ומה עם הסקרנות?
בוקר טוב לכולם. חדשה כאן ועוקבת אחריכן זמן קצר, ומאד נהנית. שאלה לי קטנה - אשמח מאד לדעותיכן, תודה מראש
. ילדתי הבכורה (והיחידה) מתקרבת לגיל שנה וחצי. ילדה עצמאית ובטוחה בעצמה, מגיל 4.5 חודשים נמצאת במסגרות עם ילדים רבים. בבית - אני מרשה לה המון: אם אני מבשלת - היא משחקת עם כלי המטבח, אם אנחנו בחדר שלה, היא פותחת את הארון ו"מסדרת" מחדש את כל הבגדים, אוהבת לפתוח מגירות להוציא דברים להכניס וכו'. אז איפה הבעיה? אבא של הילדה ממש לא מרוצה מהעניין. לטעמו אני נותנת לה יותר מדי "חופש". כל דבר נראה לו מסוכן (=קופסת סוכריות פצפונות עלולה להפתח, המשחה - יכולה להכנס לפה וכו'). יש בינינו אי הסכמה עקרונית לגבי הגבול בין "אסור" ובין "בר מחקר". (כמובן שיש דברים שאין עליהם ויכוח שהם אסורים לדוגמא חשמל ומכשירי חשמל). מטרידה אותי המחשבה, האם אני "מסכנת" אותה בשם הסקרנות והגילוי. לפעמים יש הגיון במה שהוא אומר אבל אני מרגישה שאני סומכת עליה או לחילופין על עצמי שאני מצליחה להשגיח כמו שצריך. תודה למי שהגיעה עד כאן
בוקר טוב לכולם. חדשה כאן ועוקבת אחריכן זמן קצר, ומאד נהנית. שאלה לי קטנה - אשמח מאד לדעותיכן, תודה מראש