ומה עכשיו?

Or Amit

New member
ומה עכשיו?

אחרי פאו, שאקיל וקיד (או הלייקרס, פיניקס ודאלאס) נשארנו עם כמה קבוצות נוספות שרוצות להגיע רחוק. בואו נבחן אותן: סאן-אנטוניו הספרס התחזקו לאחרונה עם שחקן טוב בשם דיימון סטאודמייר, ולא צפויים שם מהלכים מרעישים בהמשך. המשולש הוא דאנקן-מאנו-פארקר ובואן, הורי, פינלי, יודוקה, סטאודמייר, וון וצמד הגבוהים הלא מוצלחים ישלימו את הטריו הזה. ניו אורלינס גם כאן לא צפויים שינויים גדולים. מעבר לארבעת השחקנים המרכזיים (פול, ווסט, סטויאקוביץ', צ'אנדלר) אין שחקנים בעלי ערך ממשי. סטויא'וביץ' נמצא לאחרונה בכושר מצוין ומחפה על עונה חלשה מאד של מו פיט. יוטה בג'אז אין כוונות כרגע לבצע מהלכים נוספים. דיברו שם על הבאה של בן וואלאס+תוספות עבור אנדריי קירילנקו, אבל ככה"נ זה לא יצא לפועל. הקבוצה התחזקה לא מזמן בקייל קורבר, ובינתיים זה בהחלט מספיק לה. יוסטון הקבוצה אמרה שאין להם כוונות לבצע שינויים גדולים. עם זאת טרייד שיביא אליהם, נניח, את ג'רמיין אוניל, יתן להם דחיפה לא קטנה. תמורת JO הרוקטס יכולים לתת את סקולה+מייק ג'יימס+הרבה חוזים נגמרים. טרייד (לדוגמה) של ג'יימס+סניידר+פראנסיס+סקולה+בחירת דראפט אחת או שתיים (שוות ערך לחוזה מינימום בערך) עבור ג'רמיין+ראש+אוונס יכולה לעבוד לא רע עבור שתי הקבוצות. הרוקטס כרגע לא מדברים על מהלכים מרחיקי לכת אבל יכול להיות שהעובדה שדאלאס התחזקה תשנה את מאזן הכוחות שוב. דנבר דנבר מחפשים חיזוק, זה משהו שידוע די הרבה זמן. בנוסף לקלייז'ה ולנאחרה (חוזה נגמר על סך 5 מיליון דולר) יש גם את ג'יי אר סמית' שנותן הבלחות מדי פעם, אבל לא ממש מרוצה מג'ורג' קארל. טרייד אפשרי (שמדובר כבר לא מעט זמן) הוא טרייד שישלח את נאחרה+סמית' עבור רון ארטסט, וישיג לנאגטס מימד הגנתי שלא קוראים לו מרכוס קמבי. אופציה אחרת (יכולה לבוא בנוסף לטרייד הקודם) היא שליחה של קלייז'ה+סטיבן האנטר+טרייד אקספשן עבור סם קאסל גולדן סטייט הסטייט רואים את עצמם מועמדים להגיע רחוק השנה, ונלי מתכוון לעשות את זה בדרך שלו. הסטייט מחזיקים נכון לעכשיו טרייד אקספשן של לא פחות מ10 מיליון דולר (!) שיכול לעזור להם להביא - לדוגמה - את ג'רמיין אוניל או למעשה