ומה תאמרו על זה?

1davidka1

New member
ומה תאמרו על זה?

דרור מרום ושרון קדמי 15/12/02 15:04 שר הפנים, אלי ישי (ש"ס) מתכוון להעניק פטור מארנונה לישיבות. כך נודע ל"גלובס". הנושא צפוי לעלות מחר (ב´) לאישור הכנסת. כחודש לפני הבחירות הקרובות לכנסת, מתכנן ישי לבצע תיקון בחוק ההסדרים של שנת 2003, ולקבוע כי יתווספו לרשימת הנכסים הפטורים מארנונה גם ישיבות ותלמודי תורה, לפי סעיף 5 בפקודת מיסי עירייה ומיסי הממשלה, בהצעת חוק ההסדרים החדש. משרד הפנים אישר היום (א´) את הידיעה. לדבריו: המשרד מתכוון לכלול בפטור מארנונה גם "מוסד חינוך מוכר, וכן בית-ספר שחל עליו חוק הפיקוח, שבו לומדים או מתחנכים באופן שיטתי יותר מעשרה תלמידים". המשרד הוסיף כי ייכללו בפטור גם גני ילדים, בתי חינוך יסודיים ובתי חינוך חינוך על יסודיים לתלמידים שעד גיל 18, שאינם למטרות רווח. www.globes.co.il

zoharj

New member
מישהו יודע מה המצב היום

ומה דינם של מוסדות אחרים? ----------

snift

New member
זה אומנם יפטור ישיבות, אבל

גם את כל בתי הספר הרגילים ובתי הספר של החינוך המיוחד, פנימיות לנוער בסיכון, כפרי נוער ועוד ועוד. זה שזה נעשה על ידי מישהו מש"ס לא פוסלת אוטומטית את המהלך, יש לבדוק כל מהלך לגופו.

../images/Emo41.gif כאן מדובר בתרגיל פשוט

אם החוק היה בא לדאוג באמת לכל הציבור ולא רק לחרדים הוא היה מדבר על כיתות לימוד בהן יותר מ25-30 תלמידים. מי שמע על כתה של 10 תלמידים חוץ מבחינוך החרדי? אני בבית ספר למדתי בכיתה עם 42 תלמידים... אם החוק היה מדבר על כיתות לימוד של 25 תלמידים ומעלה הייתי הראשון שקורא לתמוך בו.

יעל11כהן

New member
כתות בחינוך המיוחד

גם כתות של החינוך המיוחד מונים אפילו פחות מעשרה תלמידים.

יעל11כהן

New member
כתות בחינוך המיוחד

גם כתות של החינוך המיוחד מונים אפילו פחות מעשרה תלמידים.

nirdagan

New member
זה דוקא רעיון טוב

כי אז מועצות העיריה במושבן כועדת התכנון והבניה המקומית לא ימהרו לאשר הקמת ישיבות בתחומן.

ran1ba2

New member
ניר גם בתי ספר לא ימהרו לתת אישור

לבניה,, גם לגני ילדים לא יתנו אישור מה דעתך אולי מהלך זה יוזיל אכשהוא את שכר הלימוד בגני ילדים???
דברי, גם בחינוך המיוחד ישנן כיתות של אפילו פחות מ10 תלמידים בכיתה
ןגם בחינוך החרדי הדתי והחילוני כאחד וישנן גם גני ילדי של כיתות פחות מ10 ילדים

nirdagan

New member
חשבתי שרק לישיבות נותנים פטור.

לדעתי גם בתי ספר וכדומה צריכים לשלם ארנונה. זה כדי שלועדת התכנון והבניה המקומית לא יהיה תמריץ להקטין להם שטחים. בכל מקרה אני סבור שחינוך חינם צריך להיות חינם באמת.

צחיוסף

New member
שכר ראשי האונבירסטאות

אין לי כח לכתבוכתבוב ארוכות אבל האם פעם בדקו כמה מקבל מרצה על 30 שעות הרצאה בנושא כגון האוכל הסיני כמה כסף נשפך באונברסיטאות כמה תלמידים מפוברקים היו רשומים שם רק על הישיבות ועל קצבת הרש אתם נטפלים גזעניים שכמוכם אם היו בודקים ריאלית תקציב של אדם חרדי לעומת כמה כסף המדינה משקיעה בחינוך הקלוקל של הממלכתי שמוציא מתוכם נערים רוצחים עושי מעשי אונס פומביים אלכהולסטיים מדען רוצח בתו וכו´ וכו´ כמה זה עולה אח"כ בבתי כלא מה אחוז החרדים במקומת הנ"ל הרי לא ניתן להסתיר מעשי רצח שוד ומסוממים שרואים להם בעיניים ואלכהולסטים שדוקרים את ההוא שעשה עינים לחברה שלו זה קיים רק אצל אלו שיש להם תרבות ,

עמלק

New member
כמה טיפשות...

1. אני מבקש שתחזור לבית הספר היסודי ותלמד לפסק. 2. "באונברסיטאות כמה תלמידים מפוברקים היו רשומים שם " === תאמר לי, מה נותן לאדם להיות רשום "בפיברוק" באוני´ ? הוא יחוייב בתשלום של 11 אלפי שקלים חדשים בשנה... הוא לא יקבל דמי אבטלה... הוא ישלם ביטוח לאומי... אתה לא בוחל בשום שטות ושקר, הא ? 3. "ועל קצבת הרש אתם נטפלים גזעניים שכמוכם" === אני ממש מצטער שאני לא מוכן לשלם 64% אחוזי מס לאחר עשרות שעות עבודה שבועיות כדי לממן מישהו שלא עובד מרצון ומביא ילדים רבים לעולם... 4. "לעומת כמה כסף המדינה משקיעה בחינוך הקלוקל של הממלכתי" === אם לא היו מביאים כמות כזו של כסף לחרדים, אזי היה יותר כסף לחינוך הממלכתי. 5. "שמוציא מתוכם נערים רוצחים עושי מעשי אונס פומביים אלכהולסטיים מדען רוצח בתו וכו" === ואפילו היום בעיתון -חנניה ביטון, תלמיד ישיבה משתמט בן 19 תקף מינית ילדות בבני ברק... כתבות כאלו יש בעיתון כל יום וזה מוכיח חד משמעית שהחינוך החרדי אינו מונע פשיעה. הטענה המגוכחת שהחינוך החרדי לא יוצר פושעים - היא בדיחה ובדיה, בייחוד לאור העובדה שמנהיגי העדה החרדית מתגלים כעבריינים הגדולים ביותר. 6. "זה קיים רק אצל אלו שיש להם תרבות" === מה שקיים אצל החילוניים והגויים זה המדע, פיתוח התרופות, המצאת טכנולוגיות מתקדמות - ממש כאלו שמאפשרות לך להפיץ את הבורות שלך בפורום, כאלו שמרפאות אותך כשאתה חולה, שמגלות את הגידול הסרטני באמצעי הדמייה ומניעת בדיקות פולשניות, וכו´.... הבעיה היא לא שאין לך כוח לכתוב הודעות ארוכות אלא שאין לך מספיק שכל כדי ליצוק תוכן אמיתי וכן בהודעות שלך...

התגלמות הבורות השינאה והטמטום

אין לי כוח לענות פעם אחר פעם על ההבלים ואפילו אין לי כוח לחפש הודעה ישנה שלי כדי לעשות פpaste.

למעלה