לחם שיפון של צחי
הכנתי עם קמח מלא. לא הצליח לי הפעם. אשפר בפעם הבאה. בכל מקרה מצורפת פרוסה עם חמאה לחם שיפון BIGJACK מצרכים לבצק: 3.5 כוסות קמח לחם 1 כוס קמח שיפון שטיבל 2.5 כפיות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1.5 כפיות מלח 4 כפות שמן זית 2 כוסות מים *הערה לגבי המים: עדיף להתחיל עם יותר מים מאשר פחות ולבדוק אחרי 5 דקות לישה את הבצק הרבה יותר קל להוסיף קמח לבצק במידה והוא רטוב מידי. קמחי שטיבל (לחם, כפרי ושיפון) "שותים" יותר מים מאשר קמח לבן. ההכנה: לשים במיקסר או באופה לחם על "תוכנית בצק" את כל מצרכי הבצק, הרטובים למטה והיבשים למעלה, וללוש כ-10 דקות על מהירות נמוכה. לאחר מנוחה של 10 דקות ממשיכים ללוש כ-5-10 דקות עד שהבצק מתאחד, הבצק צריך להיות גמיש ולא רך מידי, במידת הצורך מוסיפים מעט מים או קמח בתחילת הלישה השניה. מתפיחים כחצי שעה, מוציאים אויר ומעצבים כיכר לחם עגולה. מקמחים את הלחם ומכסים במגבת יבשה כשעה עד שעתיים עד שהלחם מכפיל את נפחו, חורצים 2 חריצים בצורת X בסכין משוננת דקה, מכניסים לתנור מחומם על 225 מעלות, שופכים כוס מים בתבנית מתכת שחוממה בתחתית התנור, מורידים את הטמפ' ל-200 מעלות ואופים (עדיף על אבן שאמוט) כ-30-40 דקות, 5 דקות אחרונות פותחים מעט את דלת התנור לאפשר לאדים לצאת ולקרום להתייבש. לקרר את הלחם על רשת ברזל או עץ. אני מתפיח את הלחמים על נייר אפייה שמונח על גבי קרש חיתוך, מקומחים ומכוסים במגבת, לפני האפיה חורץ אותם עם סכין חד ומשונן. אני מצמיד את הקרש חיתוך לאבן שמוט בתנור ומושך את נייר האפייה עם הלחם אל האבן, אחרי שהלחם\פוקאצ'ה מתקשים מעט אני מוציא את הנייר וממשיך לאפות ישר על האבן. לאדים טובים אני מחמם עם התנור לטמפ' של 225 מעלות, בתחתית שם תבנית מתכת ובתחילת האפייה שופך לתוכה כוס מים מהברז, מכבה את התנור לדקה (לתת לאדים לנוח על הבצק ללא מאוורר) ומדליק שוב על טמפ' של 200 מעלות. 5 דקות אחרונות של האפייה אני פותח מרווח קטן בדלת התנור כדי לתת לאדים לצאת ולקרום להתייבש.