ומה שהוכן לשבת

  • פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
עוגת לימון עם אגוזי פקאן וקוקוס-לונ

של לונה בלנקה. הוכנו 12 מאפינס ותבנית אינגליש קייק אחת. ללא אגוזים. מאד מאד טעים עוגת לימון עם אגוזי פקאן וקוקוס-לונה בלנקה 4 ביצים כוס וחצי סוכר 150 גרם חמאה מומסת תמצית וניל כפית גרידת לימון שליש כוס לימון סחוט חצי כוס קוקוס 150 גרם אגוזי פקאן קצוצים חצי מיכל שמנת מתוקה 2 כוסות קמח שקית אבקת אפיה. אופן ההכנה מערבלים את הביצים עם הסוכר, מוסיפים את החמאה, הוניל, גרידת הלימון והמיץ לימון וממשיכים לערבל. מוסיפים את השמנת מתוקה , הקוקוס והאגוזים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ואבקת אפיה ומערבבים. יוצקים את הבלילה ל-2 תבניות אינגליש קייק ואופים בחום 180 מעלות 30 דקות. מצפים באבקת סוכר מעורבבת עם מיץ לימון.
 

ak5

New member
בראוניז לחם ארז

מצויינים בראוניס לחם ארז 350 ג' שוקולד מריר 250 ג' חמאה 1 ספלון אספרסו קצר 3/4 1 כוס קמח לבן מנופה 1 כפית אבקת אפיה 1/2 כפית מלח 4 ביצים 2 כוסות מלח כפית תמצית וניל 2 כוסות אגוזי לוז שבורים 1. משמנים תבנית מלבנית גדולה ומפזרים מעט קמח 2. מערבבים קמח, מלח, אבקת אפיה 3. ממיסים שוקולד וחמאה בבאן מרי 4. מקציפים ביצים וסוכר. מוסיפים וניל. 5. מערבבים השוקולד המומס וקצף הביצים. מקפלים פנימה הקמח והאספרסו. יוצקים לתבנית ומפזרים אגוזים. 6. אופים בחום 180 מעלות 45 דקות. מקררים
 

ak5

New member
שבלולי שמרים ארז קומרובסקי

שושנת קינמון ארז קומרובסקי מרכיבים: 200 ג' חמאה 2 ביצים 100 ג' סוכר 1 כפית מלח 500 ג' קמח 25 ג' שמרים טריים מפוררים 150 ג' חלב מילוי – 1/2 כוס סוכר, 1 כף קינמון, 1 כוס אגוזים או פקנים קצוצים. למריחה 50 ג' חמאה. 1 ביצה טרופה הכנה: 1. מרככים 100 ג' חמאה במערבל חשמלי ומעל שופכים הקמח מעורבב היטב עם השמרים המפוררים 2. בקערה נפרדת מערבבים סוכר, מלח, ביצים. שופכים על הקמח ומוסיפים חלב. 3. מפעילים המערבל במהירות נמוכה ואחר גבוהה 5 דקות. מכסים את הקערה בניילון ומניחים לחצי שעה. 4. מוסיפים 100 ג' חמאה רכה תוך ערבול הבצק. מכסים ומניחים במקרר לשעה. 5. מרדדים למלבן, מורחים החמאה, מפזרים המילוי, מגללים ופורסים לשבלולים ברוחב 5 ס"מ. 6. מניחים השבלולים בתבנית 24 ומתפיחים 45 דקות 7. מורחים בביצה טרופה ואופים 160 מעלות 40 דקות. AK: השתמשתי ב- 16 ג' שמרים יבשים. מילוי – נוטלה. אפיה – כשעה.
 

ak5

New member
לחם שיפון של צחי

הכנתי עם קמח מלא. לא הצליח לי הפעם. אשפר בפעם הבאה. בכל מקרה מצורפת פרוסה עם חמאה לחם שיפון BIGJACK מצרכים לבצק: 3.5 כוסות קמח לחם 1 כוס קמח שיפון שטיבל 2.5 כפיות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1.5 כפיות מלח 4 כפות שמן זית 2 כוסות מים *הערה לגבי המים: עדיף להתחיל עם יותר מים מאשר פחות ולבדוק אחרי 5 דקות לישה את הבצק הרבה יותר קל להוסיף קמח לבצק במידה והוא רטוב מידי. קמחי שטיבל (לחם, כפרי ושיפון) "שותים" יותר מים מאשר קמח לבן. ההכנה: לשים במיקסר או באופה לחם על "תוכנית בצק" את כל מצרכי הבצק, הרטובים למטה והיבשים למעלה, וללוש כ-10 דקות על מהירות נמוכה. לאחר מנוחה של 10 דקות ממשיכים ללוש כ-5-10 דקות עד שהבצק מתאחד, הבצק צריך להיות גמיש ולא רך מידי, במידת הצורך מוסיפים מעט מים או קמח בתחילת הלישה השניה. מתפיחים כחצי שעה, מוציאים אויר ומעצבים כיכר לחם עגולה. מקמחים את הלחם ומכסים במגבת יבשה כשעה עד שעתיים עד שהלחם מכפיל את נפחו, חורצים 2 חריצים בצורת X בסכין משוננת דקה, מכניסים לתנור מחומם על 225 מעלות, שופכים כוס מים בתבנית מתכת שחוממה בתחתית התנור, מורידים את הטמפ' ל-200 מעלות ואופים (עדיף על אבן שאמוט) כ-30-40 דקות, 5 דקות אחרונות פותחים מעט את דלת התנור לאפשר לאדים לצאת ולקרום להתייבש. לקרר את הלחם על רשת ברזל או עץ. אני מתפיח את הלחמים על נייר אפייה שמונח על גבי קרש חיתוך, מקומחים ומכוסים במגבת, לפני האפיה חורץ אותם עם סכין חד ומשונן. אני מצמיד את הקרש חיתוך לאבן שמוט בתנור ומושך את נייר האפייה עם הלחם אל האבן, אחרי שהלחם\פוקאצ'ה מתקשים מעט אני מוציא את הנייר וממשיך לאפות ישר על האבן. לאדים טובים אני מחמם עם התנור לטמפ' של 225 מעלות, בתחתית שם תבנית מתכת ובתחילת האפייה שופך לתוכה כוס מים מהברז, מכבה את התנור לדקה (לתת לאדים לנוח על הבצק ללא מאוורר) ומדליק שוב על טמפ' של 200 מעלות. 5 דקות אחרונות של האפייה אני פותח מרווח קטן בדלת התנור כדי לתת לאדים לצאת ולקרום להתייבש.
 

