ומה עם showbiz?

hallucinative

New member
ומה עם showbiz?

קצת מוזר לי שאף אחד כאן לא ממש מתייחס לשיר showbiz מלבד העובדה שהזכירו את הביטוי הזה בתור שם האלבום הראשון. השיר עצמו לא עמוס ב lyrics וגם מבחינה מוזיקלית הוא לא כזאת סנסציה. אמנם הקצב נשמר על 4 רבעים (תקנו אותי אם אני טועה), לבס יש ליין קבוע במשך כל השיר של 4 תווים, ומה שנשאר זה הגיטרה הסטנדרטית ושירה. האמנם??? השיר מתחיל בתיפוף מתגבר עם ספק בס מצטרף ספק אפקט מעוות שנותן אווירה מלנכולית של סוף מתקרב. התיפוף נפסק ונותן לגיטרה לומר את שלה בכמה אקורדים פשוטים שאינם מנוגנים במלואם ונמשך למתיחת מיתרים היסטרית וסלאפ בס שעל הכל מנצח דומיניק במעין תיפוף שמזכיר רעשים שבוקעים אך ורק ממתקני השב"כ. הבס נמשך על האמרים ומשחק מעולה על 4 התווים של הליין מלווה את נגינת הגיטרה שרומזת כל הזמן על הסולו המתקרב, ומי שראה את השיר בהופעה חיה (כן כן זו שהוא זרק בה את הגיטרה לים) וראה את מת'יו מנגן את הסולו, יבין על מה אני מדבר. במשך כל השיר השירה נמתחת מצלילים נמוכים לגבוהים שמרעידים את האוזניים ובמיוחד את הלב... עוד לא הבנתי אם הוא צורח מכאב או בוכה בקול רם... וה lyrics? Controlling my feelings for too long Controlling my feelings for too long Controlling my feelings for too long Controlling my feelings for too long Forcing our darkest souls to unfold And forcing our darkest souls to unfold Pushing us into self destruction Pushing us into self destruction And they make me Make me dream your dreams And they make me Make me scream your screams Trying to please you for too long Trying to please you for too long Visions of greed you wallow Visions of greed you wallow אנחנו שולטים ברגשותינו יותר מדי זמן אנחנו מכריחים את הנשמה האבודה שלנו לא להתגלות אנחנו דוחפים את עצמנו להרס עצמי וזה גורם לי לחלום את החלומות שלך וזה גורם לי לצרוח את הצרחות שלך (ומי אם לא מת'יו יודע לצרוח???) אני מנסה לרצות אותך כבר יותר מדי זמן במראות של תאוות בצע אתה מתפלש. אז שמישהו בבקשה יגיד לי למה לא מתייחסים לשיר בכבוד הראוי לו??? (אם כל הכבוד לזה שהוא מהאלבום הראשון שמאז כבר היו חידושים וכאלה...)

NiKi†a

New member
../images/Emo12.gifסיכום יפה..

אישית, השיר הוא דווקא מהשירים האהובים עליי, אני אוהבת את הקטע שמת'יו ממ...'מנסה' (?) לצרוח וכולם מנגנים ביחד (האמצע בערך). מילים ממש יפות, הקול של מת'יו משתלב (נגיד משתלב) יפה עם המוזיקה, התופים בעיקר, המוזיקה מתגברת עם המשך השיר והסולו גיטרה מדהים. יש לי את ההופעה במחשב, היא באמת יפה, רואים שמת'יו שר מכל הלב (נו לא יכולתי לפרש את זה יותר טוב), ואהבתי את הקטע שהוא זורק את הגיטרה ודום וכריס בועטים בתופים :) זה היה בקצרה...בכל מקרה, מוזיקה מצויינת, מילים יפות, מת'יו שר אותו, מי צריך יותר?
וזה לא שלא התייחסנו, אני בטוחה שרוב האנשים אוהבים את השיר, פשוט אפחד לא כתב על זה סיכום....Respect

ramoni

New member
ועוד איזה סיכום

התיאור שלך לשואוביז מזכיר את התאורים שכתובים בספר המלחינים הגדולים במוסיקה.... האמת ששואוביז נראה דוקא פחות מושקע ויש בו יותר דגש רב על הדינמיקה ולא על איכות, אבל זה הופך אותו לשיר טוב

h o l e

New member
ממש יפה!

