ומה עכשיו?

קינגית7

New member
ומה עכשיו?

אני רוצה להמשיך ללמוד, אני לא מצליחה להתמקד במה בדיוק אני רוצה. חסר לי פוקוס, מטרה ברורה. אחרי שאמא כבר לא בעולם הזה, אני צריכה למצוא, במובן מסוים, את עצמי מחדש. כמה שנים שהפוקוס היה היא ומה יקרה איתה וכו', עכשיו אני רוצה להמשיך ללמוד (סיימתי כבר תואר 1). אני רוצה למצוא את הנישה שלי בעולם, מבחינת קריירה. מאד קשה לי להתמקד. אני מתפזרת ולא רוצה לפספס את שנת הלימודים הבאה. לא יודעת מה בדיוק לעשות עם זה.. עצות?

אשבל1

New member
היי קינגית

נראה לי שסקאלי טובה בזה... מעבר לזה יכולה להציע לך רק שתבחרי משהו פרקטי, שמביא איתו פרנסה טובה.... שיהיה בהצלחה, וחוץ מזה את ממש חמודה...

קינגית7

New member
אולי לא הסברתי את עצמי מספיק, אז הנה

הבעיה שלי היא איך להתמקד במטרה, איך לא להתפזר לכל מיני כיוונים רק בגלל שכל כך הרבה דברים מעניינים אותי. הגישה הפרקטית מאד מתאימה לי, אבל רק אם היא משולבת עם הגשמה עצמית ועניין. זה לא מספיק כדי שאני אוכל להחליט, כי ממילא רוב ההתלבטות שלי היא בין דברים פרקטיים (אין לי ברירה, אני חייבת לדאוג לפרנסה לעצמי) ושכולם גם יביאו אותי למימוש עצמי. אחד מהם אני כבר מכירה, כי למדתי אותו ותואר שני זה המשך ויכול להביא אותי לנישות חדשות ומלהיבות. והאחר הוא דבר חדש שתמיד הלהיב אותי, אבל הוא חדש, כלומר אין לי ידע אישי לגביו מנסיון- אני לא יודעת אם זה באמת מתאים לי, למרות שמדגדג לי באצבעות לדעת את התחום. והדבר השלישי, הוא לא פרקטי ולא לגמרי חדש - הוא בשביל ההעשרה העצמית שלי בלבד- את זה אני יכולה לעשות אם אני אצליח להזדקן ולצאת לפנסיה, או תוך כדי החיים, במנות קטנות, אוטודידקטיות. מקווה שהסברתי את עצמי יותר טוב.

efratushb

New member
היי קינגית...

היית בהחלט ברורה... אבל במה עשית תואר ראשון? ומהם התחומי האחרים שבהם את מתקשה להחליט? לא חייבת לשתף רק אם בא לך... ואוליי נוכל לעזור... כרגיל... איתך תמיד וגם אני חושבת כמו אשבל שאת חמודה מאוד... ומותר לך להסמיק

אם הבנתי נכון ושלושת התחומים הם פרקטיים

הייתי בוחרת בתחום שעשית את התואר הראשון, מכיון שמעבר לזה שזה תחום שמוכר לך, ציינת גם שהוא יכול להביא אותך "לנישות חדשות ומלהיבות". ז"א, מצד אחד זה מסלול שאת מכירה ומצד שני יש בו חדשנות ועניין...נשמע מושלם.

קינגית7

New member
כן, אני נוטה לבחור כך...

אבל קשה לוותר על סוג של הסבה מקצועית שגם היא קורצת ואולי תמיד זה ינקר במוחי. אני מקווה שאחרי שאעשה את הבחירה סופית, אני לא ארגיש חסרת מיקוד ואתרכז בלהצליח בדרך הזו. תודה שהגבת.

פרח75

New member
מכירה את ההרגשה הזו...

אני ממליצה לגשת למכון הדסה או למכון אחר שיכול לעשות מבחני אישיות ולעזור לך למצוא כיוון. בעצמי חשבתי לעשות את זה אבל בגלל שזה עלה המון כסף ירדתי מזה אבל אם יש לך אפשרות כלכלית לעשות את זה, לדעתי זה יכול לתת כיוון לא רע ובהחלט למקד אותך במה הכישורים שלך ומה הנטיות הטבעיות שלך ואז ללכת על זה. בהצלחה בכל מה שתעשי! אני פה בשבילך...

קינגית7

New member
תודה ליזה ופרח

לא מזל תאומים... ולא, אין לי כסף להשקיע במבחני אישיות...

שאלת מיליון הדולר ...

אם היית זוכה עכשיו במיליון דולר, איזה המאופציות שתיארת בהודעה אחרת כאן היית מממשת?

קינגית7

New member
את כולן בבת אחת, כי לא הייתי צריכה יותר לעבוד

ואני יודעת שאני בכיף יכולה לעמוד במעמסה לימודית כזאת, אם זה כל מה שאני צריכה לעשות. אחחח, זה היה יכול להיות אלוהי, רק ללמוד. איזה חלום...

למה את בעצם רוצה ללמוד עכשיו?

כתבת שאת רוצה ללמוד, אבל לא ציינת מה המטרה?

קינגית7

New member
אני רוצה משהו חדש

אני רוצה להתחדש אני רוצה להמשיך להתפתח אני חושבת שזה יכול לעזור לי בהתקדמות מבחינת קריירה אני תמיד רציתי להמשיך את לימודי, רק שעכשיו הרגשתי ששוב פתאום נפתח חלון הזדמנויות, הן מבחינת גיל והן מבחינת מחויבויות שאני כבר לא חייבת בהן.

לפעמים החברות הכי טובות עוזרות...

או אפילו משפחה קרובה (נפשית, לוא דווקא לפי העץ) אני יודעת שלפעמים אני מתייעצת עם חברות שלי והן קולעות בול למה שאני מרגישה/חושבת אבל לא עבר לי בבירור במוח... זו העצה שלי, בהצלחה...!! סופ"ש נעים

קינגית7

New member
כן, ניסיתי את זה

זה לא לגמרי עוזר. אבל יש לי חברה חדשה ידענית, אז נראה.

למעלה