bigjack

New member
הכל נראה מצויין../images/Emo3.gif

לגבי הלחם תדע שקמח מלא או שיפון זקוק לתפיחה ארוכה מהרגיל, עדיף לכסות בניילון נצמד ומגבת מעל, ולתת לו כמה שעות טובות על השייש.
 

ak5

New member
זה תפח רק שיצא מאד נמוך. היות

שהאבן לא היתה חמה לא נאפה טוב למטה. בפעם הבאה ישופר.
 

bigjack

New member
יכול להיות עוד משהו

שהבצק היה מעט רך מידי ואז בתפיחה הוא מאבד גובה לטובת הרוחב. אני בטוח שזה לפחות יצא טעים
 

ak5

New member
פוקצה של צחי

יצאה ממש טובה. עם זעטר ושמן זית. הכנתי חצי כמות על אבן שמוט פוקאצ'ה BIGJACK הבצק מתאים ל-2 פוקאצ'ות או פיצות גדולות מצרכים לבצק: 4.5 כוסות קמח לחם 2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1.5 כפיות מלח 0.5 כוסות שמן זית 2 כוסות מים *הערה לגבי המים: עדיף להתחיל עם יותר מים מאשר פחות ולבדוק אחרי 5 דקות לישה את הבצק הרבה יותר קל להוסיף קמח לבצק במידה והוא רטוב מידי. קמחי שטיבל (לחם, כפרי ושיפון) "שותים" יותר מים מאשר קמח לבן. תוספות פוקאצ'ה 1: 0.25 כוסות שמן זית מלח גס חצאי עגבניות שרי קוביות גבינת עיזים קצח תוספות פוקאצ'ה 2: 0.25 כוסות שמן זית מלח גס זעטר קצח ההכנה: לשים במיקסר או באופה לחם על "תוכנית בצק" את כל מצרכי הבצק, הרטובים למטה והיבשים למעלה, וללוש כ-10 דקות על מהירות נמוכה. לאחר מנוחה של 10 דקות ממשיכים ללוש כ-5-10 דקות עד שהבצק מתאחד, הבצק צריך להיות גמיש, רך, ומעט דביק. במידת הצורך מוסיפים מעט מים או קמח בתחילת הלישה השניה. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח מחלקים את הבצק ל-2 ומשטחים כל חלק על נייר אפייה בעזרת האצבעות עד לעובי של כ-1.5 סמ', יוצרים גומות בבצק בעזרת קצה האצבעות, מזלפים למעלה שמן זית, מפזרים את התוספת הרצויה ונותנים לבצק לתפוח כחצי שעה. מעבירים בעזרת הנייר לתנור מחומם על 225 מעלות, שופכים 0.5 כוס מים בתבנית מתכת שחוממה בתחתית התנור, מורידים את הטמפ' ל-200 מעלות ואופים (עדיף על אבן שאמוט) כ-10-15 דקות עד שמשחים מעט. באמצע האפיה מורידים את הבצק מהנייר ומשיכים לאפות ישר על האבן. לקרר את הפוקאצ'ה על רשת ברזל או עץ.
 

ak5

New member
ואחרונים חצילים בטחינה

טיגון קל בשמן זית ומייד לשעה לתנור. מקלפים החצילים ומגישים עם טחינה בייתית. ראיתי השבוע אצל דודו ונראה מצויין.
 
AK יאמי של דברים הכנת../images/Emo3.gif

איזה יופי, הפעם כיכב אצלך צחי
ועוגת הלימון מזמןןןןןןןןןן נראת לי משו משו ושמתי עין עליה
 
תודה לך../images/Emo140.gif נראה נהדר אך לא מתאים

לך להכין כֹה מעט
לשבת יפייפיה ונעימה שכזו יאמייי טעים לי רק מלראות כל הכבוד לך
שבת שלום
 
למעלה