ועדת אור חוקרת...

mimoon_m

New member
ועדת אור חוקרת...

כולם בטח שמעו על ועדת אור.. שנקראת על שם השופט תיאודור אור, שהוקמה על מנת לחקור את הסיבה לרצח 13 אזרחים ערבים, בזמן ההפגנות באוקטובר 2000. אתמול והיום נחקר שלמה בן עמי השר לבטחון פנים באותה תקופה. והיום ומחר ייחקר רה"מ לשעבר אהוד ברק.. מה אתם חושבים על הוועדה? האם אתם מאמינים לשר בן עמי שטוען בוועדה שלא דיווחו לו על שימוש בירי חי, ואי שיתופו בכל ההחלטות? האם תקבלו את תוצאות ומסקנות הוועדה בכל מקרה?

אני מקווה שימוצה הדין עם כל האשמים

ועם כל המטייחים למיניהם - החל בבן עמי שפעל בחוסר מקצועיות וכעת מנסה להטיל את האשמה על הכפופים לו, דרך בכירים במשטרה שהתגלו כלא מוכנים לפעולה שגרתית של פיזור הפגנות, וכלה במסיתים ממולחים במגזר הערבי, שכנראה סברו כי משתלם להקריב כמה קורבנות למען המאבק לשחרור פלסטין, כדי ש´סדאם החביב´ (בציניות) יפסיק לראות בהם צד פסיבי בסכסוך "ישראל"-ערב (´ישראל´ במרכאות, לפי מיטב המסורת של "חיזבאללה"). בכל אופן, אני בטוח שדבר כזה לא יקרה שוב. המשטרה לא תוכל להרשות לעצמה לעמוד על ספסל הנאשמים בצורה מביכה כל כך, מול כל המגזר הערבי ומול רבים במגזר היהודי הרואים את התנהלות המשטרה כאקט גזעני לכל דבר - ובפעם הבאה יינקטו אמצעים מקובלים לפיזור הפגנות - בוודאי לא כדורים חיים. בקשר למסיתים במגזר הערבי - אני מניח שהם הבינו ש´פלסטין אלמחתלה´ עדיין מחתלה.. כנראה שלא היה מנוס מהטרגדיה של אוקטובר, כדי לעזור גם לאזרחים הפשוטים משני המגזרים להבין באיזו מציאות הם חיים. היהודים הבינו קרוב לוודאי שבכוחו של המגזר הערבי לחולל מהומות לא קטנות, והכוח שבידו רב יותר משנדמה. זהו לקח טוב לכל מי שסבר ש"הערבים יזרקו אותנו לים ברגע שיתאפשר להם" - אם זו באמת היתה שאיפתם, חיינו היו שחורים הרבה יותר. בכל יום היו מתלקחות מהומות בסדר גודל דומה ואף גרוע מזה (למרות מספר הנפגעים הרב - כמו שמתרחש בשטחים). בנוסף לכך, מימדי היחס המפלה והגזעני כלפי הציבור הערבי נחשפו כעת במלוא עוצמתם. מי שלא מתבייש - זו כנראה תוצאה של חינוך מגמתי בבית ואולי גם בביה"ס. הערבים בוודאי הופתעו מעוצמת החרדה הקיומית שבה שרוי הציבור היהודי, למרות המצאותו בעמדת יתרון ברורה. אלה מהם שסברו כי "המדינה הציונית מתפוררת" - כנראה הבינו ש´עדיין´ לא כך. שני הצדדים הבינו היכן עומדים כיום גבולות הדמוקרטיה והנאורות במדינה הדמוקרטית היחידה במזרח התיכון..