כמעט כל שחקן אחר. לאחרונה נקשרו הסטייט בשמם של כריס דוהון, בן גורדון וג'ייסון וויליאמס. אוסטין קרושיר, אל הארינגטון ופייטרוס הם המועמדים המרכזיים לעזוב. נעבור לאזור המזרחי: בוסטון היו שמועות סביב איחוד מחודש של סאם קאסל וקווין גארנט. אבל הקליפרס סירבו לביי-אאוט של קאסל, ולסלטיקס נותר לנסות ולהשיג אותו בטרייד. לסלטיקס אין יותר מדי מה להציע נכון להיות בטריידים, אבל עסקה שבו קאסל ודן דיקאו\פול דיוויס (שניהם חתומים על מינימום) יגיעו תמורת טוני אלן ובראיין סקארבליני פלוס טרייד אקספשן היא מתקבלת על הדעת. קליבלנד לברון ג'יימס מסתכל בעיניים כלות על כל מה שקורה מסביב, ורוצה גם. את קיד לקחו לו. את מייק ביבי כבר שנתיים לא מצליחים להביא, מי נשאר? אנדרה מילר? סם קאסל? הקאבס לא ממש עושים צעדים בכיוון, והבעלים לחוץ הרבה יותר על התקציב מאשר על המאזן של הקאבס (הבעלים של קליבלנד הוא אחד הנפגעים העיקריים ממשבר המשכנתאות בארה"ב). טרייד שיביא נניח את אנדרה מילר עבור דווין בראון ואריק סנואו לא יפגע בספרים יותר מדי, אבל גם לא בהכרח יתרום לקאבס. כנ"ל לגבי טרייד שישלח את יוז עבור מייק ביבי. ניו ג'רזי ניו ג'רזי! תתפלאו! יש דבר כזה! הנטס לא בהכרח סיימו את הרה-אורגניזציה שלהם, בינתיים בעיות הברך של JO יחד עם פריחה מחודשת של קארטר מטרפדת עסקה שכבר כמעט יצאה לדרך ושלחה את קארטר לאינדי עבור JO. יכול מאד להיות שנראה עסקאות שישלחו את קארטר תמורת חוזים נגמרים. טרייד שישלח נגיד את קארטר לבולס עבור דנג, ג'ו סמית' וגריפין, עם ביי-אאוט לסמית', יכול לעזור לג'רזי לנכות עוד קצת תקציב לקראת הקיץ הקרוב. אטלנטה אטלנטה מרגישים שעדיין חסר להם הגרוש ללירה, הם מאמינים שהם יכולים לדבר חזק בפלייאוף, אבל חסר להם עדיין המשהו הזה. אולי טרייד של אחד הצעירים (שלדן וויליאמס?) עבור איזה שחקן ותיק שירביץ בהם קצת תורה. כרגע אין דיבורים קונקרטיים, אבל ההרגשה באוויר. דטרויט בדטרויט אין כרגע דברים חדשים. גם הם כמו הספרס וההורנטס בונים על הסגל הקיים שיקח אותם הכי רחוק שאפשר. אני לא אתפלא אם אמיר ג'ונסון יועבר באיזה מיני-טרייד שיחזק את הבוכנות ויתן להם דחיפה קטנה לקראת הפלייאוף, כמו שעשו בשנים האחרונות.

