ונצואלה וקולומביה

מרסלו1

New member
ונצואלה וקולומביה

מה אתם אומרים? מעונין לנסוע , קצת חושש? בטוח שם?

kogawa

New member
יש מקום בטוח?

מה אתה רוצה שיענו לך? קולומביה היתה ותהייה מהמקומות הבטוחים פחות, וכל העולם השלישי הקתולי אינו בטוח במיוחד. האם לנסוע לשם? - בוודאי!! האם מישהו מפורום זה או אחרים יכול להבטיח לך שהכל יהיה נפלא?, - לא שם כסף על זה. סטטיסטית 99% ויותר מהמטילים שם חווים רק חוויות טובות, מספיק בטוח עבורך? ושיסלחו לי כל השואלים "האם בטוח לטוס בחברה XXX ?" ותסלח לי גם אתה, אבל אלו שאלות מטומטמות, וכמו שנמשיך לנסוע בכבישים, נמשיך לנסוע ברכבות, וחלקנו רחמנא-ליצלן אף ישאף מדי פעם עשן של נובלס, וכולם דברים מסוכנים ביותר, וכולנן נמצה את חיינו על אף שאף אחד לא יצא בחיים מזה. לחיות זה גם לקחת סיכונים מחושבים, ולכן לא ממליץ לך לנסוע לאירן, אבל למדינה ידידותית באמריקה? למה לא?

מרסלו1

New member
אם השאלה מטומטמת אל תענה

ואם ארצה ללמוד פילוסופיה על מהות הסכנה אגש לאוניברסיטה הקרובה למקום מגורי. טיילתי בחיי מעל לשנתיים בכל קצוות תבל ואכן ישנם מקומות שניתן להגדירם מסוכנים וכאלו שמסוכנים פחות, אז תחסוך ממני תשובות אגרסיביות, עדיף שלא תענה. איזה מטוס נחת על א.....? מישהו יותר רציני?

jeshu

New member
בקולומביה לא הרגשתי 100% בטוח בטוח כל הזמן.יצאתי בסדר ואני עדיין כאן. ובנוגע לונצואלה לא יודע אבל שמעתי דברים טובים בסה"כ.צריך להוציא לשם ויזה בארץ. יש אתרים בקולומביה שיאמרו לך שעדיף להגיע בטיסה כדי לעקוף גרילה ויש פארקים שיסבירו לך ששורצים בלוחמי מחתרת ועדיף להמנע. בטוח שיארכו עליך חיפוש דומה למה שפלסטיני ממוצע עובר במחסום ממוצע לפחות פעם אחת.רב החיילים קולומביאנים,אגב,חמושים קבוע בגליל.שדדו אותי רק פעמיים בקולומביה.יש חיילים בכל פינה ולפעמים זה מפחיד - כשיש להם צבעי הסוואה על הפנים,גלילים בהכנס ומקלעים משורשרים והם מתחבאים להם בצללים על יד הכביש - ואילו אתה יושב לך באוטובוס בתוך שיירת אוטובוסים (רשמים מהנסיעה סנטה-מרתה לבוגוטה). צלילות לא משהו. ולסיום,אני מתנצל,אבל יובל צודק בזה שהשאלה שלך נשמעת טיפה נאיבית.זה נשמע כמו חשש של חייל משוחרר ששמע סיפורים ומבקש חיזוק.אני מתנצל בשם הפ]ורום ויובל הוא בהחלט אחד האנשים פה לשאול אותם שאלות. בהצלחה - והייתי עשוה מאמאץ להגיע לונצואלה ואולי לשלב עם הגויאנות(הבריטית,הצרפתית וסורינאם) אבל לא הייתי ולא יודע.

מרסלו1

New member
טיילתי שנה בדרום

אמריקה,חצי שנה בצפון אמריקה,חצי שנה במזרח, חצי שנה באוקיאניה, חודש בטיבט, חודש ברוסיה,חודש פלוס במרכז אמריקה ואלו רק הטיולים ה"גדולים", אני לא "משוויץ" רק מבקש להפסיק לשחק אותה "קליברים"-מניח שהייתי ביותר מקומות משניכם, חוזר ואומר...יש מקומות מסוכנים וכל הפילוסופיה לא תעזור, כך לדוגמא במקומות מסויימים בפרו הרגשתי סכנה, אדיס אבבה הייתה סוג של מערב פרוע וגם במקומות מסויימים במלזיה לא היה גן עדן עלי אדמות. לא שללתי נסיעה למקומות כאלו, זה רק בראש הפראנואידי והמתנשא משהו שלכם. סה"כ ביקשתי קצת מידע, דוגמת המידע שציינת, אם היית קצת מפרט לגבי הסכנות וההגבלות שהן יוצרות היה יותר נחמד, ככה למשל אם אזורי הגרילה מתפרשים על פני רוב איזורי העניין המרכזיים הייתי מניח שאין טעם להקדיש את החופשה השנתית שלי למקום בו איאלץ לוותר על הרבה מקומות, כי בניגוד אליכם (אגב, אני יוצא יחידה מובחרת) אני מנסה לקחת רק סיכונים מחושבים ולא חושב שאני חסין בפני סכנות העולם, אגב, זה עובר עם הגיל.....

jeshu

New member
קשה לי לפרט כי אני נסעתי קודם כל בשביל לבקר חבר שהכרתי באוניברסיטה.הוא אמר שאם כבר אני בסביבה אז שאבוא לבקר אם אני רוצה.בנוסף זה היה סוף הטיול האינטנסיבי משהו ההוא ורציתי קצת לנוח ולחשוב. חוסר הביטחון התגלה כבדרך אגב.נסיעות לא נעימות,סיפורים של מקומיים. אבל אני יודע שיש גם מקומות בטוחים לטיול.רק צריך לשאול.שירות הפארקים הלאומיים שלהם הוא דיי טוב ומספק גם מידע בנוגע לסכנות.אתה יכול לשאול אותם ויאמרו לך איזה פארקים בטוחים.על הדרכים הראשיות היה בסופו של דבר בטוח.וכן,חלק גדול מהמדינה לא מומלץ.אבל אני לא יודע לומר לך איזה חלק בדיוק.חודש טיול אתה תמלא בלי בעייה.

