס" אותו למטלות, שלא יזוז במחשבות שלו, ויבצע את המטלות כולל בבית. נראה לי שבית הספר לא אוהב את הרעיון. נראה לי שהמורים הצמודים שלו לא כל כך צמודים. הרי מדובר בשעות חלון של המורות. הן בטח מעדיפות להטיל עליו משימה וללכת לעיסוקיהן, זה בטח מה שקורה היום. אם הן תצטרכנה להיות צמודות אליו במסגרת הכיתה...אז "הלך" להן החלון. חוץ מזה, דובר בוועדה על כך שהחוק שונה ואי אפשר לתת יותר מ-8 שעות. בית הספר נכנס לדעתי לפאניקה. גיא יציב עכשיו, בעקבות טיפול תרופתי ב"פריזמה" (כדור ביום), אני בטוח שבשנת הלימודים הבאה גיא יצליח להתגבר וללמוד היטב במסגרת הכיתתית. לא חשוב כמה שעות הוא יקבל, ממני הוא יקבל את כל הסיוע האפשרי. לגבי השילוב של בנך, אין בכלל ספק, ששילוב במסגרת רגילה משרת שתי מטרות: האחת, הילד לומד להבין איך חיים בחברה נורמלית למרות הליקוי, דבר שלא מתאפשר במסגרת שבה כל הלומדים הם כמוהו. השנייה זה הרבה יותר זול להצמיד לו סייע למשך כל זמן הלימודים, מאשר ללמן אותו במסגרת המיוחדת. אז למה לא לשלב? אני ראיתי ילדים עם תסמונת דאון משולבים בהצלחה במגרות רגילות, צריך לעודד את זה. תודה על ההתענינות

הלנה

New member
למשפחת טריסקר ../images/Emo24.gif

תמשיכו להאמין בגיא... וכל היתר יסתדר... אוהבת אתכם, הלנה

שלום דני

אני מאלה שהגישו את הבג"ץ בנושא השילוב. אני חוששת שחוק השילוב החדש מכשיל אתכם ואולי אתם צריכים לעתור לבג"ץ. אבל בינתיים אני אספר לך על השילוב של הבן שלי, ואיך הסייעת (מתאמת שילוב) צריכה לתפקד איתו. קודם כל גם לילדים שלנו יש קושי בקשב וריכוז ועוד דברים נוספים, ובאמת יש כאלה שפטורים משיעורים מסויימים. אבל לא רוב השיעורים. לפני הסייעת צריך למצוא בי"ס מתאים שיש לו פתיחות לשילוב. אחד הדרכים לעזור לילד להשתלב בכיתה, זה לתאם עם המורה מראש, ולדעת מה היא עומדת ללמד. בבית, יום קודם תשב הסייעת עם הילד ותעבוד איתו על החומר הנלמד בכיתה. במידה וכבר מאוחר והוא לא יכול להשיג את החומר שנלמד, להכניס אותו לכיתה יותר נמוכה עם מורה משתפת פעולה. אצלי יש מתאמת שילוב (סייעת) שמלווה אותה גם מנחה במשך כל השבוע. יש ישיבות צוות ותוכנית עבודה. זה לא פשוט ועולה הון. אני באופן אישי, מכיוון שהקמתי כל צעקה, קיבלתי 52 שעות מהעיריה ומשרד החינוך. אפשר לקבל שעות. אם תיפנה אלי במסר, אנסה לעזור לך ברעיונות איך ללחוץ על המערכת. לצערי, בגלל מה שעברתי, אני תורמת מזמני למשפחות עם ילדים עם אוטיזם, ועוזרת להם לקבל סייעות. אבל אני באה מהכובע של אלו"ט. ולכן אני יכולה רק לתת לך טיפים. ואם אוכל לעזור אני אשמח. דרך אגב, היום אין חובה ללכת לוועדת השמה. ועדת השמה לא קובעת כמה שעות אתה צריך לקבל עבור סייעת. וזה מאוד מטעה. אני יכולה להפנות אותך לחברה שלי אילאיל לדר, שהיא דמות פעילה וידועה בנושא השילוב, היא גם יכולה לעזור לך בזה שהיא תעדכן אותך מה אומר החוק החדש, מכיוון שלמשרד החינוך עדיין אין מושג מה קורה ואיך יכילו את החוק החדש, ולדעתי הם מנסים לטרפד אותך על חשבון הילד. גועל נפש בהתגלמותו, ואתה חייב להקים קול צעקה. עמליה עמליה

עמליה תודה!!!