Or Amit

New member
מקפיץ את זה גם כן

האמת? קצת חבל לי שאין כאן דיונים (כמעט) בנוגע לטריידים \שחקנים (למעט הדיון על "למי יש יותר גדול - ג'ורדן או מג'יק") וההימורים תופסים הרבה יותר מקום. נסו לפתח את זה למשהו.

cache

New member
האמת שיש אמת בדבריך...הנה דעתי

אני מבין מה אתה אומר ולכן אני ינסה לפתוח כאן את הדיון. המערב: מבחינתי קרב בין שלוש קבוצות לראשונה מזה שנים רבות, נדמה שהמערב פתוח לכולם, אין פייבוריטית על, נכון להיום, הספרס שמהם ציפינו למלא אחר תפקיד זה מאכזבים, בין אם בגלל הפציעה של פארקר, בין אם מפני שלא התחזקו מספיק, אולי הסובע? בכל אופן, הספרס ניסו להגיב וצירפו את סטודמאייר, ללא ספק תוספת כוח רצינית. מבחינתי הספרס היו ונשארו הקבוצה לנצח במערב, אי אפשר שלא לחשוב שברגעי האמת הספרס לא יתעלו על עצמם ועל שאר הקבוצות. פינקס: פינקס כבר שנים קבוצה מצויינת, מרבה לנצח בליגה הסדירה, אך מקפידה לאכזב בפלייאוף. קבוצה מצויינת שרצה לאורך שנים זוכה לעיתים להזדמנויות פז שלא בהכרח ישובו, כך קרה לפינקס של שנה שעברה, הכל היה מוכן לפריצה הגדולה, הכל התחבר, אבל אז... עד מתי יאשימו את הורי, את השופטים, את הקומישינר, את השחקנים? צריך לקחת אחריות, פינקס פתחה את העונה בגימגום, כשכבר בהתחלה יכולנו להבחין באותות האזהרה ששלחו לעברם, הלייקרס. הלייקרס הגיעו לפינקס והכו ללא רחמים בסאנס. הסאנס קבוצה טובה, אין ספק, אבל במתכונה הנוכחי לא הייתה מסוגל לעולם לזכות בתואר, על כן אני מברך אותם על הטרייד של שאקיל. בן כה וכו הם לא היו זוכים, אז למה לא להמר? ובמיוחד שההימור הוא על הדיזל שנדמה שיקבל את הרעב שלו בחזרה, ישחק ליד שחקנים נטולי אגו, ישחק לצד הרכז הגדול בעולם כיום ויגיע לקבוצה רעבה, קבוצה מנצחת, אם השילוב יעבוד זו יכולה להיות השנה של הסאנס. לייקרס: עוד מתחילת העונה ניתן היה לראות שהלייקרס בעליה, האם כל העזיבה של בראיינט הייתה בעצם ספין קבוצתי? כך או כך בראיינט וביינום פתחו את הליגה בסערה. קובי בוגר יותר, נחוש יותר, מאמין יותר. מסביבו יש קבוצה נחמדה ואיכותית עם ספסל בהחלט ראוי. בנוסף הלייקרס מביאים את פאו שנותצן להם המון כוח בהתמודדות מול הספרס וייתרון נוסף בהתמודדות מול פינקס. מבחינתי מבין השלוש יש עדיפות לספרס, הסאנס אם יתחברו יוכלו להפתיע והלייקרס לדעתי צריכים עוד עונה אחת כדי להתחבר, בתקווה שביינום יחזור בריא. מה לגהי השאר, ובכן ההורנטס נחמדים, אבל ללא ניסיון בחודשי הפלייאוף, יוסטון מתחזקים, אבל ההרכב הזה לעולם לא יזכה, יוטה וגולדן סטייט מאיימות אבל לא יותר. פורטלנד חביבה, בעיקר עוד שנה. אה, ומה עם דאלאס, עם קיד בלי קיד, אני אישית לא מחזיק ממנה, קבוצה שמסתמכת על נוביצקי מבחינתי לעולם לא תוכל לזכות בתואר, אני גם לא מחזיק מאייברי ג'ונסון. מזרח: קרב ישיר בין שתי קבוצות שום טרייד לא ישנה את תמונת המזרח, גם על לברון יביא לצידו סייד קייק רציני. התמונה סגורה ובתוכה ניתן לראות גמר מזרח קלאסי בין הסלטיקס לפיסטונס. אני מתקשה לומר בשלב הזה למי הייתרון, אין ספק שאם הסלטיקס יגיעו עם ייתרון ביתיות הם יהיו הפייבוריטים, אבל אצל הפיסטונס בפלייאוף הכל יכול להיות. סונדרס אגב עדיין לא הוכיח את עצמו בפלייאוף ויש סביבו סימן שאלה גדול. האם הרעב חזר לפיסטונס לאחר ההפסד המשפיל לג'יימס? הסלטיקס חזקים מאד וייתכן שעוד טרייד קטן בעמדת הגארד יהפוך אותם למועמדים ברורים להגיע לגמר. כך או כך הם חזקים. היסטרית הטריידים יכולה לשגע ולעיתים אנו עלולים להפר את האיזון של הפאזל, ייתכן והפאזל טוב איך שהו עכשיו ולא בהכרח צריך להוסיף. לא תמיד יותר, זה יותר טוב. עוד במזרח: אורלנדו נחמדים, עוד שנה בסגל הקיים הם ידברו חזק יותר, אבל עדיין חסר. קליבךנד זה ג'יימס, טורונטו סימפטיים אבל אין להם ארס, ג'רזי עם הטרייד יצא לפועל יתחזקו משמעותית לדעתי, אבל הם עדיין יהיו דרג שלישי או שני בלבד. ההנהלה