מרסלו1

New member
תודה

בניגוד ל"חבר" הפרנואיד כאן, אתה עונה לעניין. בכל מקרה מונגוליה ירדה מהפרק, נראה לי מסובך מדי לארגן משהו כמטייל בודד, פפואה הסתברה כיקרה מדי ובעייתית לטיול של חודש,כעת ההתלבטות היא בין מסלול מרכז אמריקה (נטיה לא לנסוע לשם כי כבר הייתי בחלק ממנה ולא נראה שיהיה כזה הבדל), קולומביה וונצואלה (המדינות היחידות בד.אמריקה בהן לא הייתי) וסין..... מקווה שזה לא יפר את מנוחת הפורום אם אני שואל על כמה מדינות, נראה שזה מאוד מטריד את הבחור העצבני שגם טרח לעשות עבודת מחקר...אם יחקור יותר לעומק בטח ימצא פה גם שאלות שלי על מרכז אמריקה(תן לי לכוון אותך-אוגוסט לפני שנתיים) ועל רוסיה(יוני שנה שעברה) ועל טיבט (ספטמבר שנה שעברה)......חפש בפורום ותמצא שאלות ותשובות ואם אינני טועה גם תמונה או שתיים ששלחתי משם.מאשר??

kogawa

New member
עזוב אותך יונתן

את הסגנון שלו אני מכיר מהפתיל הזה. אנטרופולוג ומטייל מנוסה ששואל שאלות בפורום, בנסוח שלי אישית קשה להבין, ועל הסגנון שלי אני יכול רק להתנצל, ולו רק בשל העובדה שתקשורת היא לא "מה שנאמר" אלא "מה שהתקבל" ובוודאות דברי לא התקבלו נכונה. את שאני כותב אני כותב לעשרות המטיילים הפחות מנוסים שנכנסים כדי ללמוד ולהתיעץ עם מטיילים מנוסים יותר. ישנן שאלות שאין עליהן תשובה אלא סטטיסטית, ולכך כוונו דברי. נושא של הרגשה ("בקולומביה לא הרגשתי 100% בטוח כל הזמן") הוא ככל הנראה סובייקטיבי, ומזה שאומרים זאת קשה להקיש על הרגשת מטייל אחר, וששאלתי את רפי מ. קברניט הטיסה ממומבסה עליו נורו שני טילי כתף, האם הוא מרגיש בטוח לטוס בקו הזה, ענה לי שכן. כמו שכתבת כאן רק אתמול ""וקולומביה הנחשבת למסוכנת בימים אלה" - מתי בדיוק היא נחשבה למדינה בטוחה ?! בטח לא בשמוניטם שנה האחרונות." , ואת זה לדעתי השואל המנוסה וודאי יודע, וגם הסיבות לכך ברורות דיין. והשואל שהודיע שהוא נוסע למונגוליה בעוד חודש, וכן לפפוואה, ושואל כאן על ונצואלה וקולומביה, אשמח לקרוא את תשובותיו והנחיותו לטיול בקצוות תבל, ובמיוחד מהאספקט האנטרופולוגי, ומקווה שבצורת תקשורת שונה מזו שייש לו איתי.

מרסלו1

New member
עזוב.....

הייתי אמור לנסוע לאחד היעדים, למען האמת די מתלבט ובגלל זה שואל, אבל עזוב ,למה אני מסביר, ברור שלא באת במטרה לעזור....

sela v

New member
עדיין אין תחרות בפורום

מי טייל הכי הרבה, לכן חבל לריב על כך. בסה"כ אנו מנסים לעזור בפורום למטיילים שלא טיילו באותו אזור או שזה להם הטיול הראשון. צודקים יונתן ויובל, שמגיעים לפורום צריך לשאול שאלה קצת יותר ממוקדת, ולא לזרוק מדינה ולצפות שישפכו פה מגילות על אותה מדינה.

מרסלו1

New member
לא אמרתי

שיש (וציינתי זאת) הפירוט היה רק כדי להראות שההתנשאות איננה במקום. אגב, שימוש בשורשים כאלו נפסל ברוב הפורומים, פה משום מה הוא לגיטימי.

את ההתקפה הגדולה אתה נתת...

אז היתה לו אולי יציאה אחת מתנשאת בתגובה כשאמר לך שהשאלות מטומטמות... אבל הוא אחד האנשים שיכולים לתת לך תשובות יותר עינייניות לשאלות ספציפיות פה בפורום... הבעיה היא שבאמת ההודעה שלך שפתחה את הפטיל לא ממש היתה יכולה להוביל לתשובות רציניות במיוחד... ואם לא היית ישר מתקיף אותו אחרי ההודעה הראשונה (שחוץ מסיבה של אגו לא היה מקום להתקפה...) אז היית יכול לקבל ממנו עצות אמיתיות...

למעלה