ועדת ביטוח לאומי

vered73

New member
ועדת ביטוח לאומי

אודה להורים שעברו ועדות ערר, אם יחלקו מנסיונם תוך כמה זמן הגיעה תשובה על הועדה. תודה ושבוע טוב.

דונטלה1

New member
ורד, אני איתך באותה הסירה

יש לנו סוף סוף ועדת ערר בשבוע הבא, אחרי כמעט עשרה חודשים של סחבת שבסיומה סירוב.

vered73

New member
אני מחכה לתשובה אחרי הועדה. פעם

קראתי כמה תגובות שהתשובה הגיעה תוך שבועיים שלושה. אצלנו עבר קצת יותר... אני רוצה לדעת מה התשובה.

דונטלה1

New member
ואיך היתה הועדה? הרגשת שהם יותר

הקשיבו והבינו? איפה היא התקיימה? שלנו אמורה להיות ברמת גן, והבנתי שזה סניף קצת יותר סימפטי.

vered73

New member
מאחר ואנשי בטלא קוראים כאן לא

ארחיב, רק אומר שני דברים: הרופא שניהל את הועדה לא נחמד כמו כשהוא נחמד במרפאה הפרטית שלו (אבחן כאן כמה משפחות ואמרו שהוא מקסים.) הם החליטו מראש מה הם רוצים לתת או לא לתת וכך בדיוק התנהל המונולוג של מנהל הועדה. ברוב חוצפתם הם עוד ביקשו את המסמכים שהבאנו איתנו של ראשי פרקים מה לאמר להם. והיו נדהמים כשסרבנו. אנחנו, בסך הכל באנו בשם הילד שלנו, לתבוע בשמו את מה שמגיע לו על פי דין חוק מדינת ישראל, שלא לדבר על פסיקת בגץ שרק איששה את זה. הבן שלנו היה בתפקוד מאד מאד מאד מאד מאד ירוד. לא היתה כאן שאלה של אחוזי נכות אלא יום ההכרה בכך שהוא אוטיסט.

איריס56

New member
היי ורד,

יקירה כמו שנאמר לך סניף ר"ג בהשוואה לאחרים די נחמד. אבל לעצם העניין המוסד נותן קיבצה רטרואקטיבית שנה אחורית מתאריך האישור הרפואי, אם את רוצה לקבל קודם לכך ויש לך אישורים מתאימים מצפה לכם מלחמ קשה - אני עוברת אותה כעת. אין כאן שאלה של נחמדות או לא הם פשוט חייבים לפי החוק. הם לא יכולים לדרוש מכם יותר ממה שהגשתם מלכתחילה - אנחנו הגשנו כל מסמך רפואי שיש לשני הבנים ואת האישור של פסכיאטרית והם לא דרשו יותר. אם תרצי עזרה תפני אלי. איריס

vered73

New member
זה הענין, שנושא השנה אחורה הוא

לא ממש אוטומטי להרבה משפחות. וזה בדיוק הסיפור שהיה לנו.

איריס56

New member
ורד

העניין פה הוא שהחוק מחייב אותם שמרגע שהם נותנים אישור לזכאות של 100% נכות הם חייביםלזכות שנה אחרונית. בזמנו החוק אמר 4 שנים אחורנית ואני "זכיתי" עם שני הבנים לקבל 4 שנים אחורנית - החוק היה בתוקף עד 11.2003 ואחריו הם חייבים לתת שנה אחורה. האם אישרו לכם 100%? אם כן אין פה מה לחשוב הם חייבים שנה אחורה ואם לא ינתן להגיש נגדם תביעה בביה"ד לעבודה. בהצלחה חמדתי, איריס

למעלה