וסיכום הטיול לנגב

וסיכום הטיול לנגב

את המסע מהרי הגליל לנגב התחלנו ביום ב' בלילה בתחנת ביניים בתל אביב : פגשנו את פיונה והוריה המקסימים ונסענו איתם לגלידריה בבן יהודה- עיקר הכיף היו הסיפורים המופלאים על פיונה ובעיקר על הסיבה שיותר לא לוקחים אותה למסעדות
ככה שהגלידריה הפכה לשולית והעיקר היה החברה הנעימה , וגם הסיבה שאני לא פריקית של גלידות למרות שמה שטעמתי היה משובח ומעניין. למחרת נסענו לנגב ועשינו הפסקת אוכל בבאר שבע, באחד ממדריכי התירות נכתב על הבולגרית במדרחוב של באר שבע ובה סעדנו צהריים המסעדה נוסדה לפני 50 ומשהוא שנה והיום הבן והנכד של המיסד מנהלים אותה.. היה מעניין כי המקום מיוחד ובעל המקום סיפר לנו על האוכל הבולגרי ועל השלטון הטורקי שהשפיע על האוכל הבולגרי. בעלי הזמין קדרת כבש משובחת במיוחד ואני הזמנתי קדירת אווז עם תפוזים אבל הגיע קדרה עם תאנים - האווז היה מיובש קצת .. הסלטים שהגיעו היו מענינים- אבטיח מוחמץ למשל. המנות קטנות, טעימות וזולות. גישה לנחים נוחה שרותים לא בדקתי וממה שהתלהבנו זה חניה מקורה ב 3 ש"ח לשעה לעומת תל אביב ששילמנו 50 ש"ח לחניית הלילה. מבאר שבע המשכנו למצפה רמון ששם לא דגמנו שום מסעדה מיוחדת וכנ"ל למחרת בים המלח שלא מצאנו משהוא קולינרי ששוה לספר עליו. על מה שאנחנו ממליצים זה חופשה בים המלח - אמצע השבוע המחירים כל כך נמוכים בבתי המלון והאויר היבש כל כך נעים ...מסעדות יש שם המון אבל לא דגמנו מספיק כדי לדווח אם למשהוא יש המלצות על מסעדות במתחם בתי המלון של ים המלח אשמח כי בנובמבר אנחנו מתחננים גיחה נוספת.

neta2

New member
האאא הנה זה.. רק הייתי צריכה

לרדת במורד ההודעות. שמחה שנהניתם. ואנחנו נוסעים לים המלח בעוד שבועיים, אז הפעם אקח ממך המלצה על מלון. ובעניין פיונה.. כן היא בסדר משו

נטע אני מקנאה בכם נורא ..

יו איזה כיף לכם...נוסעים לים המלח כל כך קסום שם - הים מצד אחד וההרים מצד שני - אני התמכרתי למקום.. אני כבר שולחת לך מסר אישי עם כמה עצות לנסיעה...

פינליש

New member
אחות שלי ../images/Emo13.gif

טוב אני כבר שמעתי ביקורת במהלך וסוף הטיול
אני כל כך שמחה שנהנתם. הגיע לך יותר מהכל לנוח קצת
צר לי שלא יכולתי לראות אתכם בדרך ולארח אתכם, את כבר יודעת למה
אבל הבטחתי חמין אחרי הגשם הראשון ואקיים. אז עכשיו כל שנותר לי לאחל הוא שיהיו עוד הרבה הרבה חופשות במקומות שווים. חיבוק גדול.