זה נכון שא.ס.ט.י זאת עמותה "ענייה" במשאבים כספיים והיא בטח לא עלו"ט. אבל אשמח אם תשלחי לי במסר את פרטי חברותייך שיכולות להעשיר אותי בקצת יותר ידע. את רואה, אצלנו ה"שילוב" פועל במלוא העוז. תודה רבה על הסיוע דני

דני מאשדוד

האם תהיה במפגש ביום שישי? אשמח לשוחח איתך. אני אהיה יחד עם המשפחה שמצטרפת לעמותה. במידה ולא, אשלח לך מסר יותר ארוך עם מספרי טלפון. לגבי אלו"ט- אלו"ט לצערי עם כל הכסף שיש לה, לא עוזרת למשפחות באופן אישי. ויש שם עוד הרבה בעיות שזה לא המקום לפרט. אבל קמו באלו"ט מספר קטן של הורים שמשלבים את ילדיהם ומצאו תורם, והקימו קורס שילוב באוניברסיטת תל-אביב להורים וסייעות ביחד. הקורס כלל גם סדנאות עם מנחה. דווקא עם הסייעות האלה, אולי כדאי לעבוד. יש קושי גדול במימון, אבל אפשר להשיג השגים גם בלעדי המימון. כמו למשל, שההכרה שלילד שלך מגיע נכות. וזאת היא רק ההתחלה.

בוודאי שאהיה שם...

אני גם מאד בולט, אני בא עם זאת שאחראית על האוכל... אישתי אלונה. נשמח לפגוש אותך

הלנה

New member
והוא בדרך כלל עם חולצה אדומה

או צהובה....אי אפשר לפספס אותו...חוץ מזה שהוא מאד מצחיק וכל הזמם מספר בדיחות..

החורזת**

New member
אלונה ודני.

סליחה שאני סקפטית, אבל כמי שמשתתפת מדי שנה בהרבה ועדות השמה, מעולם לא שמעתי שהוועדה החליטה לא להחליט ולמיטב ידיעתי זה גם בניגוד להנחיות חוזר המנכ"ל. הוועדה חייבת להחליט. היא זכאית להחליט על דיון נוסף לאחר קבלת ממצאים נוספים, אבל חייבת להיות החלטה מסכמת שנרשמת בפרוטוקול של הוועדה. פרוטוקול הדיון בוועדה נשמר בתיקו האישי של התלמיד בשפ"ח המקומי. זכותם של ההורים לבקש לקרוא את הפרוטוקול. בנוסף, על פי ההנחיות, בסוף כל דיון בוועדה צריכה להיערך הצבעה של חברי הועדה (מנהל מחלקת החינוך, מנהל השרות הפסיכולוגי, מפקח על החינוך המיוחד ונציג הורים ארצי או באי כוחם). ההצבעה יכולה להיערך שלא בפני מי שאינו חבר הוועדה ולרוב בשלב ההצבעה מבקשים מההורים ונציגי ביה"ס לצאת. אם כי היום יש מקומות רבים שמקיימים את ההצבעה בנוכחותם. ההורים צריכים לקבל בדואר רשום את החלטות הוועדה וזכותם לערער עליהן במחוז תוך 21 יום מיום קבלת המכתב.

ועדות השמה

תפקיד ועדת ההשמה הוא אחד בלבד! לקבוע האם הילד צריך ללמוד במסגרת החינוך המיוחד! אין לה שום קשר לילדים המשולבים בבי"ס וממשיכים ללמוד בו. ועדת השילוב לא יכולה לקבוע כמה שעות סיוע יקבל הילד. ההמלצה שלי להורים שמנסים לשלב את ילדם בחינוך הרגיל, לא להגיע כלל לועדת השמה, מכיוון שוועדת השמה תטרפד כל מה שלטובת הילד. אם רוצים להשיג משהו, צריך לפנות לעיריה ולדפוק חזק חזק על השולחן. או לעבור לגור ברעננה שם הפתיחות והסובלנות הם מילת המפתח וכל הכבוד לעירית רעננה.

למעלה