וסוגרים את החורף

talniv75

New member
וסוגרים את החורף

בשבוע עבודה באיסלאנד!

היה חורף נהדר- המון שלג באלפים הדרומיים, פחות שלג בצפוניים אבל עם 60+ ימי פאודר אי אפשר להתווכח.

התמונה מאיסלאנד מאתמול- אזור הנקרא טרול סקאגי ליד העיירה אקוריאקי- גלישת פירן מהמשובחות.

חלק מתוכניות 2015 כבר עולות לאט לאט לאתר הרים- יש למה לחכות
באוויר כבר צייד הפאודר של חורף 2015- יש למה לחכות!
http://www.harim-mountains.com/winter_activities_powder_hunter_hebrew

marceloros

Member
מנהל
תודה !

על העדכונים, הביקור וההרצאה (למרות שלא יצא לי להגיע) והכל.
סה"כ רובנו חובבים לגמרי עם 6 ימי סקי בשנה, אז נחמד שמקצוען משקיע בנו.

natyh

New member
מרסלו אתה לא חובב....

השקעת בבדיקת התחזיות שלי והצלחת להוכיח לי שאני טועה ...בכך שאני מבזבז זמן על העלאתן לפורום בכלל כי תמיד יש למישהו שבדרך כלל נדפק בינואר או באפריל להגיד עד כמה הוא נהנה לגלוש על העצים ועל האבנים ...ועד כמה תחזית לטווח ארוך לא מדויקת ...
אם תבדוק מה כתבתי לפני חודש וחצי תראה שהמלצתי על הסקנדינביות כי העונה הסתימה ...אז קפץ מישהו שבמקרה זכה למערכת חסד של סוף עונה והסביר עד כמה התנאים מושלמים וכמה הרבה שלג ירד ...באלפים אז..

ועכשיו טל כתב על איסלאנד ... , ושם יש מערכות !
איסלנד לא קשורה לאלפים בבקשה לא להתבלבל ...

שנית ההוא שנתן אחלה המלצה על מעוז מהנסיעה באפריל לא הזכיר את תנאי השלג באותה נסיעה ולו בחצי מילה ...
מענין למה ?

שלישית השלג באלפים הדרומיים המון שלג ?
לי לא ידוע על המון שלג ...ידוע לי על עונה גרועה במיוחד ....
השנה ...

Dani174

New member
ההוא שנתן המלצה על מעוז זה אני

ולא הזכרתי מילה כי רציתי לכתוב סיכום מושקע ולא מצאתי עדיין זמן לכך.
רק בגלל שאתה כל כך רוצה לדעת, תנאי השלג היו טובים. אמנם לא גלשתי מתחת לגובה 2600 (ולפי מה שראיתי מהמעליות גם שם היה בסדר גמור), כך שאני לא באמת יכול להעיד על השלג שם, אבל מעל הגובה הזה היה נפלא ביחס לתקופה זו של העונה ולמחיר ששילמנו (מי בכלל גולש מתחת ל2600 באתר כמו לה דוז אלפ?). ביום הרביעי לחופשה ירד שלג טרי והתאספו סנטימטרים מכובדים שהספיקו עד לסוף החופשה. עכשיו, אגב, יורדים כמה עשרות של סנטימטרים שם (מזכיר לך שאנחנו בסוף אפריל).
תהפוך את זה איך שאתה רוצה, שבועיים ומשהו לפני החופשה שלי זרקת פה נבואות זעם שפשוט לא התגשמו.

natyh

New member
האמת אני מעט מתפלא ...

שלשאלות שנשאלת על איכות השלג לא טרחת להשיב אך משום מה לי אתה משיב מיד ... יפה ...

אז אתה ממליץ לי לנסוע עכשיו
?

ilancafe

New member
נתי, ברצינות, מתי ניתן להתחיל לחזות מז"א?

לשנה הבאה - אם על סמך השנה ואם על סמך לא יודע מה - האם ומתי אתה יכל להתחיל לחזות על אתרים באלפים באוסטריה, צרפת, איטליה?
לא שואל בצחוק. ולא בציניות.
תודה

marceloros

Member
מנהל
אני רוצה להזכיר

וסליחה שאני עונה לשאלה לנתי, היו 2 תחזיות מוקדמות עיקריות.

הראשונה של נתי שמסתמך על ניב ריז אי שם בפורום מז"א, שמנסה להמציא תחזיות מדוייקות לחודש ויותר מראש.
נתי חזה כל מיני דברים ובכללי עונה חלשה מבחינת שלג באירופה - אפשר לסכם בלי הפרטים הקטנים (שחלקם היו לא מדוייקים בכלל בגלל הדברים שרשמת) כי בגדול הוא קלע והייתה עונה חלשה בשלג באירופה.

