ומנושא לנושא

perhay

New member
ומנושא לנושא

בשרשור הקודם, דברנו על איחורים וקנסות. מזמן אני רוצה, לאסוף תירוצים של קוראים, למה אחרו בהחזרת הספר. יש לכם כאלה? דוגמה קלסית אחת היא: לא החזרתי במועד כי היה חופש (נכון, היה חופש, אבל הוא הסתיים לפני שלושה שבועות. איזה תירוץ חדש יש לך להגנתך?) אני בטוחה שגם לכם השמיעו תירוצים מכאן עד ההודעה החדשה. אז בואו, שתפו את כולנו!

הייתי חולה, הבן שלי היה בבית חולים,

בקיצור- וריאציות על בריאות המשפחה. הספריה היתה סגורה. מה עבדתם בחול המועד? היתה שביתה לא? הייתי בחו"ל. לא אני שאלתי את הספר הבן, הבת האמא, האבא שאלו אותו. מה זה רק לשבוע?! חשבתי ש... ביקשתי הארכה שכחתם לרשום (אחרי חודש וחצי של איחור), לא קיבלתי תזכורת... (כל אלו תירוצים בחדר עיון וממחלקה זו נשלחות תזכורות אחת לשבוע), במחלקת השאלה לא מתרצים, מחזירים וזהו.

perhay

New member
ויש גם כאלה שבאים ואומרים

בבטחון מלא: "אני החזרתי את הספר", ואחרי כמה חודשים, חוזרים אלינו נבוכים עם הספר, ולא יודעים היכן להכניס את עצמם. ואז, הסיפורים הם עסיסיים במיוחד כגון: (סיפור אמיתי). "אבא שלי לקח לי את הספר ושכח אותו באוטו שלו". "אני מצטער, הייתי בטוח שהחזרתי בראש-השנה, והשבוע אמא מצאה אותו כשהזיזה את המיטה בנקיון פסח".

חייםלוי

Member
מנהל
ואצלנו יש פרופסורים שאחרי שהם

הולכים לעולמם בשיבה טובה המשפחה מחזירה את עשרות הספרים שהיו אצלם בבית. זו אמנם תופעה שהיתה שייכת יותר בעבר אבל עדיין קיימת. בעשר השנים האחרונות יש מעקב הרבה יותר צמוד ממה שהיה פעם. היה פעם פרופסור שתבעו את הספרים שהוא מחזיק והוא ברצינות גמורה אמר שהספרים הרבה יותר בטוחים אצלו בבית.

abcd80

New member
יש גם מרצים שלא מחזירים מייד

למשל אצלנו בספרייה היתה אחת מרצה שהופתעה לגלות שיש לה 5 ספרים באיחור!!!וכמובן שאישרו לה לקחת עוד ספר.. פשוט מרצים מקבלים יותר זמן להשאלה אפילו חודש וגם ספרים שלא ניתנים להשאלה משאילים להם.

למעלה