יש עוד שירים שאתה יכול לכתוב עליהם ככה? וגם לא רק אתה עוד אנשים....

hallucinative

New member
אין בעיה...

רק תבקשו, כי אני לא רוצה להתחיל להתפלסף על כל שיר...

hallucinative

New member
screenager (מוקדש ל hole)

השיר השמיני ב ORIGIN OF SYMMETRY השיר עצמו שונה מרוב השירים באלבום שמתאפיינים בזעם או לחילופין אנרגיה מתפרצת בלתי צפויה אחרי קטע נגינה שמימי (דוגמת DARK SHINES). השיר מתחיל ונגמר בפעמוני רוח שמנוגנים על באורגן חשמלי על אותם תווים של הגיטרה מה שיוצר שילוב מעניין של כלי נגינה ומוזיקת רקע אקראית. השיר מנוגן בקצב של 3/4 והחלק השולט בו הוא גיטרה אקוסטית שהאקורדים בה מנוגנים בפריטה מחולקת במקצב ומרווח שגורם לצלילים השונים להתערבב אחד בשני, כאשר אחד מנוגן ונשמע עוד לפני שקודמו דהה בין ההדים. הקצב עצמו ניתן ע"י תופים אוריינטליים שמשלבים נגינה מודרנית אל מול תיפוף שאמור להזכיר תיפוף סגנון הוואי (שהוא בדר"כ שמח וקופצני) אך האיטיות של התיפוף והעובדה כי המתופף מכה בעדינות על התוף ומוציא ממנו צליל חלש אך מורגש, נותנים מעין תחושת עומק לשיר, מבלבל? נכון... אבל מדהים בסופו של דבר. הבס ניכר פה בתחילת השיר כמעין מכת תוף שמתפשטת על פני הסאונד כולו, אך אוזן חדה תבחין כי מדובר בבס שמשתלב בכלי הקשה כלשהו שלא הצלחתי לפענח מהו, אך ברור לי לחלוטין כי הוא מפיק צלילי בס. הבס כאן מינימלי, אומר את שלו בקביעות למשך כל השיר בלי גרנדיוזיות מיותרת ונותן את הנגיעה האחרונה לפני ה FADE של הגיטרה. ניתן לשים לב כי במהלך הפיזמון ישנו סינטיסייזר שמוציא צליל אלקטרוני לחלוטין שאמור לחקות ספק אורגן, ספק חליל מוזר (אין לי מושג מה הקשר, אבל זה משתלב טוב) והעלייה והירידה של הצלילים נותנת תחושת התרוממות או שיא מסוים מוזרים בדיוק כשהמילים המתארות את הכמיהה לחזור אל ימי התהילה, או היופי ובקשת המשורר לזכור לעולם מי אתה ומאיפה. who you were Was so beautiful Remember who... who you where המילים מתארות אדם שבעברו היה כנראה אהוב ויפה (מכל הבחינות) ואילו היום מלא צלקות (לאו דווקא פיזיות) שנותרו בו ללא כל מטרה או תועלת. האדם נקרא להיחבא ממה שיראה לו מי הוא באמת (דימוי המראה) ונאמר לו להסתתר אפילו ממשפחתו, שאמורים כביכול להיות היחידים שיקבלו אותו למרות כל הצער והכאב. נפשו מלאה בחורים שנוצרו משום מה אך אינם מכילים חוויות או רגשות שיוכל לזכור אלא מעין חורים חלולים בנשמתו. 4 וחצי דקות של שיר דכאוני ביותר אך מדהים ביופיו.

