ועדת דברת - המשך

ron ad

New member
ועדת דברת - המשך

שלום, מקווה שאתם זוכרים את הדיון שערכנו בנושא. אחת התגובות - מאתמול - של oshpigel הייתה: "כפי שאמרתי המורים עבדו בהתאם לתוכנית נכונה ומתוזמנת וזכו לקרדיט יפה מאוד. בקיצור חבל ששפטתם אותם לפני הזמן" אז כתגובה, אני מציע לך לקרוא היום את ידיעות אחרונות ולראות איזו חשיפה הם קיבלו: ריבוע קטן בעמוד 17 שרובו תמונה...פשוט עלוב. אז אני ממליץ לא לשפוט לפני הזמן... בכל מקרה כפי שאתה בטח יודע, בתקשורת תזמון זה דבר חשוב מאוד, ועד עכשיו, כשהמורים "התעוררו", שרת החינוך עשתה בהם כרצונה.... רון

oshpigel

New member
תגובה

במאבק ציבורי בוחנים את התוצאות, חלק גדול מהפעילות הוא בסגירות מול מי שצריך נראה מה יהיו התוצאות. אני ראיתי אתמול בחדשות איטם. במעריב כפולה. בהארץ כתבה מכובדת. בקיצור - לאור העובדה שהמורים ערכו מפגן כח מרשים וזכו לחשיפה יפה במקומות נכונים (וגם אם פספסו את ידיעות ) אזי הפעולה שלהם בהחלט נכונה, יפה וכחלק ממאבק ציבורי נכונה. אתם חייבים לזכור כי במאבק ציבורי יש פעילות סמויה ויש גלויה וצריך לשלב בין השניים (ראו שירשור קודם בנושא לובי ותקשורת). אני מהמר כי המורים יצליחו להשיג את מירב דרישותיהם (גם אם הם יגידו שהם לא קיבלו את מה שהם רצו). אני גם מעריך כי הם עובדים עם משרד למאבק ציבורי - ומשרד טוב. ואגב לגבי תזמון - דוח דוברת יפורסם בשבוע הבא, אז יתחילו הדיונים סביבו והחקיקה- התזמון של המורים מצויין. גילוי נאות - לצערי אינני חלק מהצוות של ארגון והסתדרות המורים שאגב משתפים פעולה יפה בתחום. ובנושא דוברת אני מבין קצת - אבל לא ניכנס לפרטים......

ראשי ארגון המורים שגו בגדול.מולוטוב

מול ועדת דוברת??? איך אפשר להשוות בכלל בין הסכם לגיטימי כמו הסכם דוברת עם כל חילוקי, הדיעות להסכם מולוטוב הידוע לשימצה עם שעשו הגרמנים עם כל הרגישות לנושא אצל רבים בישראל? או שזו היתה פליטת פה אומללה ומבישה של יו"ר ארגון המורים ומחובתו של המשרד לייעוץ תקשורתי/יחס"צ שמלווה את המורים היתה להנחות על התנצלות מיידית,וחד משמעית מההשוואה,דבר שלא נעשה, או שזו היתה "פליטה מתוכננת" ועצת אחיטופל קלאסית של יועץ תקשורת רשלן. בכל מקרה, מהכנס ביד אליהו ובמיוחד מהתבטאות יו"ר ארגון המורים לדעתי המורים יצאו רע מאוד! אין זה סוד שרבים מההורים אינם מחבבים "בלשון המעטה" את העובדה שהמורים נהנים משבוע עבודה מקוצר ,חופשות רבות ותדמית המורה בכלל בכי רע. במקום לעסוק בעיקר ולהבהיר לציבור שהמורים מנסים לשפר את המצב ולא בסיסמאות, בחר אותו יו"ר להתבטא בחריפות ולדעתי בטיפשות וכמובן שהתגובה הנגדית של שרת החינוך ויו"ר הועדה דוברת לא פיספסו "הנחתה" מעולה ליו"ר המורים וגינו את דבריו בצדק רב. אז לקרוא לעבודת התקשורת שבוצעה ע"י ארגון המורים ויועציהם "עבודה טובה"? נו...ישפוט הציבור....

ron ad

New member
עוד יותר גרוע...