Puskas

New member
לא מסכים לגמריי

במערב הלייקרס רחוקים מלאיים על הספרס לדעתי בכל מה שנוגע לסדרת פלייאוף..הלייקרס הם ממש לא חלק מהמשולש במערב..לטעמי יש רק 2 קבוצות במערב..הסאנס והספרס..המאבס יכולים לאיים אבל כרגיל..ברגע האמת הם יחנקו.. וצריך הרבה יותר מרכז בן 100 כדי להביא אותם לתואר..הפיתרון היחיד הוא טרייד על דירק שיביא לקבוצה שחקנים צעירים סטייל ג'וש סמית'.. במזרח אני דווקא מהמר שהסלטיקס לא יגיעו לגמר..למה? כי בשנה שעברה הפסיטונס היו מועמדים יחידים לגמר הNBA וראינו מה קרה..אז השנה בוסטון לא תעלה לגמר..אני חושב שיהיה משהו אחר..אולי המג'יק ואולי לברון ישלחו אותם הביתה.. כך או כך זה יהיה דטרויט מול אורלנדו אולי..זה ההימור הכי חזק שלי שם.. בכל מקרה יהיה פלייאוף יפה לעין בזכות פיניקס,ההורנטס וגולדן סטייט..שלושת אלה בפלייאוף ואולי גם דנבר..זה יהיה תענוג! 4 קבוצות התקפה מעולות שיתנו אחלה משחקים! למרות שבפלייאוף זה בדר"כ משחק של ניסיון אבל הסטייט הוכיחו שנה שעברה שיש עדיין קצת הפתעה בNBA וזה יפה.. בכל מקרה..השנה דטרויט תיהיה אלופה.

cache

New member
הסלטיקס הם לא הפיסטונס של שנה שעברה

עצם ההפסד של דיטרויט שנה שעברה והדחתה, על אף היותה הקבוצה הטובה ביותר במזרח, לא בהכרח מעיד ולא ממנו ניתן בהכרח להסיק שבעקבותיו כל קבוצה טובה ככל שתהיה עלולה לעוף הביתה מוקדם מהצפוי. בוא נסתכל על הסיבות שהביאו לכישלון של הפיסטונס: ראשית כל הם לא היו רעבים מספיק, אותו הרכב פחות או יותר רץ מספר שנים, השיא כאמור היה באליפות, אך מעז הם בעיקר קבוצה טובה עם אגו גדול עוד יותר. הם נחלשו משמעותית בעמדת המאמן, ההגנה שהיה הבסיס והלב של הקבוצה נפגעה והקבוצה בנויה על עצם היותה קבוצה ללא כוכב על של ממש. מי שניצח אותם היה כוכב על, כמו תמיד, לעיתים הדרך היחידה לנצח קבוצה היא באמצעות כוכב על אחד או שניים. בוסטון בניגוד לפיסטונס של שנה שעברה בנויה סביב שלושה כוכבים!!! ביניהם שני כוכבי על (פירס, גארנט), הרעב והרצון לזכות גבוהה מאי פעם ובדומה לפיסטונס הישנים הם בנויים על הגנה. שאננות לא תיהיה, כוכבים יש, ייתרון ביתיות יש ולא פחות חשוב שושלת וקהל שמאמין, רוצה ומחכה להתפוצצות.

