וסיפרת לבנך

Woking

New member
וסיפרת לבנך

אחד הזכרונות שלי מהתקופה שמיד אחרי המעבר לאנגליה הוא התגובה של המקומים כשאמרתי שאני מישראל. באופן מפתיע ולא מוסבר, חלק ניכר מהתגובות היה אחד מהשניים:
it (the situation in the ME) is all our (the British) fault ... or ... I've seen Schindler's list​
מין אפולוגטיות לא מוסברת. טוב מאז הפופלראיות של מדינת ישראל נמצאת בירידה מתמדת, וגם אני נדרש פחות לגבי מוצאי, ככה שכבר זה לא קורה. איזה אנקדוטות מעבר יש לכם בבוידעם?

odedee

New member
פה נזהרים מלהגיב...

האמריקאים משתדלים לא להניד עפעף למשמע מידע כזה, בדרך כלל יש רק איזה OH מתענין-אך-לא-מעוניין-ולא-מחוייב-לכלום. בסה"כ יש פה הרבה ישראלים באיזור אז זה לא ממש יוצא דופן. האנשים פה גם מבינים שישראל היא מדינה מודרנית, כולם פה עוקבים אחרי השקעות ההיי-טק ויודעים שבארץ לא נוסעים לעבודה על גמל. יש לי, אבל, אנקדוטה שנוגעת לגרמניה דווקא. שהיתי שם כמה חודשים ב-1997 במסגרת חילופי סטודנטים ועזרה במחקר, ופגשתי שם מישהי שהיתה מתנדבת באמנסטי. באותה תקופה היתה בארץ ועדת חקירה על נושא הטילטולים בשב"כ, שקבעה בסופו של דבר שמותר להפעיל רמה מסוימת של כח פיזי מבוקר במצבים של "פצצה מתקתקת". נדמה לי שזו היתה ועדת לנדאו, אבל מאז היו בישראל כל כך הרבה ועדות שכבר אי אפשר לעקוב. בקיצור, היתה לי שיחה מעניינת עם אותה גברת על נושא הטלטולים. אף אחד מהאנשים שאיתם עבדתי ביום יום באוניברסיטה לא שאל אותי כלל על הנושא (ובכלל לא שאלו הרבה על ישראל) אבל היא רצתה לשמוע את דעתי על הענין. הסברתי שזו דילמה מאד קשה, וכשיש ודאות קרובה שרבים ימותו או ייפצעו בפיגוע צריך לפעמים לחלץ מידע בכח מאנשים. היא לא קיבלה את זה בשום פנים ואופן והיה לה עצוב שמישהו "תרבותי כמוני" משתכנע שזה בסדר להפעיל כח כנגד עצורים. הסכמתי איתה שזה באמת מאד עצוב, ומצד שני לא פחות עצוב כשאנשים מתים בפיגוע. היא לא הצליחה להבין את הצורך הזה בפשרה על עקרונות. חוששני שנפרדנו בחוסר הסכמה.

גנגי

New member
מה אתה רוצה,

הגרמנים שייכים לעם תרבותי מאוד. הם פשוט לא מסוגלים להבין איך אפשר להעלות על הדעת לפגוע באדם אחר, גם אם הוא עוין או בן עם אחר. אחחח... קולטורה.

odedee

New member
טוב

אני נוטה לחשוב שאותה בחורה בהחלט לא היתה פוגעת באנשים אחרים, וההתרשמות שלי היא שהדור הצעיר שם הוא עם אחר מאשר זה שחי שם בשנות ה-40. ואין לי ספק שאי אפשר להסביר למישהו מה זה אומר, לעלות על אוטובוס בלי להיות בטוחים שהוא יגיע ליעדו בשלום. ניסיתי להסביר לה את זה, אבל אי אפשר להבין את זה בלי לחיות קצת בארץ. אפשר להחזיק בהמון עקרונות נעלים כשאין שום צורך להעמיד אותם בבחינה אמיתית.

oranje boven

New member
הבוס שלי

מכנה אותי "טרוריסטית". ולא משנה כמה פעמים אסביר לו שהטרוריסטים בסכסוך הנדון הם דווקא אלו מהצד השני... בשבילו פצצות=ישראל=טרור.

een ogenblik

New member
שנתחיל עם הונג-קונג?