NiKi†a

New member
ואוו ילד........../images/Emo150.gif

אתה שולט וכרגע אתה מופיע בטאגליינס!
איזה סיכום יפפפפה

NiKi†a

New member
יששש ../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif

על איזה שיר אתה עושה? Sunburn? Uno? Thoughts of A Dying Atheist? שיייה

hallucinative

New member
sunburn מוקדש לNiKi†a (כמו שהבטחתי)

sunburn מתוך showbiz השיר עצמו קצר יחסית ליכולות של הלהקה ביחס למגוון ההרמוני של השיר שכולל פסנתר שמוביל את השיר וגם מסיים אותו, גיטרה בשני סולואים (האחד באפקט טיון נמוך והשני באקו דיסטורשן) תופים בקצב 4/4 אך במקצב מעט מוזר עליו ארחיב בהמשך... ובס. ראשית, לפסנתר. נגינת הפסנתר אינה מזכירה סגנון נגינה מוכר כלשהו או אלמנט של מוזיקה מסוימת כמו הintro של space dementia שמזכיר את הנגינה של המאה ה-19. הנגינה מתבצעת על שני בסיסים, הראשון הוא שלושה תווים (מי, לה ודו) שסוגרים קצב של 4/4 כאשר כל פעם לוקחת שתי תיבות של 4/4 והסדר הוא מי, לה, דו, לה. על הבסיס הזה "מולבשים" צלילים שמרכיבים את האקורדים Em (מי)Am add9 (לה) ו- c (דו). החיבור הזה יוצר רצף נגינה יפהפה שמלבד המרקם שלו, גם הצלילים שבו מעוררים מעין רגש (עצוב?) בלתי מובן. מה שמעניין בכל החיבור הזה הוא שעל שני בסיסים אלה ישנו גם הבס שמצטרף לקטע נגינה קצר וגם הוא, כמו הפסנתר, מנגן מי, לה, דו, לה, בתיאום עם הפסנתר, כלומר, צליל על צליל, ואין כמו שילוב בס ופסנתר. התוצה ניכרת בעומק ובנפח שהבס נותן לפסנתר שעד כה היה כמעין תלוי באוויר ומובל ע"י התופים. התופים עובדים על קצב של 4/4 שעשוי להזכיר מצעד כלשהו אילולא היה מקוטע "ומרוסק" בנקישות התופים. אולי רומזים לנו משהו? בפזמון התופים עוברים לנגינה סטנדרטית ואם תשאלו אותי אין לי הרבה מה להוסיף על התופים. אמנם הם משתלבים באופן מושלם בשיר וסביר להניח שיש להם מידה של נתינת עומק ומשמעות לשיר אך סה"כ הם פשוטים בביצוע. הגיטרה דומיננטית אך ורק בפזמון ובשני קטעי הנגינה וזאת כיוון שהיא אינה המובילה כי אם הפסנתר. גם בקטע הנגינה הראשון שמנוגן במעין טיון (tune)נמוך, שאמור לקבוע את חדות הצליל וכאן הוא נותן צליל עמום אך ברור, הפסנתר הוא זה שמלווה את באקורדים שמפורקים לצלילים בזמן שהגיטרה מנגנת את הסולו על סולם אותם אקורדים. התוצאה היא אלוהית. וישנה גם הגיטרה ששולטת גם בפזמון, שם היא מנוגנת בדיסטורשן על אקורדים Em, Am7, Am6 (לה, לה, מי) ואליה מצטרף הבס כאשר באקורד Am6 הוא מכה פעמיים על המיתר ומעניק את הנפח הסטנדרטי לאקורד, ואילו באקורד Am7 הוא מריץ סידרה של שלושה תווים, פעמיים ונותן לבס מעין אמירה פרטית משלו במעטה הדיסטורשן הכסחני. כך גם באקורד Em אך שם גם הפריטה פעמיים על המיתר בתו מי וגם המשחק על התווים 4 במספר הפעם מורגשת פחות ונשמעת כמעין ספק בס, ספק אפקט, דיסטורשן. הדבר מעניק מעין "הד" לנגינת הגיטרה בנוסף לנפח עליו אמור לנצח הבס. הסולו האחרון מורכב מאפקט דיסטורשן, צלילים שנעים על סולם האקורדים המצויין בפיסקה הקודמת ויכולת מדהימה של מת'יו