Or Amit

New member
הספרס לא יקחו רפיט

אני אגיד יותר מזה - לדעתי האליפות שנה שעברה הייתה האחרונה בשושלת של סן אנטוניו, הולכת להיות עכשיו תקופת מעבר שבה לא תהיה שושלת חדשה (הסלטיקס יקחו אחת. אם לא השנה אז שנה הבאה, ויש לי הרגשה טובה - עדיין - גם על דנבר) יש לי הרגשה שהלייקרס יכולים לקחת אליפות השנה. יש לי גם הרגשה שהם יקבלו דחיפה לא קטנה מצד הליגה לכיוון האליפות. כנ"ל לגבי הסלטיקס. הרגשת הבטן שלי אומרת שדווקא הקבוצה הפחות מוכנה - דהיינו הלייקרס - יקחו השנה, והסלטיקס יקחו שנה הבאה. אין לי מושג למה.

Or Amit

New member
עוד דבר

אני חושב ששאק צריך לצבור קצת מיילג' עם נאש וסטאט כדי להתקדם להיות קונטנדרית. אם הוא בחוץ עוד שבועיים-שלושה, זה עלול להיות כבר מאוחר מדי. אם לא, אני בהחלט רואה מצב שבו הם הולכים עד הסוף (אבל מפסידים לסלטיקס)

Puskas

New member
עד הסוף זה לא אליפות?

ובלי שום קשר..אם שאק יסתום לכולם (כולל לי) ת'פה ויהיה באמת יעיל ויתן ת'מסה שהם צריכים מתחת לסל אז הם עדיפים על הסלטיקס.. אין מה לדבר בכלל..סטיב נאש עדיף על רונדו בענק..רג'ה בל אמנם נופל מאלן אבל הוא שומר מוכשר והוא בטח לא יהיה החור של הסאנס..הלאה..גרנט היל/בוריס דיאו לא לוקחים את פירס אבל שוב..הם מצוינים והם לא יהיו החור..(ויש את ברבוסה בספסל שהוא קלעי לא פחות טוב מפירס)..עכשיו גארנט זה מול אמארה..אולי גרנט טיפה עדיף אבל אמארה בהחלט מאיים עליו ביג טיים.. שאק מול פרקינס זה לא כוחות אם שאק בכושר... ובכלל פרקינס כישרון ויחד עם KG זה מטרייה אווירית טובה מאוד אבל מול מטרייה של אמארה+שאק אין להם צ'אנס כל כך.. כך או כך..אני ישמח לראות סדרת גמר כזאת אבל יותר ישמח לראות דטרויט-ניו הורלינס/פיניקס :)

Puskas

New member
עם דנבר יש בעיה..

הם קבוצה פשוט מפוצצת בכישרון עד הגג! (קמבי,מלו,התשובה,קניון,ננה ושאר הירקות) אבל חסר להם משהו שמאפיין את הספרס ואת הפיסטונס ב-7 שנים אחרונות ככה..אפילו 8 שנים..וזה סדר ושיטה! אין להם את זה! הם פשוט קבוצת אולסטארס אבל בלי מישהו שינווט את זה לאינשהו...אז אייברסון ומלו משתוללים כל משחק ועוברים ת'20 נ"ק ולרוב אחד מהם עובר גם ת'30... JR,קניון וננה יתנו פה ושם הבלחות של איזה 15 נ"ק..אבל כשהם עומדים מול קבוצה מסודרת עם הגנת ברזל ושיטה אז הם תקועים..אני לא חושב שהם יכולם להתמודד עם הספרס לאורך סדרה ולמען האמת..גם לא עם פיניקס... לדעתי לשלוח את אייברסון תמורת רכז ברמה (כריס פול,סטיב נאש למשל..) זה ייתן להם את מה שהם צריכים...ובכלל אם הם יעשו טרייד שישלח את JR וקלייז'ה או את קניון ויקבלו את ארטסט אז בכלל מצוין..זה יתן להם עוד שומר ברמה ליד קמבי ובשילוב עם רכז טוב שיארגן הכל הם יוכלו להיות פוטנציאל אליפות.. כרגע הם פשוט עומס כישרון אבל אף אחד לא שומר שם מלבד המפלצת קמבי ואין שם רכז טבעי כמו שצריך..הם יושבים על אנתוני קרטר שבתור רכז מחליף יהיה זהב אבל בתור פותח הוא לא כל כך מתאים... לכן לדעתי..לפחות בשנתיים הקרובות הם לא יאיימו על התואר אבל הם בהחלט יתנו אחל המשחקי פלייאוף בסקור גבוה ועם הרבה צבע במהלכים!