השנייה הייתה תחזית מתחכמת של אייל, שהוכיח בסרטים שלו כי התחזית שלו התגשמה והוא גלש בכיף, על שלג שהספיק לו ברוב המקומות והזמן. וגם נתפס בוובקאם כמעט בזמן אמת

בנוסף כל הפורום פה גלש ונהנה, אפילו החבר שלי ששלחתי לבנסקו ושם ממש היה אסון.

אתה יכול להסיק אילו מסקנות שתרצה, נכון שלא היה צריך לרוץ לבטל חופשות לפי התחזית המוקדמת, במיוחד כי היה חורף מוקדם לפני החורף המאוחר, אבל לא משנה אם זו מחזוריות או בריחת אוזון, או מזל...אבל היה בה משהו.

tomersi

New member
אכן מרסלו, הייתה חופשה מדהימה השנה.

לנו היה שבוע שלם של שמש עם מזג אוויר מושלם.
בכלל, הייתה חופשה בין הטובות, אם לא הכי טובה שהייתה לנו עד היום....
גלשנו מהבוקר עד הערב ובערב כשחזרנו לקלאב, בגלל שנסענו קבוצה של חבר'ה טובים, לא חיפשנו מה לעשות ואיך להעביר את הזמן, לא הפסקנו לצחוק לשתות וכו'.
בוא נגיד, שיש למעוז איזה סרטון מפליל שלי, שאני במשא ומתן איתו למחיקה מיידית שלו.
חופשת סקי, מעבר למצב השלג זה גם כל המסביב, האתר, המלון/קלאב והכי חשוב בעיני, החברה שאתה נוסע איתה.
כמובן שאם אתה נוסע לבד, או אז, המרירות והקנאה צפה ועולה ומתחילה להשפריץ לכל הכיוונים...

marceloros

Member
מנהל
אאוץ

אתה יודע שאני בעד לא להמשיך בהתנצחויות האלה עד אין קץ ?

Dani174

New member
לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר!

מסכים עם כל מילה, כמה עצוב/רשע שזה לא נשמע

natyh

New member
נשמע בדיוק כמו ההודעה שלך ...

ללא שום התיחסות לשלג ... הודעה אישית ומלאת מרירות ,כנראה שעל שלג אין לך מה להגיד ...

ולמי שמתענין באמת בסקי מעט מקצועיות :
רום הקיפאון הוא האזור אליו יגיע שלג בדרך כלל בינואר הוא בין 700-1300 מטר גובה מעל פני הים מוזמנים לעלעל אחורה ...

באפריל אמור לעמוד על בערך 1200-1800 אז מי שמדבר על שלג טוב ב 2600 הוא אדם שזורה חול בעיניים ולא מתיחס לענין המהותי .

בממוצע כל 8 ימים עוברת במערב אירופה מערכת , מאחר ובמרץ היתה רק מערכת אחת ובאפריל בתחילתו היתה מערכת אחת נוספת וכעת מערכת רדודה מאד אז הגיעו שתי וחצי מערכות במקום 8 כלומר כמעט שש מערכות לא הגיעו כשכל מערכת מורידה בסביבות 40 ס"מ אז קיים חור של מעל לשני מטרים שלג .

לענין האישי מי שמתקיף מטעמים אישיים כנראה שהאמת כואבת ... ואז האינטרסים האישיים מדברים צר לי כנגד טיפשות לא אוכל לעזור ...
...

יפה דני שיש לך זמן להגיב בפורום קודם לא היה לך ... אבל האם לא עדיף להשקיע את הזמן בסיכום המושקע ... ובסירטון ....

איל שחר

New member
אני בעד השילוב המנצח (ללא פשרות!!!) של

תכנון לבד (הכל לבד!) של חופשה בקלאב.
לבד דיפדפתי, לבד מצאתי (את המספר של מעוז) לבד החלטתי להתקשר אליו (טוב, נו, כמעט לבד. בעצם, אם אתם לוחצים אז הוא התקשר אלי בכלל
אבל העיקר שהתכוונתי להתקשר מתי שאני רוצה),
לבד, אבל ממש לבד החלטתי לקבל את ההנחיות (סליחה, המלצות) שלו ולבד החלטתי לטוס עם מי שהוא אמר. היא הסכימה. האפרה-סקי זאת אומרת.
אין כמו לתכנן חופשה לבד בקלאב-מד.
גם תנאי הצבתי לו, חד משמעי וללא כל פשרות, שאם חופשת סקי אז רק בחורף! לא וויתרתי.
ומעוז, מה עוד נשאר לו לעשות?

natyh

New member
בא נדיק תומר ....

