ונחזור לסירטונים

• פותח הנושא zoti
  • פורסם בתאריך

zoti

New member
ונחזור לסירטונים

בחור לא מתורגל חוטף בעיטה לרגל. מראה כמה ההשפעה של הבעיטה יכולה להיות קטלנית כנגד מישהו לא מתורגל. אפילו אם הבועט בעל טכניקה בינונית. http://www.bullshido.com/videos/legkickhijinks.wmv

אל דופא

New member
אז למעשה, אם הבנתי נכון,

סיבת המוות כלל אינה קשורה למכה שחטפה בעת הקרב. ומלבד זאת, המתאגרפות בסרטון חובשות קבדות מגן, מה שמפחית את הסכנה לפגיעת ראש רצינית.

zoti

New member
כנראה שהייתה לה בעיה שלא רואים

בבדיקה רפואית רגילה. מגן הראש באיגרוף נועד בעיקר למנוע חתכים. התרומה שלו כסופג זעזועים היא קטנה יחסית.

יש לי רק תגובה אחת לזה

כדורגלן ממוצע יכול לשבור עצם ירך של אדם ממוצע בבעיטה ממוצעת. האם בהכרח כדורגלנים הם אמני לחימה? אני יודע, התכוונת להראות את חשיבות הצד שכנגד, אבל זה יותר כיף.

zoti

New member
ההנחה שלך שגויה לדעתי.

הפליק שתקבל מכדורגלן ממוצע אולי יהיה שווה ערך לזו של הבועט בסרטון אבל כדורגלן לא יצליח לשבור ירך בבעיטה ולו רק משום שהוא בועט עם גב כף הרגל. הסיכוי שהוא ישבור את רגלו שלו גבוה בהרבה.

nage

New member
אתה יודע כמה כדורגלנים שברו רגליים,

מבעיטות בזמן משחק?

../images/Emo5.gifאייי

צריך לזכור שלכדורגלנים יש מגן עצם פלסטי קשיח, ומכה איתו עלולה להיות מאוד חזקה. בתמונה רואים בעיטה עם מגן העצם לתוך החלק האחורי של השוק שהוא חשוף. רן.

איך תורם המגן לחוזק המכה?

זו בדיוק הנקודה - המגן אנם עוזר לשמור על הרגל המכה, אך עוצמת המכה לא מושפעת מקיומו. הרגל הייתה נשברת (וייתכן שגם רגלו של הבועט) גם ללא המגן, לדעתי.

אתה זה שמבין במכאניקה

החומר שמרכיב את המגן פחות אלסטי מהשוק, אולי זה מעביר יותר את עצמת המכה? אולי בגלל המבנה שלו הוא ממקד את האנרגיה במרכזו?

mickeym

New member
אני דווקא לא מבין במכניקה

אבל כן מבין בכדורגל... אם תשימו לב, מה ששובר לסיסה את הרגל זה המנח הגרוע למדי שבו הוא מניח את כף הרגל (ציר תקוע בדשא) בעוד שהוא מושך את הגוף שלו אחורה ומפעיל משקל (גם בעזרת השחקן השני) על השוק בזמן מאבק על כדור. כך שלא מדובר על שבירה מבעיטה, ועדיין אני בטוח שבעיטה של מתאגרף תיאלנדי כואבת.

zoti

New member
בדיוק.

השבירה פה מתבצעת כתוצאה מלחץ על 3 נקודות שאחת מהן בכיוון מנוגד לשתיים האחרות ולא כתוצאה ממכה חזקה.

התבונן שוב

אם המה לא הייתה חזקה, הרגל לא הייתה נשברת. ליתר דיוק, הרגל נתקעה בקרקע בגלל הבעיטה (שים לב בתמונה לכיוון הבעיטה באלכסון למטה. אם הבעיטה הייתה גבוהה יותר או ליחילופין שטוחה, ייתכן שהרגל הייתה נותרת שלמה). לאוהד - לדעתי אתה טועה. לדעתי עצם השוק פחות אלסטית ממגן הפלסטיק. אם אתה רוצה, ניתן לבצע ניסוי. השג עצם שוק של אדם, השג מגן פלסטיק כזה ששימש במשחק. נסה לכופף את שניהם. להערכתי העצם תשבר לפני שתתקופף, לעומת המגן שיעבור דפורמציה נראית לעיין לפני שהעיוות יהפוך לפלסטי או לשבר. אני חושד שעיקר ההגנה נובע הן מהאלסטיות המוגבלת של המגן והן מהעובדה שיש חומר סופג זעזועים בין המגן לרגל (דוגמת גרב עבה ואולי ספוג).

zoti

New member
צר לי לאכזב אותך אבל רוב הפגיעות

בכדורגל וגם בפוטבול אמריקאי הן כתוצאה מזה שהנעל "נתפסת" בדשא והגוף ממשיך. שלב את זה עם משקל של שחקןן נוסף שיורד לך על עצם השוק וקיבלת מתכון מעולה לסלט עצמות שוק.

כמו הפגיעות בג'ודו,מה הקשר לבעיטות?

פגיעות כאלו, בפני עצמן, אינן מתאפיינות בעצם שוק או ירך שבורות. מה שרואים בתמונה נובע ישירות מהבעיטה, לא מהתקעות הנעל בדשא (ללא הבעיטה, פשוט היה נופל קדימה, קרוב לוודאי תוך כדי עיקום קרסול, ובסבירות נמוכה גם פגיעה בברך). אם המשקל של השחקן הנוסף היה יורד באופן הדרגתי, הרגל עדיין לא הייתה נשברת. למרות שמדובר בתמונה סטאטית (דבר שמגביל את היכולת לשחזר את רצף התהליכים), לדעתי שבר כזה נגרם בשל העובדה שמדובר היה בבעיטה, ולא בגורם אחר כלשהו.

nage

New member
כמה שאני זוכר מהטלוויזיה

הוא בא לבעוט בכדור, כלומר הרגל שלו לא הייתה כלל בכיוון הקרקע ומכאן שדלית צודק, והבעיטה היא ששברה או גרמה לשבר באופן ישיר למדי.

MidNight Flame

New member
מה פשר אפקט הבום עם פגיעת הבעיטה?

ייתכן שהבעיטה יצרה כל כך הרבה רעש?

למעלה