אמרנו ישראל, והסינים מייד אמרו "איינשטיין". אוטומטי לחלוטין. זמן קצר מאוד לאחר שהגענו לבלגיה, הלכנו לשוק יום ראשון הקרוב אלינו (טוב, אז הוא היה קרוב אלינו, כעת הוא רחוק ואין לו תחליף). כאשר אמרנו לאחת המוכרות שאנו מישראל, היא מייד שיתפה אותנו בקולי קולות בסלידתה מעראפאת, ומה צריך לעשות לו. ליתר ביטחון, למקרה שהאנגלית שלה אינה מובנת לנו, היא גם ליוותה הכל בתנועה יד דרמטית-תאטרלית מוגזמת של שיסוף צוואר. הפופולריות של ישראל אולי נמצאת בירידה מתמדת, אך פופולאריות העולם הערבי בירידה חדה יותר, אז אנחנו רק מקבלים עצות רצחניות לדרכי פעולת ישראל. אבל, היי, אנחנו במעוז האנטישמיות, אז כנראה אני מדמיינת.

forglemmigej

New member
אותי שאלו אם הישראלים

הם קתולים או פרוטסטנטים
אבל באופן כללי האנשים פה יודעים טוב מאד מה קורה בישראל ואין כמעט יום שאין כתבה בטלויזיה או איזכור על מה שקורה שם.יש גם הרבה סרטי טלויזיה מישראל והרבה פעמים אני שמעתי מין התפעלות ממה שעשו בישראל במשך 56 שנים .יש עוד בעיה קטנה פה בדנמרק יש המון בני דודים שלא משתלבים כל כך טוב ולמעשה 90% מאלו שיושבים בכלא הם מאותה עדה אז כאילו בהפוך על הפוך השנאה אליהם גורמת להצדיק או להבין מה שקורה בארץ.

ronnl

New member
דווקא כששומעים שאני במקור מישראל

כמעט תמיד יצא לי ש *שאמרו לי שהיו בטיול שם ונהנו וסיפרו לי על החוויות משם *שהזכירו שיש להם תקליט ישן של אסתר עופרים ושמכירים את עפרה ז"ל ודנה וזה רקמצוץ היה אחד בבית הספר שלי מלבנון שכל בקר היה פונה אליי (בעברית) ואומר לי "שלום" ו "בקר טוב" *עוד סיפור מדהים מההתחלה שלי כאן זה שהלכתי לאיבוד היכן שהוא באמסטרדם, (וממש כיף ללכת לאיבוד באמסטרדם)וחיפשתי את דרכי חזרה.... ונכנסתי לאיזה SNACK BAR לקנות משהו לאכול בדרך ובעל המקום או העובד שם(מהגר גם כן רק שבהתחלה לא ידעתי מהיכן) היה חברותי מספיק ושאל אותי מהיכן אני... אמרתי מישראל... ממ הקטע הבא הימם אותי לגמרי: מסתבר שהוא היגר מסורייה להולנד, וכל מה שהיה לו לומר לי זה, שהוא מת לראות את תל אביב, מת להכיר עוד ישראלים לבקר בירושליים ובאילת ושהוא כל כך רוצה שישראלים יבואו לבקר בסורייה ממ הימם אותי לגמרי והפתיע אותי לטובה

ronnl

New member
דווקא כששומעים שאני במקור מישראל

כמעט תמיד יצא לי ש *שאמרו לי שהיו בטיול שם ונהנו וסיפרו לי על החוויות משם *שהזכירו שיש להם תקליט ישן של אסתר עופרים ושמכירים את עפרה ז"ל ודנה וזה רק קמצוץ היה אחד בבית הספר שלי מלבנון שכל בקר היה פונה אליי (בעברית) ואומר לי "שלום" ו "בקר טוב" *עוד סיפור מדהים מההתחלה שלי כאן זה שהלכתי לאיבוד היכן שהוא באמסטרדם, (וממש כיף ללכת לאיבוד באמסטרדם)וחיפשתי את דרכי חזרה.... ונכנסתי לאיזה SNACK BAR לקנות משהו לאכול בדרך ובעל המקום או העובד שם(מהגר גם כן רק שבהתחלה לא ידעתי מהיכן) היה חברותי מספיק ושאל אותי מהיכן אני... אמרתי מישראל... ממ הקטע הבא הימם אותי לגמרי: מסתבר שהוא היגר מסורייה להולנד, וכל מה שהיה לו לומר לי זה, שהוא מת לראות את תל אביב, מת להכיר עוד ישראלים לבקר בירושליים ובאילת ושהוא כל כך רוצה שישראלים יבואו לבקר בסורייה ממ הימם אותי לגמרי והפתיע אותי לטובה