להרעיד את המיתרים במעין מה שמכונה נגינת בוזוקי, שהב הנגן מנגן על אותו מית במהירות מטורפת ויוצר מעין אחדיות צליל, וכל שנותר לו לעשות הוא לעבור בין הפרטים של הגיטרה על מנת ליצור קטע נגינה עם צלילים מתמשכים. ובאקו דיסטורשן, כפי שציינתי מקודם, התוצאה היא סולו מטורף שהצלילים בו נמתחים ומתקצרים מזכירים כמו שם השיר את הכאב שבכוויות שמש. (שוב רומזים לנו?) הסולו מלוה באקורדים של הפיזמון ובליין הקבוע של הבס, כאשר בסוף הסולו הבס מתיישר על שתי צלילים בלבד, המנוגנים פעמיים בכל תיבה והכל מסתיים בפסנתר שמאלתר על האקורדים הסופיים Em ו Am add9. ברקע ישנו מעין צליל אלקטרוני מוזר שטיבו כנראה לבשר באופן מוזר אך מוחלט על סוף השיר. וסוף סוף!!! הגעתי ל lyrics... לא הצלחתי לתהות כל כך על מהות המלים, הן יכולות להביע כל דבר (רק הדמיון קובע) אבל יש בהם מעין מחאה על השקרים והמזימות שמאחורי עולם העסקים או הזוהר. יכול מאוד להיות שהאישה אליה הוא מתכוון בשיר היא לא אחרת מאשר המצפון שלו או האישיות שלו לחילופין שפעם אחת מורה לו להיות חלק מהעולם הזה, ואז מצפונו מתחיל להתעורר ופעם אחת היא כביכול ממררת בבכי על העובדה שהעולם עטוף שקרים ואף אחד לא מעיז לחלוק את האמת. כוויות השמש מתארות את המצב בוא אותה אישה מאירה ושורפת כמו שמש, כמעין מטיחה את האמת בפרצופו, אך הוא לא יכול להביט הצידה והוא נאלץ להשלים עם העובדות הלא סימפטיות שמשאירות בו כמעין כוויות. הזמר מציין כי הוא מתחבא מהעולם מאחורי תמונה שבורה, וכנראה שכאשר הוא מבין שזה לא יעזור, הוא מחליט לברוח, שכן אין הוא מסוגל לשאת הבושה של מה שנגלה לעיניו. אני שוב רוצה להדגיש כי הפירוש הוא אישי בלבד ואתם מוזמנים לחלוק עליי... Come waste your millions here, Secretly she sneers. Another corporate show, A guilty conscience grows. And I'll feel a guilty conscience grow, And I'll feel a guilty conscience grow. She burns like the sun and I can't look away, And she'll burn our horizons make no mistakes. Come let the truth be shared, No-one ever dared to break, These endless lies, Secretly she cries. She burns like the sun, And I can't look away, And she'll burn our horizons, Make no mistakes. And I'll hide from the world, Behind a broken frame, And I'll run forever, I can't face the shame. And I'll hide from the world, Behind a broken frame, And I'll run forever, I can't face the shame. מוקדש לNiKi†a

NiKi†a

New member
איזה יפפפפה../images/Emo99.gif

דיי אתה מוכשר לאללללה
אהבתי את מה שאמרת על המילים, אפעם לא חשבתי עליהם ככה ^_^ ממש רואים שאתה מנגן את זה (אתה יודע ת'אקורדים בע"פ!
)...יש מצב שאתה מקליט ושולח לי?
אהבתי מאוד מאוד מאוד מאוד
!

NiKi†a

New member
אה ווו...../images/Emo26.gif

אתה גם במאמרים :) איפה עוד אני יכולה להכניס אותך? ^_^

hallucinative

New member
האמת היא שאני בסיסט

ואם אני אנגן את זה ואשלח... זה יישמע מוזר sorry

למעלה