ועדה רפואית

האחת6

New member
ועדה רפואית

שלום, אשמח אם מישהו יכול למסור אינפורמציה מניסיונו האישי: אנו אמורים לעבור ועדה של ביטוח לאומי, נתבקשתי להביא את בני, מה בעצם יבקשו ממנו? אני לא מעוניינת להביאו והבנתי שאין לי הרבה ברירות, אודה על כל התייחסות.

איריס56

New member
ביטוח לאומי

היי האחת, א. נכון אין לך בריה, את חייבת להביאו. ב. הם לא יבקשו ממנו כלום, לפעמים הם אפילו לא מדברים איתו, אבל עקב היותם "בעלי מקצוע" הם יכולים לאבחן אם אכן יש PDD או אוטיזם מצפיה בילד ובאיך הוא מתנהג. עצותי הן: אל תחששו, אם הילד זקוק לתרופה או למנוחה תחכו עם המנוחה והתרופה עד אחרי הוועדה, לא בגלל זאני רוצה שתתאכזרו לילדכם אלא בגלל שאני חושבת שכדי שהם יצפו בילד איך שהוא מתנהג בלי כל עזרה רפואית. אפילו אם הם ידחו אותכם עדיין יש וועדת עררים או בית משפט. בהצלחה, איריס

vered73

New member
אם הילד בעל יכולת בסיסית מילולית

ולא בגיל ינקות, אזי בהחלט יבקשו ממנו הדגמת ADL. כבר קרו מקרים עם ילדים אף בגיל ההתבגרות, כולל בנות. מדברת מנסיונן של חברות שלי כאן בפורום. לנו אישית קבעו נכות ללא נוכחות הילד, ובועדת הערר על מועד תחילת הזכאות לא הבאנו אותו משום שגם לא נדרשנו, וגם לא היה הדבר רלוונטי לענייננו. עם זאת יש לזכור שאין להציג תמונה יפה וורודה מתוך רצון להצמד בחיובי. בביטוח לאומי לא מדובר בשכנה האמפטית מהבית ממול אלא מנציגה של גרעונה הכלכלי והחברתי של ישראל.

האחת6

New member
ביטוח לאומי..

היי ורד, תודה על התייחסותך , מה זה מבחן ADL?

vered73

New member
ALD = all day living אאלט

הכוונה למבחני עצמאות: אכילה, הגיינה, לבוש, וכיוצ"ב. עומד הילד מול אנשים שאינו מכיר, והוא נדרש לפשוט את בגדיו. דוגמא. ואחר כך ללבוש אותם.

ואיך זה קשור

לאוטיזם אספרגר או כל דבר אחר על הרצף. הרי כל אדם על הרצף עם תפקוד סביר מסוגל לעמוד בכל המבחנים האלה כי אין קשר בינם לבין הרצף , הלקויות של הרצף קשורות לדברים אחרים לגמריי- דברים שבסיסם הוא חברתי רגשי לפחות מבחינתי (ההגדרות שונות). אני חשבתי שמבחנים כמו שאת מתארת נועדו לזקנים וכאלה זה מאוד מפתתיע. האם מישהטו מהפורום פועל לשינוי?

b o t t e n

New member
חוצפה../images/Emo70.gif../images/Emo46.gif

גם ביקשו מסבתא שלי, כשבאו אליה הבייתה, ואני ניטרלתי את זה
דרשתי מהעו"ס שתראה לי גם שהיא מסוגלת לנגב לבד ת'תחת
אני לא מוכנה וגם לא אהיה לעבור ו/או להעביר את הקרובים שלי, את ההשפלה הזאת
בשביל מה אנחנו לוקחים את הילדים למכונים מעולים במדינה לאיבחון

דן להב

New member
דר' סמואל../images/Emo207.gif

קורות הפרקים שהיו...: בעקבות המכתבים שעופר ויסוקר שלח לבטל"א נמסר לו כי דר' סמואל לא יהיה בועדות הבטל"א באיזור המרכז. יענו לענות את תושבי הפריפריה זה בסדר... אנחנו צריכים לדעת האם מישהו נתקל בו בועדה כלשהי באיזור אחר בארץ בזמן האחרון, משום מה יש לנו הרגשה שהוא עובד בועדות למרות הכול. דרך אגב הוא כתב מכתב התנצלות על התנהגותו וכו' . יתכן מאוד שתצורף פסיכולוגית לועדה שתשמש דמות יותר מקצועית מלבד הרופא והפקידה . כמוכן וללא קשר לבג"צ מקובל על הבטל"א כי הרופאים בועדה אינם מאבחנים את הילד , בטח לא ב5 דקות. בעקבות הבג"צ ופרשת דר' סמואל לא תאלצו לעבור יותר מפרוצדורה פקידותית גרידה. לצערי כפי שענו לך נוכחות הילד היא חובה , אלא אם ה יסכימו לוותר. דני

נראהלי שאנחנו עברנו ועדה איתו...

ולמה אני אומרת נראה לי? מכיוון שהרופא האנטיפט שישב מולי לא טרח להציג את עצמו וישר התחיל לשאול שאלות. אחרי שקצת יצאנו ממהלם שאלתי אותי אם אפשר לדעת מול מי אנחנו יושבים והוא ענה "אני אלי" ומיד המשיך בשאלותיו ולא נתן לי אופציה לברור נוסף. הוא נמוך שמנמן ועם שיער מלא אפור עם בלורית... האם זהו אכן ד"ר סמואל אליהו??????? הוועדה היתה שבוע שעבר בפתח תקוה.

תירתיר

New member
נצל"ש ../images/Emo124.gif חידוש אבחון!!

הודיעו לנו מביה"ס שהאבחון של בני כבר לא בתוקף (עברו 4 שנים) האם אני חייבת לעשות לו אבחון באותו מקום? (עשינו בעבר אצל ד"ר שפיצר בגהה) ואם זה לא משנה,על מי אתם ממליצים באיזור השרון/ המרכז לאבחון אספרגר? תודה.

דן להב

New member
תודה רבה

אנחנו נמשיך במשימה החשובה, והיא לקבל יחס נאות. הכל מתחיל מהיחס אלינו ואנחנו נקבל את היחס שראוי לנו נקודה. במקרה הזה זה הפך למשהו אישי שמהווה נקודת בוחן. דני

למעלה