ועדה לאישור הפריה

kululu2B

New member
ועדה לאישור הפריה

יקירותיי האהובות,אשמח לעזרתכן אחרי 4 הזרעות, אני ממש רוצה לעבור להפריה רציתי לשאול מהי פרוצדורת הועדה המדוברת? ואיך לדעתכן אני צריכה לפעול כדי לקבל אישור להפריה, למרות שלא לקחתי הורמונים עד כה? (הבנתי שבד"כ מדובר על 3 הזרעות "טבעיות" ו-3 הזרעות עם הורמונים, לפני שמאשרים הפריה). כל רעיון יתקבל בברכה, אני ממש רוצה לזרז עניינים (הערת אגב- השאיפה שלי היא להגיע להלל יפה, לד"ר אלנבוגן, ולעבור הפריה עם מעט הורמונים/ ללא הורמונים כלל)

זואילי

New member
בכללית מחוז דן פ"ת

כל ה"וועדה" זה רופא אחד. שהוא אותה דמות שעושה לבנות הכללית בעיות עם אישורי טפסי 17 לתה"ש. אותו רופא - ועדה מתכנס עם עצמו בכל יום ב' ומחליט החלטות. בכל מרפאת אם - ההליך כמובן שונה לגמרי. בסניף שלי למשל, יש טופס שאותו אני מקבלת (סליחה, שואלת אם יש ומבקשת שיחפשו..) מהפקידה ואז נותנת אותו לרופא הפוריות (בין אם זה ציבורי או פרטי) והוא ממלא שם פרטים שלי והסבר מדוע אני אמורה לעבור IVF (וזה כמובן רק לאחר שפתחתי תיק במח' IVF כלשהיא). אם יש לי סיכומי סבבים קודמים - אז מצרפים את דף הסיכום לטופס שהרופא פוריות מילא ואז הפקידה מפקססת לאדון ועדה. בפעם הראשונה שביקשתי אישור, צירפתי לטופס מרופא הפריון גם דוח ניתוח וגם תוצאת צילום רחם, וגם דף בו כתבתי מכתב הסבר משלי על האנדו וכו' וכו' - וכך אישרו לי IVF בלי שום צורך בשום הזרעות לפני כן. בפעמים הבאות, הפקידות לא מצאו את הטופס שעל הרופא למלא.... אז הגשתי רק סיכום סבב ואישרו בלי בעיות. השאיפה שלך - אין שום צורך להזכירה וזה בכלל לא רלוונטי. את כרגע מבקשת אישור ל IVF. אם לא יאשרו לך, אז בפרטי... הרבה יותר קל לקבל אישור לIVF.

kululu2B

New member
תודה, זוזקה היפה

תוכלי לעזור לי לנסח מכתב כזה? אני ממש חוששת שלא יאשרו לי.. אני לא רואה סיבה שהרופא שלי יסכים למלא לי טופס עם הסבר למה אני תריכה לעבור IVF, כי הוא חושב שקודם אני צריכה לעבור הזרעה עם הורמונים
כשאני מבקשת IVF,אני אמורה לציין שאיפה אני רוצה לעשות את זה? צילום הרחם שלי תקין, אז אין לי למה לצרף אותו, אני מניחה?

זואילי

New member
את צריכה קודם לפתוח תיק ביח' בה את רוצה להיות

מטופלת... ומרופא שם את מבקשת שימלא את אותו טופס. הרי מדובר בבקשה לקופה שיאשרו לך טפסי 17 לכל השלבים ב IVF ולכן גם חשוב לדעת היכן תעשי את הטיפול. כי לשם הם מוציאים את הטפסי 17. (רושמים את שם ביה"ח). בוודאי שאעזור לך לנסח מכתב, אבל כרגע זה לא רלוונטי כל עוד לא פתחת תיק. תבררי עם הבנות בפורום פוריות שזה אכן סדר העניינים. כי אני לא מכירה את הצפון. אם צילום הרחם תקין אז אין סיבה לצרפו. אחרת סתם ישאלו אותך מדוע IVF כשהחצוצרות פתוחות... לגביי, אין חדש...

kululu2B

New member
../images/Emo41.gifאוקיי, אז מה שהבירורים העלו בינתיים../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif|

