ומה עם יהדות הונגריה?

ומה עם יהדות הונגריה?

האם בפורום יש מישהו עם ניסיון למצוא עקבות ניצולי שואה, אינדקסים, רשימות מהגטאות, רשימות לפי ערים בהונגריה. האם זה מפותח כמו בקשר ליהדות פולין? אשמח לשמוע בנושא. האם מכיר את העיר Dej בהונגריה?

אני ממליצה לך לנסות ב...

מוזיאון ליהדות דוברת הונגרית בצפת הם משופעים בחומר רב ויעזרו ברצון. שלך חנה גונן

אני חושש שיש איזה שיבוש בשם של

העיר שייצנת. לא ידוע לי, וגם חיפשתי, ולא מצאתי עיר בשם: Dej. הגטאות בהונגריה התקיימו זמן קצר בלבד. אינני חושב שיש רישום מסודר של אנשים ומקומות. אפילו האנשים ששרתו בפלוגות עבודה בהן היה או היה צריך להיות סדר צבאי. ככל הידוע לי גם שם לא ניתן למצוא אנשים לפי שם או לפי יחידה צבאית. יחד עם זאות, קהילות רבות הוציאו לאור ספרי דכרון בהם מוזכרים, מונצחים הנספים. מקום נוסף, בבית הקברות בבודפשט יש לוחות זיכרון עם שמות נספים, כפי שנמסר על ידי אנשים שונים.

תודה סבא יעקב,לגבי שם העיר זה קצת

מוזר כי קיבלתי זאת מבתו של האיש אותו אני מחפש.אבל אולי מדובר בעיירה בלבד.ידוע לי שהיו בארץ התכנסויות של דז'.

חוששני שיש שיבוש בשם של העיר.

אין עיר בשם הזה בהונגריה. בקשר לרשימות אנשים מהגטו. הגטאות בהונגריה התקיימו זמן קצר בלבד, וככל הידוע לי אין רשימות לפי גטאות מחנות או אפילו לא לפי יחידות של פלוגות העבודה. ערים וכפרים שונים הוציאו ספרי זכרון בהם מונצחים הנספים המקומיים. בבית הקברות בבודפשט קיים לוח זיכרון, בהם מונצחים ניספים, על פי רשימות מאולתרות ולכן אינן מדויקות. וכפי שחנה גונן הדכירה, המוסיאון למורשת היהדות דוברת ההונגרית בצפת, הינו המקום הטוב ביותר לחיפוש, מלבד האתרים הכללים כמו יד ושם או ה:JGFF

א77

New member
שם העיטר שהוזכרה

מזכיר לי את העיר דעש שאינה בדיוק בהונגריה. אבל אולי חל שיבוש קל. וזה לא מדובר בהונגריה. העיר דעש אינה במרחק גיאוגרפי גדול יחסית מהונגריה. אוליי אוליי. שבוע טוב, זאבי.

wow1

New member
ה-Info files של הג"ג, במדור המדינות

הוא בבחינת מורה הנבוכים לגבי מקורות גניאולוגים אודות כל מדינה ומדינה. לגבי הונגריה קיים ( Sig ( Special interest group ובו פרוט של מקורות רבים. איל.

עינית

New member
תנסה גם במוזיאון "בית העדות" בניר-ג

בניר-גלים, ליד אשדוד, יש מוזיאון "בית העדות". במקור עבור יהדות הוגריה, ויש להם גם ספריה וארכיון. יש להם מוצגים מעניינים והצוות נחמד.

friend9

New member
DEJ היא ברומניה

בתקופות שונות היתה שייכת להונגריה. רוב היהודים שם היו קשורים לשפה ההונגרית ולתרבות היהודית-הונגרית. בהונגרית כותבים DEZS. יש המון חומר ברשת.

א77

New member
בתי כנסת זה התחום שלי../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo9.gif

הנה בית הכנסת שהעלית. אבל בצורה יותר יפה. יש לי גם גלויה לא וירטואלית של המקום. ו... האדמו"ר מויז'ניץ בני ברק שהוא כיום כבן תשעים, קידש את אשתו תחת החופה שהיתה בצידו הימני של החצר. ובקושי היו שם מספר חוגגים. האדמו"ר מויז'ניץ הידוע. קידש את אשתו בחצר הזה, כשבקושי היו משתתפים. תארו לכם. זה היה אחרי שעקבותיה של כלתו הראשונה הלכו לאיבוד במלחה"ע. והוא חשב שהיא נהרגה. אבל היה לא כ"כ נעים כשהתברר שהיא שרדה את השואה... העיקר בשורות טובות. זאבי.

א77

New member
ובית המדרש זכרון יעקב דחסידי דעש

אדריכלות שמועתקת מדעש המקורי. בית כנסת זה נמצא ברח' רבי טרפון בבני ברק.

friend9

New member
ספר זיכרון לעיר דז'

יצא בהונגרית. כולל את דז' (הכתיב בספר DES), ועוד עיירות בסביבה. נמצא בספריות של אונ' חיפה, בר אילן, יד ושם. מצורף דף הקטלוג מטןנ' חיפה (בתקווה שיעבור).

למעלה