ועדה מלווה - יתרונות וחסרונות

ועדה מלווה - יתרונות וחסרונות

היי

המנחה שלי הציעה שתהיה לי וועדה מלווה לדוקטורט,
אני לא לגמרי מבינה בזה.. מה היתרונות והחסרונות של ועדה מלווה? האם מדובר בעצם בעוד הנחיה ואצטרך לג'נגל בין מנחים?

תודה:)

C H 4

New member
לדעתי זו בושה שזה לא הליך שהוא חובה

לועדה מלווה יש כמעט רק יתרונות.
קודם כל, זה מאלץ אותך לעבוד לפי לו"ז, לפחות מחייב אותך לנקודות זמן בדוקטורט שבהן את חייבת לסכם את כל מה שיש וזה מאוד עוזר להתפקס.
כל ועדה שהיתה לי (יש 3 בתוכנית שבה עשיתי דוקטורט) היתה מועילה באופן שקשה לתאר, אפילו רק בתהליך שלי מול עצמי. פתאום חזרתי לתוצאות ישנות והבנתי כמה הן חשובות, זה אילץ אותי לשבת ולקרוא באופן ממוקד. זה תהליך מאוד נכון.
&nbsp
זה גם מאלץ את המנחה שלך להיות מעודכנת בהתקדמות שלך, שוב יתרון. יש מנחים יותר מעורבים, יש מנחים פחות מעורבים, יש מנחים שפתאום נופל עליהם תפקיד חיצוני ומידת המעורבות שלהם יורדת. כשאת כותבת דוח ומתכוננת לועדה המלווה, המנחה חייבת לאשר אותו לפני הגשה. אז מה שלא יהיה, היא תהיה עם יד על הדופק על ההתקדמות שלך.
&nbsp
בחירה מושכלת של ועדה מלווה תאפשר לך שיתופי פעולה פוטנציאלים, עזרה פוטנציאלית וגם עין ביקורתית שהיא בת סמכות ולא מחוייבת בגלל קשרים אישיים. כשאת יושבת הרבה זמן בחדר את מפסיקה להריח את הריחות שעולים ממנו (טובים ורעים גם יחד), אדם שיכנס לחדר באמצע היום ישים לב לדברים שאת כבר לא רואה.
זה גם אדם חיצוני ששם לב שהמנחה שלך לא מורחת אותך, או שהיא שמה לב לבעיות.
&nbsp
את לא חייבת דין וחשבון של הנחיה לועדה מלווה, אבל הם כן קוראים ביקורתיים ויש להם קצת סמכויות. הם יכולים להגיד שלא עמדת ביעדים, שהצעת המחקר שלך מקיפה מידי או לא מקיפה מספיק, שהעבודה דלה או חסרת ביקורות. בתחום שלי ראיתי את זה קורה רק במצבים מאוד קיצוניים וכשמגיעים למצבים קיצוניים חשוב שמישהו ישים לב.

Gidi Shemer

New member
מסכים עם מתאן

רק אחרי שהגעתי לעשות פוסטדוק בארה״ב ונתקלתי בתהליך הזה של וועדה מלווה כתהליך חובה, הבנתי עד כמה זה היה חסר בישראל. תהליך חשוב ותורם בכל מצב, אבל במיוחד במצבים שבהם המנחים לא תמיד זוכרים שהם מנחים סטודנטים חוקרים שהם גם סטודנטים ולא רק חוקרים

tristis

New member
בהחלט וועדה מלווה!

כל מה שכתבו לפניי. זהו דבר מבורך.
לא תצטרכי להתרוצץ בין מנחים, אבל פעמיים-שלוש במהלך הדוקטורט תשבו כולם ביחד ותדסקסו את המצב. אין בזה חסרונות.
מה שכן, תשבי עם המנחה ותבחרו בקפדנות את האנשים הנכונים מבחינתה ומבחינתך (את גם יכולה להציע אם את מכירה).
בהצלחה.

למעלה