הוא שקודם כל עליי לגשת לרופא שלי ולבקש ממנו ש"יגיש" אותי לועדה ורק לאחר שיהיה לי אישור ל-IVF אוכל לפתוח תיק איפה שרוצה. (אגב, היום אמרו לי בטלפון שגם ברמב"ם מוכנים לעשות הפרייה "טבעית"). מחר יש לי פגישה עם לויט, אז איך הודפת את ההתנגדות הבהחלט צפויה ל-IVF? (הוא ירצה שאעשה קודם כמה מחזורי הזרעות+ הורמונים)

זואילי

New member
אוקיי. תמיד בצפון פועלים אחרת..../images/Emo13.gif

קשה להדוף את ההתנגדות כאשר אין בעייה מכאנית (או חשד לכזה) או כשהכל תקין אצל בן הזוג. הזוי קצת לא? מה גם שהרית ללא שום התערבות חוץ גופית. אנדומטריוזיס.... זו סיבה הכי מוצדקת להגיע כמה שיותר מהר ל IVF. כי ניסית ב"בית" יותר מדי זמן וברצף (יענו ווסתות רצופות כל חודש) וניסית גם טיפולים. ואי אפשר כאנדואית לנסות לנצח בלי להתקדם צעד או שניים. פשוט להבהיר (ולחנך על הדרך) שאישה עם אנדו היא לא מטופלת פוריות "רגילה". ויש הבדל ענק בין השתיים וכו' וכו'. כל מה שאנחנו אומרות פה שניםםםםםםםם.

kululu2B

New member
אוף אוף

אני כבר צופה את התגובה- "אנדומטריוזיס זה לא משו שמצריך טיפול שונה או מיוחד..." אוףףףף רגע, זוזקה, אז מה להגיד לו מחר? אין לך איזה מכתב בשלף?

זואילי

New member
תספרי לו שמצבך החמיר

אני לא יודעת מתי עשית בקרת נזקים לאחרונה, אבל האם יש לך אנדומטריומות? האם ידוע לך מה מצבך מבחינת האנדו? ואם הרופא יגיד לך שאין צורך בטיפול שונה או מיוחד, אז פה תפקידך "ללמד" אותו שועוד איך צריך טיפול שונה/מיוחד. (מינון נמוך של הורמונים, בלי קשר לזה שאת רוצה IVF טבעי, מעקב צמוד בסטימולציה ועוד ועוד). תראי, המכתבים שלי הם על כל מיני סירובים של קופ"ח ובהם פירטתי את מצבי וכידוע לך מצבי בד"כ היה בכי רע והיו לכך אסמכתאות בבדיקות שעשיתי כי אחרי כל טיפול הייתי מגיעה לביקורת. אני בכל זאת אחפש משהו. אם יש לך מכתב שהתחלת להכין אז שלחי לי במסר וננסה "לעבות" אותו.

kululu2B

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo20.gifועוד שאלה כי אני קרצייה היום ../images/Emo3.gif מישהי

מכירה את ד"ר אפרת הררי ויודע אם היא עדיין מקבל במסגרת בי"ח כרמל?

shirshir22

New member
לי אישרו בלי בעייה

אחרי 3 הזרעות בלבד - אמנם עם הורמונים, אבל רק 3 הזרעות (לא עשיתי טבעיות), רופא הפוריות שאני מטופלת אצלו מילא טפסי בקדשה, ובקופה אישרו את זה תוך יומיים, בסיבת אי הפיריון הוא רשם אנדומטריוזיס. שיהיה בהצלחה

שיהיה בהצלחה

אצלי פרופ' שולמן כתב מכתב לקופה והקופה אישרה את זה תוך יום. (מכבי). לא ניצלתי ....והלכתי על אימוץ....

kululu2B

New member
../images/Emo10.gif אשר יגורתי בא לי ../images/Emo10.gif

הרופא שלי בכלל לא מוכן לשמוע על IVF ואומר שאין סיכוי שיאשרו אם לא ניסיתי הזרעה+הורמונים

זואילי

New member
ואם הולכים הפוך?

ז'תומרת שלום וביי לרופא הזה, מעבר ליח' אחרת ושם לבקש מרופא אחר? מי הרופא "שלך"?

זואילי

New member
אוף איתו

אחד מהגדולים והידועים אבל לא ממש מתייחס לאנדו. חבל. מה עם פרטי?

המלצה: לעבור רופא

אחרי 4 הזרעות נראה לי שהגיע הזמן בהתחשב בזה שיש לך אנדו וצריך לעשות הכל על מנת למקסם את הסיכוי בטיפול. תעברי לרופא אחר שכן מוכן לשמוע ובהחלט יש סיכוי. לי אישרו IVF ללא הזרעה אחת אפילו.

למעלה