וספה

rotemshi

New member
וספה

איך זה בקושי מדברים פה על וספה? אני מתלבטת עם לקנות ואני כמעט לא מוצאת פה כלום בפורום על הכלי... לא לטובה ולא לרעה. אני מניחה שזה פשוט כלי אמין ואנשים פשוט באמת מרוצים ממנה ולכן לא כותבים פה על תקלות כלל?

אם יש לכם דעה על הוספה (125 סמ"ק) אשמח לשמוע, לטובה ולרעה. תודה רבה :)

NEO83

New member
הוספה לא נמכרת כי

דופקים לה וואחד מחיר: מחיר מזומן: 18,995 ש"ח.

אם התמחור היה ריאלי ומתחרה לעומת 125 אחרים אני מניח שהיו אנשים שקונים אותה ולא דגמים אחרים.

פרארי1

New member
מקווה שאני לא מאכזב

הווספות המודרניות בנפחי 250 ו-300 סמ"ק מקסימות.
יש להן הרבה כח, הרבה סטייל והרבה כיף.
דווקא את ה-125 אני לא אוהב, היא לא חזקה במיוחד ביחס למתחרים ועקב גלגלים קטנים היא ממש לא נוחה, מאד קופצנית ותזזיתית ובגדול, לטעמי, לא מומלצת, בטח לא במחיר הגבוה בו היא נמכרת.

אהוד א1

New member
כל מילה בול בפוני.

וה-125 גם מכוערת, לעומת אחיותיה הגדולות המדהימות.

rotemshi

New member
חשבתי על כך

הגלגלים הקטנים הם מינוס מאוד גדול בשבילי, במיוחד בגלל שאני אוהבת אותם יותר גדולים (ההתלבטות הייתה בין הוספה המקסימה ובין סאן יאנג HD בעל גלגלי "16)
קראתי את המבחן ההשוואתי נראה לי של פול גז שהשוו וספה במבחן של איזה 10 קטנוע והיא זכתה מקום ראשון. אמרו שהמתלים שלה מחפים על הגלגלים הקטנים. אבל הם כל כך קטנים שקשה לי לדמיין את זה.
ואכן המחיר הורס את כל העניין, לכן חשבתי על יד שניה, מה שהופך אותה ליותר לגיטימית.
בקיצור, אני עדיין לא יודעת מה להחליט בין השניים. ההתלבטות קשה...

פרארי1

New member
היא ממש לא זכתה במקום הראשון

היא אפילו לא הייתה בין שלושת הראשונים, למעשה, הביקורת עליה הייתה די חריפה, קבלי את הציטוט המדוייק:

"פיאג'ו ווספה LX125. מחיר: 21,874 ש"ח

נתחיל בטון חיובי: היא נראית נפלא. ווספה היא אמירה עיצובית. אם אתה או את מתניידים על אחת, ועוד כזו הצבועה בתכלת (גם וורוד הולך), זה לא כי אתם רוצים רק להגיע ממקום למקום, זה כי אתם רוצים להגיד משהו נוסף. על החנייה ברוטשילד היא תשתלב יפה, וגם בכניסה לגלריה המציגה תערוכה לאומנות מודרנית נשמח לפגוש בה.

דבר אחד אבל ממש אסור לעשות – להזכירה בנשימה אחת עם אחותה הגדולה, ה-GTS250/300. בעוד שה-GTS הגדולה נראית נפלא לא פחות (אפילו יותר, בעצם), היא גם סוסת עבודה נמרצת ונאמנה, שגם אופה לא פחות משהיא יפה, כיאה לווספות מאז ומעולם. כאן ה-LX הקטנה חוטאת למסורת ונופלת, בעיקר בהשוואה לקטנועים הטובים האחרים פה.

זה מתחיל עם גלגלי ה-"10 ובסיס הגלגלים הקצר, שהופכים אותה לכלי נמוך ולא יציב. מחוץ לעיר ביום עם רוח – כמו שחווינו בפרק הבין-עירוני – היא תהפוך לעלה מתנפנף ונעדר חוש כיוון. בעיר היא אמנם תהיה זריזה כמו שד, אבל היי – גם כלים אחרים פה יודעים לא פחות. איכות המתלים שלה למשל, גבוהה מאד, אבל כך גם של כמה מהמתמודדים האחרים. אלו של הווספה נאבקים בגלגלים הקטנים המקפצים, ובסופו של דבר גם כאן היא מאבדת ציון בהשוואה. מנוע קירור האוויר שלה יטפס לסל"ד סילוני והתמסורת (המשובחת) תעבוד שעות נוספות כדי למצוץ כל טיפת סוסון ממנו. התוצאה טובה.