שלום, על-פי מה שכתוב היום בידיעות: יו"ר ארגון המורים: "אני לא חוזר בי". חכם גדול... רון

על טיימינג והארד ניוז

אכן הטיימינג בתקשורת הוא לעתים קרובות הסיבה המכרעת להצלחה/אי הצלחה של ידיעות שמקורן ביחסי ציבור. אני מסכימה שהחשיפה של המורים אנמית ובעלת דילאי רציני (מיותר לומר שצריך להכות על הברזל בעודו חם) כעת הם נאלצים להתחרות על המקום...בשבוע שעבר היה את הצונאמי והשבוע יש עימותים קשים בין צה"ל למתנחלים ובשבוע הבא יהיה... אין ספק שיש לנו הארד ניוז למכביר וחדשות מתחרות שדוחקות בקלות לשוליים מפגן כזה כמו אתמול. בטימינג נכון הם היו זוכים לחשיפה מכובדת. ט"ומ - מאמני תקשורת

oshpigel

New member
גם היום הכתבה ב 10 לא היתה חשובה נכ

גם הכתבה ב 10 לא היתה משהו ? אמנם ההשוואה של רן ארז היתה אובר-שוטינג עצבני אבל מידת החשיפה בתקשורת מרשימה. ולא זה לא מאוחר מדי. מי מסכים ? בשלב הבא אדרוש להתחיל לאכול כובעים ........

מעניין כמה כסף משקיע ארגון המורים..

בכל הקמפיין נגד דוברת.את דעתי בנושא ניהול הקמפיין אמרתי ואני בהחלט מסכים עם רן.מה שזוכרים מכל הרעש הוא את דברי ההבל חסרי הבושה של יו"ר הארגון שהישווה בין ההסכם של מולוטוב להסכם דוברת ושיחק אותה "גבר" כשסירב להתנצל ועורר עליו גם את ארגון "יד ושם". קמפיין "לתפארת" השלומיאליות וחוסר הרגישות... ועל מה בעצם הם נאבקים? מישהו יכול להבין מכל הכנסים בסגנון ש"ס ביד אליהו וכל המלל מה הם רוצים לכל הרוחות?...

oshpigel

New member
מסכים לגבי הטעות בהשוואה

אתה לא קהל הייעד של המורים. אם אני מנתח נכון הם מעונינים להגיע לקובעי מדיניות. הציבור הרחב רק צריך להבין שבמידה ותהיה שביתה - זה אחרי שנעשו כל המאמצים והשתמשו בכל הכלים וזה לא עזר. לגבי תקציב - המון כסף , אבל עלות מול תועלת - אם הם ימנו פיטורי מורים זה כדאי. לגבי השוואה - כפי שכתבתי לטעמי טעות, לפחות בשלב זה של המאבק. אופיר

אתמול כיכב היו"ר ב"מיצעד האיוולת"..

בערוץ 10 בתוכניתו של עימנואל רוזן בדיוק בנושא ההשוואה המטופשת והמרגיזה בלשון המעטה, שעשה רן ארז ברוב "חוכמתו"...! אני מניח שלא התכוונת לכך כדוגמה ל"הצלחה תקשורתית". אני מסכים איתך שהמטרה להשפיע על קובעי המדיניות. אבל כמי שמתמחה בתקשורת המונים,לובינג וכדומה תסכים איתי ש"קהל היעד" של המורים מורכב ממאות אלפי ההורים לילדים המשפיעים מאוד(!) על כל קובעי המדיניות! אל תשכח קובעי המדיניות רגישים לציבור כאנשים פוליטיים בסופו של דבר. אם אתה לא מסביר וגורם לאהדה כלפייך באמצעות שימוש נבון בתקשורת המונים הסיכוי שתצליח להשפיע על קובעי מדיניות במיוחד במצב הפוליטי כלכלי הנוכחי אפסי לדעתי.

oshpigel

New member
ועכשיו

ומי המגיבים הראשיים על דו"ח דוברת - נכון המורים. האם הם היחידים שיפגעו ? - לא גם לרשויות המקומיות יש המון מה להפסיד. גם לאוכלוסיות מיעוטים (חוץ מהחרדים שכנראה יצאו מהדו"ח) יש מה להפסיד. גם לזרמים יחודיים - בתי ספר פרטיים יש מה להפסיד גם ליועצות החינוכיות (רובן עלולות למצוא עצמן ללא עבודה ). המון מפסידים אבל והמורים הם המגיבים הראשים הם הצליחו להפוך לגורם הדומיננטי נגד הדו"ח. ובואו ותראו כי הם יקבלו שיפורים בדו"ח. אז כפי שאני אומר - מאבק ציבורי זאת ריצה ארוכה כרגע נראה כי המורים השיגו את התוצאה הרצויה.

ron ad

New member
נו באמת....

שלום, לא על זה מדובר. ברור שהם יקבלו שיפורים, אחרת מה? מה ישבתו! השאלה הייתה הדימוי הציבורי. על זה דיברנו כשכתבנו שהמורים מפסידים לעומת משרד החינוך. רון

למעלה