פניה לועדה במקום ערכאות משפטיות
בפני הורים שילדיהם נפגעו מחיסון הניתן ע"י המדינה ישנן 2 אפשרויות- האחת לתבוע את המדינה במשפט, דבר העלול להמשך שנים, ההליך עצמו עולה כסף רב (שכירת עו"ד, עדי תביעה מומחים וכו' שכן כל התובע להוכיח שישנו קשר ישיר בין מתן החיסון לפגיעה בילד) הבירוקרטיה סבוכה ביותר וישנו סיכוי כמובן להפסד במשפט. היתרון הוא שבאם תמצא התביעה כצודקת, סכום הפיצוי יכול להגיע למליוני ש"ח. האופציה השניה היא פניה לועדה הנ"ל שבה יושבים רואים ושופט, אין צורך לשכור עו"ד, מספיק להביא את פנקס החיסונים של הילד וכן אבחונים רפואיים על מהות הפגיעה. אין צורך להוכיח מדעית/ רפואית קשר ישיר בין החיסון לנזק הנגרם. החיסרון: הפיצוי יכול להגיע עד תקרה של 100 אלף דולר. כל אחד יעשה לפי שיקוליו הוא לאן כדאי לו לפמות. הכסף לפיצוי מגיע מקרן שגם את וגם אני וכל אזרח במדינה משלמים. האגרה הנגבית ע"י טיפת חלב/ קופ"ח כוללת דמי ביטוח של 15 ש"ח עבור כל חיסון וחיסון. בקרן הצטברו מליוני שקלים שלא מומשו מפני ש- א. הרשויות למעשה מסתירות את עצם קיומה של הועדה, אני במקרה ראיתי תכנית בערוץ 8 על חיסונים ושם היתה עורכת דין שסיפרה על הועדה. ב- סכום הפיצוי מוגבל כאמור. עכשיו השאלה היא מה חומרת הנזק בכל ילד. אני מודה שישנם ילדים עם בעיות חריפות בהרבה מהפגיעה שיש לבן שלי הסובל מתסמונת אספרגר. דבר נוסף, לי כבר אין כוח להילחם. רק הפניה לביטוח לאומי גזלה ממני זמן, כסף וכוחות לכן אני שוקלת פניה לועדה. הטענה שלי שלו המדינה היתה טורחת להסביר לי על הסיכונים שבחיסון הייתי נוקטת באמצעי זהירות כפי שעשיתי עם ילדי האחרים. אגב, כיום ביררתי בטיפת חלב והחיסונים אינם מכילים יותר כספית!! דבר המוכיח למעשה הכרה של הרשויות במזק הנגרם ממנה!!. אז שוב אני פונה לכולם מי שמע? מי ראה? כמובן שאם יהיו לי חדשות, אשמח לעדכן. שבת שלום