בכל זאת אתם רוצים לנסוע איתה לתיכון על בסיס יומי? מתחת למושב תכנס אולי קסדה מלאה וחבילה של מסטיק (ילדים, לא להדביק מתחת לשולחן). בתא מקדימה יכנס דאודורנט וגם חבילת קונדומים לשעת חירום. התדלוק מתבצע מתחת למושב, ואנחנו לא הצלחנו לעשות את זה בלי להשפריץ לכל הכיוונים, כולל פנימה. אופס אחד גדול.

דבר המורכב: נורא ואיום. צר, לא נוח, צפוף. לילדות קטנות, רק שלהן אסור להרכיב.
במשפט אחד: "אויש, נו, צלמי אותי עליה ונעלה לפייסבוק!" "

אם ההתלבטות שלך היא מול ה-HD המצויין, אז מאד קל לייעץ לך - לכי עליו, לא תצטערי.

rotemshi

New member
טוב, את זה לא קראתי

אבל טוב לקרוא. כנראה אני באמת פוסלת אותה.

חיפשתי שוב כתבות על הHD ונזכרתי באחד שקראתי עליו לפני כמה חודשים ואהבתי גם, פיג'ו טוויט! גם על הונדה ויז'ן קראתי ופחות התלהבתי. פיג'ו טוויט נראה לי עומד בציפיות, וגם יותר מהHD, והוא יותר לטעמי.
מה הדעות עליו?

פרארי1

New member
הטוויט נחמד מאד

הוא נראה יותר טוב מה-HD ומתנהג לא רע בכלל, אבל יש לו מושב בעייתי, שגורם להחליק קדימה כל הזמן.
אולי שיפרו את זה, גשי לסוכנות ושבי עליו, עדיף אם אפשר לקחת סיבוב כדי להתרשם.
מכיוון שאין הרבה נסיון איתו עדיין, אי אפשר להגיד איך יהיה מבחינת אמינות, אבל בהחלט אופציה נחמדה ואם את בעניין של גלגלים גדולים, ה-SH של הונדה יכול להיות נהדר בשבילך.

rotemshi

New member
ראיתי את הSH

הוא נשמע מדהים ונראה נהדר, אבל המחיר לא כל כך... הוא ממש יקר יחסית לקטגוריה.. ולהתקציב שלי..

פרארי1

New member
כמשומשים המחירים שלהם סבירים יותר

ומכיוון שמדובר בהונדה, את יכולה לרדת קצת בשנתונים ועדיין להיות רגועה יחסית.
יתרון נוסף של ה-SH - הם נמכרו בכל מיני צבעים משובבי נפש שמהווים שינוי מרענן בין עדרי הלבן-אפור-שחור המקובלים.

rotemshi

New member
מה זאת אומרת לרדת בנתונים?

הקטנוע הזה נחשב עמיד ואיכותי? אני באמת מפחדת לקנות יד שניה, זה קטנוע ראשון שלי, ואני לא מבינה מספיק בנושא בשביל להתמצא ולדעת האם הקטנוע במצב טוב ולא עבר יותר מדיי טלטלות ובעיות.

באמת שמכולם הייתי מעדיפה את הSH, ראיתי אותו ביד2 והמחירים באמת סבירים, אבל חוסר ההתמצאות שלי מרתיע אותי...

NEO83

New member
גם אם היית מתמצאת

הייתי ממליץ לך לקחת את הקטנוע שאת קונה לבדיקה במוסך, במיוחד שאת לא מתמצאת אני ממליץ לך בחום רב לקחת את הקטנוע שאת קונה לבדיקה במוסך.

פרארי1

New member
מה שהוא אמר

וכן, הם אמינים ואיכותיים, כך שאפשר בכפוף לבדיקה טובה, ללכת על משומש בראש יחסית שקט.

מפתחSoul

New member
לא מכירה את עניין המושב המחליק

ממליצה על ה-HD מאד. לא ברור למה ירד מהפרק, רותם...

rotemshi

New member
הHD לא ירד לגמריי מהפרק

אני פשוט חושבת שהטוויט עולה עליו במקצת, שלא לדבר על הSH.
אשמח לשמוע את דעתך המלאה על HD :)

Shpritz

New member
אם את מחפשת יד 2

יתכן והקטנוע שלי יכנס בקרוב ללוח המכירות.
מדובר בHD משנת 2010 יד ראשונה עם קצת יותר מעשרת אלפים ק"מ.

וכל מה שמקדחסול תגיד בנוגע לקטנוע, אני אעשה

מפתחSoul

New member
לעזאזל, תפוז מחקו הכל. אשכתב מאוחר יותר.

בנתיים שימי לב לתמונה הבאה, אני ואדם מרוצים:

rotemshi

New member
הונדה ויז'ן

גם הונדה, גם טוב ואיכותי כמו SH? מה הדעות עליו?

למעלה