האשמים הם שנים בלבד

1. המוסלמים שסיכנו את ישראל ושוטריה 2. אהוד ברק שמינה את הוועדה, וואללא ! הוא חכם ,מה זה חכם, כל כך חכם עד שנהיה אידיוט

nirdagan

New member
אתה מן הסתם לא תקבל את המסקנות

כי כבר קבעת שמדובר ברצח. ואם המסקנה תהיה שהשוטרים פעלו מתוך הגנה עצמית, מה תגיד? ניר

"אחלה וועידה"

באותו הזמן, כשנרצחו עשרות יהודים(ועדיין נרצחים) פתאום נרצחו להם באופן מאד לא ברור 13 ערבים חפים מפשע(אני אישית לא בטוח בכלל לגבי חפותם) ואז צריך להקים וועדת חקירה!ומה עם היהודים?אתם יודעים, בני עמנו! אנחנו קודם אחר כך הם! איש

all

New member
אם אתה רוצה לשלוט

ביפו, ואדי-ערה, נצרת והגליל, השלט שם את החוק שלך. חוק אחד וזהה לכולם! אם אתה לא רוצה, תן למקומות האלה אוטונומיה ולך משם. אני משוכנע שחלק מ-13 ההרוגים באמת סיכנו את חיי השוטרים והגיע להם למות. אך אני משוכנע גם שחלק מהם לא סיכנו איש ומתו סתם ככה. את האמת המוחלטת לעולם לא נדע, אך אנחנו חייבים לברר את המקסימום! ובאשר להצעה שלך, היא ממש מעוותת ועל בסיסה ניתן להתחיל בנוהל חדש - בכל יום שיהודים יהרגו בשטחים, שוטרים ישראלים יכנסו לחיפה, כפר קרע או יפו, יבחרו לעצמו מספר זהה של ערבים וירצח אותם כנקמה על רצח היהודים בשטחים.

ליאור א.

New member
13 ערבים נהרגו בנסיון התקוממות

יש לכולנו זיכרון קצר והערבים מייפים את ההיסטוריה. היה נסיון התקוממות מאורגן יחד עם ערביי השטחים. אלפי פורעים ערבים ירדו מהגבעות בואדי ערה ובמקומות אחרים ותקפו יהודים ושוטרים שעמדו מולם בחירוף נפש. המדינה נסגרה ועד כדי כך שלנסוע מחיפה לטבריה היה סכנת נפשות. המצפים בגליל הסיעו ילדים באוטובוסים משוריינים מפאת הסכנה. עד היום יהודים לא נכנסים לכפרים ערבים ושכונות ערביות. לקרוא לזה רצח זה עיוות ושכתוב של ההיסטוריה. אם בעתיד יהיה נסיון התקוממות נוסף זה יגמר באופן דומה ולא משנה אילו מסקנות יוסקו וכדאי שהערבים ידעו זאת.

גם אני לא שוכח את הצעירים שמיידים

אבנים - כשללא הכתוביות "אוקטובר 2000" אפשר בקלות לטעות ולחשוב שמדובר במחסום ארז.. אני גם לא שוכח את רעולי הפנים חשופי הגב והחזה, שהניפו דגלי פלסטין ו"חיזבאללה", אולי כדי שלא נשכח חלילה את מי הם מייצגים כאן. על עונשם הם באו אחר כך כאשר הציבור היהודי התנכר להם והחרים את עסקיהם. אבל למרות כל זאת - אין הצדקה לפתוח באש חיה ובירי כדורי גומי לכל עבר, תוך פגיעה בחפים מפשע. העבודה של צה"ל ושל המשטרה היתה אולי יותר קלה אילו היתה כאן דיקטטורה נוסח סוריה - אבל לצערם המצב אינו כזה, ולכן צריך לחשוב פעמיים לפני שלוחצים על ההדק. נסיון התקוממות? חוץ מסמלי האינתיפאדה הפלסטינית שנראו באותן מהומות, איך אפשר להשוות את מה שקרה לנסיון התקוממות? אולי כדאי להיזכר כיצד נראתה מלחמת האזרחים בלבנון, כדי להבין כיצד נראה נסיון התקוממות אמיתי....

ליאור א.

New member
תקשיב לדברי ברק

ברק קובע כי קבוצה קיצונית קטנה הציתה את ערביי ישראל כדי לקעקע את אושיות המדינה הציונית. ומה זה אם לא התקוממות כנגד המדינה ? דע לך כי אם לא היה ירי בנשק חם המצב היה מידרדר והיית רואה מחזות כמו בלבנון. לא נעים לספר אבל האינטיפדה הראשונה פרצה גם בשטחים וגם ברפיח המצרית. המצרים העלו חיילים על גיפי טויוטה המצויידים במקלעים ופתחו באש חיה על המפגינים. להם לקח יום אחד לסיים את האינטיפאדה. אנחנו חשבנו פעמיים לפני שלחצנו על ההדק אז לקח לנו כמה שנים ועשרות מונים של הרוגים כדי לסיים את ההתקוממות.