אתה לא יכול לנסוע לבד ...., מישהו צריך להשגיח עליך ...
נסיעה לבד זו פריביליגיה השייכת לאדם בוגר כשתגיע למצב הזה נראה נבדוק נשקול ונקבל החלטות...

marceloros

Member
מנהל
נתי בוא באמת כמו בוגרים

נפסיק עם הירידות האלה.
מאחורי המקלדת תמיד קל להתלהם, כבר אמרתי שפנים אל פנים זה ממש אחרת.

natyh

New member
אני כאמור מדבר על חיזוי

מי שרוצה להפוך את ענין החיזוי לענין אישי כי לא נוח לו לדבר על מצב השלג יש לו כנראה סיבה טובה שלא לדבר על השלג .. אז שיהיה לו לבריאות ראית בתשובה שלו
אליך לא אלי משהו המתיחס לשלג ?

אז אולי חיפש משהו להסיט את הדיון
..., חברים טובים שתיה נוחות קשורים למצב השלג
?

tomersi

New member
למה לנסוע לבד אם אפשר לנסוע עם חברים?!?!

לא זכור לי שהזכרתי את השם שלך, אבל אם כבר התחלת....

אמנם, הרבה יותר נעים לנסוע לבד ולעבור את התלאות של מרקו מהלב, רכבת, מונית, טיסה, אוטובוס, הוסטל, פנסיון, סקייטבורד, חמור, זברה וכו', לקום בבוקר לבד, לגלוש במשך היום לבד, לחזור בערב לבד, וכו' וכו' (איך אמר פה מישהו, חוץ מהקוף על הכתף, היה הכל....)
כמובן מפספסים את התענוג שבקדיחות והחפירות הבלתי פוסקות של "מזג אוויר, בקירה, שקירה, עפיפון ימינה, כחול שתיים ורבע..." ועוד שאר משפטיים הזויים שלא קשורים לכלום...

מצד שני, "הסבל הזה" שבנסיעה עם חברים טובים, בגלישה עצמה עם חברים בשבוע של אנרגיות מטורפות, צחוקים, אוכל טוב וכו'.
באמת איך אפשר להשוות בכלל....

גם אם היינו גולשים על בוץ (מה שלא קרה, בפועל, היה לנו שבוע שלא הפסקנו לגלוש בו, בכל האתר, עד גובה 1200) זה בכלל לא חשוב, אבל אתה לא תבין, אז אין טעם בכלל להתחיל לנסות להסביר.

natyh

New member
זה כמו להשוות בין תפוז לעגבניה תומר ....

אני מנסה להסביר אתה מתקשה להבין אך אנסה שוב .
הנסיעות שלך ושלי שונות למטרות שונות לחלוטין.

אתה נוסע לחופשה קצרה הסקי הוא חלק ממנה,אך ברור שלא תמיד יש שליטה על תנאי מזג האויר , ואם זה לא מוצלח עדיין ניתן לכפר בצורה שונה .

אני נוסע לטיול לתקופה ארוכה בערך במחיר דומה לזה שאתה משלם על שבוע אני משלם על שלושה שבועות המטרה שלי להתמקצע בספורט חורף עד כמה שניתן , הפשרה היא כמובן בטיב המלונות בתחבורה בטיסות וכולי .

המטרה שלי היא להתקדם בשלבים עד שאוכל להגיע לטיול עצמאי בשלג לא משימה פשוטה כלל ומצריכה תהליכי למידה ארוכים ,המטרה שלך שונה לחלוטין היא עיסוק בספרט בסקי במהלך חופשה , שתי הנסיעות משלבות סקי אך כלל לא ניתן להשוות ביניהן כי מדובר בתחומים שונים לחלוטין.

עכשיו אתה מערב ביקורת וכעס על חיזוי שלא אהבת בביקורת על צורת נסיעה שלא קשורה לענין , החיזוי בשנה שעברה דיבר על עונה ארוכה ביותר ואז לא התלוננת ,נהפוך הוא חזרת מרוצה עד לגג, אז אם החיזוי לא מוצא חן בעיניך ויש לך משהו מעשי המוכיח את הטעויות בחיזוי , אז דבר על הענין הזה , אתה פשוט מערב דברים שלא לענין .

,

natyh

New member
שוה שירשור נפרד

בעיקרון מציע שתפתח שירשור כזה על תחזיות ארוכות טווח לסקי בינתיים על קצה המזלג בשנות קיצון ניתן לדעת בדיוק מרשים מה יהיה המצב די במדויק לעונה החל מנובמבר דצמבר .

מסתמכים על כמה עקרונות שהוכיחו עצמם בגדול תהליכי מזג אויר הם תהליכי בקרה כלומר מצב נוכחי + אות בקרה יגרור את המצב הבא .
כאמור שוה שירשור נפרד .

למעלה