Lear22

New member
אני מלא זמן חושב שים המלח הוא

יעד טוב, יש שם מלונות מעולים כמו היאט ונובוטל שלא יורדים ברמה שלהם מאילת ועולים בדיוק שליש. הבעיה היא שלא כמו באילת, אחרי שהערב יורד אין מה לעשות שם, מה שלא מפריע ככ כשיורדים בזוג... אבל קבוצה של חברים תמיד תעדיף אילת

הי ליר ../images/Emo3.gif

יש שם המון מה לעשות: במלון שהינו בו יש באולינג שלא הספקנו להנות ממנו ויש מסעדות שלא הספקנו אליהן ויש בריכות מדהימות בבתי המלון ויש פאבים מיוחדים בבתי המלון וטיולים לאור ירח בהרים (כמו סיני) הרבה טיולים לא הספקנו מלבד העליה ברגל למצדה מוקדם בבוקר ושבגלל שהיתי חולה המון זמן אז לא היתי בכושר ובשש בבוקר התישבתי באמצע השביל והתחלתי לבכות וליילל שאין לי כוח לטפס (בעיות בריאות שהשפיעו על הנשימה והלב שלא סחב) העליה למצדה היא 2 ק" ו 700 מדרגות . והכי נורא שהיתי בטוחה שכנגיע למצדה אז יהיה שם בית קפה כפיצוי על העליה התלולה והקשה ....וכלום שום קפה ושום עוגה הסדר יום המומלץ הוא לקום בחמש בבוקר ולעשות טיול בהרים כל עוד קריר ואז לשוב למלון לארוחת בוקר טובה ואז ללכת להתקלח ולישון ולקום בצהריים לבריכה של המלון ואז לחזור לישון ו/או לראות סרט טוב בטלביזיה שבחדר ואז לצאת למסעדה טובה ואחר כך פאב או באולינג.. כמובן שבשעות הקירות אפשר לעשות גיחה לים המלח ויש לא רחוק את עין גדי וחמי עין גדי המופלאים ושמורות טבע שלא הספקנו אליהן...

../images/Emo23.gif

מצויין לשמוע שנהנתם. חופשה ומנוחה זה דבר חביב עלי מאד
גם לנו היה כיף איתכם- במיוחד לאור השעה
בעין גדי יש מסעדה/בית אירוח של איש מקסים שהיה כותב בפורום מתכונים. אני אנסה לחפש ולשאול בשבילך ובשביל נטע

חמניה1

New member
שמעתי השבוע ברדיו

שמישהי מקיבוץ עין גדי פתחה בסלון ביתה משהו עם ארוחות גורמה. אין לי מושג מה זה או מי זו אבל נשמע לי כשווה בירור.

לחמניה

ראיתי את זה בטלביזיה יכול להיות שהאוכל שווה אבל לפי מה שראו בטלביזיה אז זה בתוך הבית שלה הארוחה ואם כבר מגיעים לנופים המרהיבים של הנגב אז עדיף מסעדה עם נוף.. במצפה רמון למשל, עלינו לגבעה ליד מרכז המבקרים כדי לאכול במסעדה עם הנוף של המכתש אבל באותו יום היתה שם מסיבה אז נמלטנו על נפשנו מהרעש כי יצאנו לנופש שקט ולא רועש. למחרת עלינו שוב לשם לקפה ועוגה והנוף היה שווה.

פינליש

New member
אוי מצפה רמון...

גרתי במצפה רמון שנתיים... ועד היום אני מתרגשת כשאני חוזרת לשם. אחד המקומות שאני הכי אוהבת בארץ. אני זוכרת שכל פעם שהייתי רוצה לברוח קצת, הייתי לוקחת מישהו עם ג'יפ ויורדת למכתשים. יש באיזור עין עבדת איזה מאגר מים קסום שהיינו עושים שם מלא לילות לבנים. בכלל, זה גם מקום מאוד רומנטי, ומלא השראה... זה אני אומרת בתור אחת שחלק מהתחביבים שלה זה ציור. תמיד חלמתי לחזור לגור שם... ואני אעשה את זה אולי בשלב יותר מאוחר של החיים. נוסטלגיה.

../images/Emo32.gif ולסיכום החזרה לגליל

ותראו מה חיכה לי בשכונה שלי כשחזרתי לגליל... (צילומים מהדיגיטלית הפושטית שלי)

meravbr

New member
איזה כיף לראות כאלו מראות ליד הבית

פתאום זה עשה לי פלשבק לסקוטלנד ולגינות המקסימות של ה - B&B שישנו בהם. ממש מקסים....

למעלה