ברור שתחת שלטון רודני קל יותר לדכא

כל התקוממות.. בשביל זה לא צריכים לחכות לעדות של ברק..

all

New member
מתפקידו של החוק

הוא להעניש את הפורע, להגן על הקרבן ולא לגעת בחף מפשע. העובדה שהאינטיפדה בישראלית לא הפכה לאינטיפדת שטחים, נובעת מכך שאין גיבוי במגזר הערבי לגרעין הקשה שלה. ההפך, יש משתפים במגזר הערבי שמסגירים אותם ולא תמורת כסף!!!!!! אלא מתוך אזרחות טובה והרצון לשמור על הדמוקרטיה!!!!! הם אינם כותבים את זה כאן בפורום, הם אינם צועקים את זה באום אל-פחם, מסיבות שכולם מבינים. אבל הם עושים את זה, למען עצמם ולמען המשך חייהם השלוים.

galia.

New member
דעה נוספת שלא תמצא חן בעינכם...

אני חושבת שהוועדה לחלוטין לא נחוצה בגלל הסיבה שהוקמה-ברק רצה להבטיח לעצמו תמיכה ערבית אחרי שאיבד אותה.אם הועדה חוקרת את תפקוד המשטרה היא צריכה גם לחקור את הסיבה,כי לפי העדויות שעכשיו נשמעות השוטרים שלפו אנשים ממיטות ועשו בהם מטווח וכל מי שעבר בכביש ואדי ערה ביומים שלאחר המהומות וזוכר את הצמיגים הבוערים,את תחנת הדלק השרופה והרמזורים השבורים מתפלא איך נהרגו רק 13 מתפרעים ולא יותר בכזו עוצמה של מהומות.הפסד גדול לצד הערבי הוא החרם היהודי-רבים שאני מכירה כולל אותי (אינני מתביישת בכך)אינם קונים יותר בכפרים ערבים הן מהבחינה הבטחונית ואים מהסיבה שאינני מעוניינת שכספי ילך לתומכי חמאס.עדותו של בן-עמי פשוט בושה.כשר הממונה על המשטרה עליו לגבות את חייליו ואם כ"כ התנגד לתפקוד המשטרה יכל אז לעצור אותה.ועוד שאלה-במהומות נהרג אזרח ישראלי מפגיעת אבנים ברכבו בג,סר א-זרקה.מישהו יודע את שמו?מדוע אין בני משפחתו נקראים להעיד בועדת אור?האם הציבור הערבי רוצה להוכיח לנו שלא התפרע ע"י תקיפת שוטרים בועדה?אחרי שראיתי את התנהוגותו של אותו אב-אינני מוכנה יותר לשמוע על הועדה שועדה לטייח-את התפרעותו של חלק מהציבור הערבי בעידוד חברי הכנסת הערבים

ח"כים ערבים לא נחקרו שם?

נחקרו, עוד איך נחקרו! ואין ספק שלעוצמת ההתפרעויות (כולל האופי האנטי-ישראלי בעליל שלהן) יהיה משקל רב בהחלטות הוועדה.

galia.

New member
עופר,באמת...

הרי התוצאות ברורות מראש משום שחברי הכנסת הערבים טרחו לומר כי "אינם אחראים למה שיקרה אם השוטרים לא ימצאו אשמים" במילים אחרות-אם ימצא כי השוטרים פעלו כשורה-יפרצו שוב מהומות וכך שוב אנחנו מקריבים את הש.ג

לא הבנתי...

איום במהומות עלול להטות החלטת וועדת שופטים (כלומר נציגים של מערכת המשפט)???? לאן הגענו???????!!!! אני בהלם אפילו מהמחשבה על כך. בשום אופן לא סביר אפילו לחשוב שבדו"ח הוועדה ייכתב: "החלטנו להאשים את המשטרה (למרות שהשוטרים פעלו כשורה), מפני שערפאת, טיבי דהאמשה ובן לאדן איימו עלינו במהומות, ואף רמזו כי לא יוכלו להבטיח את המשך חיינו בעולם הזה"..

למעלה