chti

New member
לא יוצא ממש לספר

באנגליה יותר יצא לי לספר, יותר התעניינו- בעיקר באוניברסיטה. התגובות לא היו רחוקות מכל הנ"ל, פרט לאותו בחור שאמר לי שהוא היה בארץ לטיול ארוך (כולל התנדבות בקיבוץ ושות') והוסיף שהוא היה מאוכזב קשות, שהוא ציפה למשהוא פחות מערבי והוסיף שכנראה זה רושם די שטחי מכיוון שהוא היה בארץ רק חדשיים שלוש. פה אנשים יותר מתעניינים ב'צד האנגלי' שלי ומנסים להוציא איזה מילה או שתיים באנגלית האובר קלוקלת שלהם- מה שתמיד גורם לי לחייך בנימוס ולהתחלחל קשות מבפנים (לא יודע למה).

ro99

New member
שתי התגובות שנשארו איתי לעד

ממש ממזמן, אבל אין כמוהן... אחת כשסיפרתי לאירי שיכור במסיבה והוא ישר קפץ אחורה וצעק: You killed Jesus! וואו! כמעט בכיתי מרוב צחוק. פעם אחרת, ספרתי לאיזה ילדון שיכור במועדון פרובינציאלי שמאוד התלהב ושאל אותי אם היה לי בארץ גמל.

ArchiTomer

New member
תגידי,

את באמת בת 99? כי אז אני כמעט מבין איך התגובות נשארו איתך לעד...

Zigi Freud

New member
האמת שפה בסידני זה התחלק ל-3

הקטגוריה הראשונה כללה אדם אחד :"איפה אתה מחנה את הגמל" - אבל זה היה מישהו מהאיים
אז נסלח לו .... הקטגוריה השניה כללה "אוהה בקרתי שם כבר 4-5 פעמים" , "ארץ מדהימה" , "אני כבר מזמן מתכנן להגיע" ...או "יש לי קרובים בבת-ים" והשלישית לא ממש קשורה לישראל ... אבל יצא לי להזדהות כיהודי וקבלתי תגובה של " לללללא ! אליך לא הייתי אומרת!" אז תבינו לבד
ד"א אנקדוטה משעשעת ... רק כשהגעתי לפה ושאלו אותי סינים מאיפה אני ואמרתי israel הם לא ממש הבינו איפה זה ... ועד שהבנתי איך הם מבטאים את זה ...דיי שיעשע אותי שהם לא יודעים איפה או מה זה ישראל ד"א הביטוי של ישראל בסינית (לא רק) זה isa'eli

odedee

New member
ברוך הבא

עם מי יש לנו הכבוד? ומהיכן כבודו? הומו? לסבי? ואיפה באמת אתה מחנה את הגמל?

Zigi Freud

New member
אוההה תודה תודה ../images/Emo24.gif

נעים מאוד
א' טוב נו אני לא שב"קניק ... נעים מאוד אריק וכבודי מגיע מסידני אוזילנד
או לפחות פה אני מחנה עכשיו את הגמל ... לצערי זה עדין לא סופי אני פה לשנתיים הקרובות ... לבדוק את השטח So to speak ובדרך לעשות גם תואר שני (טוב אם כבר הגעתי עד לפה)... האמת שאחרי 4 חודשים אני מתחיל לחשוב יותר ויותר ברצינות על להוציא PR אבל זה כבר שייך לפורום אחר
אז שוב, ברוכים הנמצאים ותודה !

odedee

New member
נו, מסידני עוד לא היה לי ../images/Emo9.gif

למרות שיש לנו פה אחת ואחד ממלבורן. אז מה, סידני שווה כמו שאומרים? ספרי פרטים!

למעלה