כרגע להבנתי

הלייקרס מועמדים לאליפות כבר השנה, בזכות תוספת גאסול. זה הטרייד שנראה לי הכי משמעותי מבחינת אימפקט מיידי. פיניקס, נצטרך להמתין ולראות אם שאק משתלב ובכלל משחק, אבל אם כן - הם יכולים ללכת עד הסוף דווקא את ס"א אני מוציא מהמשוואה, הם חורקים, ויצטרכו את פארקר בשיאו. לא רואה את זה קורה ב-ריפיט. את דאלאס בכלל לא צריך להכניס לשום משוואה, היתה להם שנה אחת חריגה בגלל חולשת האחרות ב2006. נוביצקי לא יוביל קבוצה לאליפות, אין מצב, וקיד לא יחזור להיות המועמד mvp שהיה. ורצוי מאוד שיחזירו את סטקהאוס (בהנחה שהטרייד בקרוב יוכרז רשמי) וטיפ, לא לשכוח את יוטה הבוגרת והבשלה, שעשויה לקטול ענקים בדרך למעלה. סלואן עושה שם עבודת קודש מורמונית במזרח אין יותר מדי ברירות, סלטיקס או פיסטונס, כנראה על שבעה משחקים ביניהם. קליבלנד לא תחזור על התצוגה מהשנה שעברה, ושאר הקבוצות פשוט בינוניות במקרה המאוד טוב ארינאס, שחקן שאני מאוד מעריך, צפוי לחזור עוד מספר שבועות, אבל זה יהיה מאוחר מדי, ואני לא מאמין שיהיה בכושר שיא עד הפלייאוף בשביל לאיים על הבכירות, ובכלל להשתלב מחדש בקבוצה בצורה מלאה. בגמר הפלייאוף לעומת השנים האחרונות יהיה פתוח לגמרי, כאשר הפיסטונס הכי מנוסים במעמד הזה, אבל גם שאר הקבוצות המצוינות מעלה עברו מספיק בשביל ללכת עד הסוף. הדבר הבולט בעיניי הוא שלראשונה מזה שנים רבות, יש יותר מ2-3 מועמדות רציניות לאליפות, כמו גם סיבוב ראשון פתוח (לפחות במערב) בו כל אחת יכולה לנצח כל אחת. כך שהטריידים עשו טוב מאוד לליגה, והכניסו גם באזזז וגם תחרותיות בין יותר קבוצות בצמרת.

OrEl74

Well-known member
מנהל
אני קצת מופתע שהבולס לא אוזכרו

האם הם באמת חסרי סיכוי או שאיזה טרייד מעניין שלא יפגע יותר מידי בגרעין של הקבוצה, כלומר וויתור רק על אחד מהשלישיה קירק, דאנג וגורדון יכול לשנות את התמונה מבחינתם? הטרייד שהיה הכי משפיע עלייהם לדעתי זה טרייד שהיה מעביר אלייהם את גאסול אבל זה כבר לא ממש רלוונטי לכן אני לא מצליח לחשוב על משהו שיכול לשנות את המצב שלהם באופן מיידי. יש רעיונות?

OrEl74

Well-known member
מנהל
אוזכרו ../images/Emo10.gif מה יהיה איתי!!! הוזכרו נו!!

Puskas

New member
אצל הבולס זה משהו אחר..

זה משהו הזוי..כי גורדון,היינריך ודנג מצוינים! הבעיה שהם לא מתעלים..הרי אם שלושתם יגיעו לשיא ויהיו כוכבים סוף סוף אז הבולס יהיו חזקים..הבעיה היא שזה לא קורה.. אין טרייד שיכול לשפר אותם..אולי עוד שנה להחליף את ביג בן במישהו צעיר..(להביא איכשו טרייד על אל ג'פרסון או אפילו דלאמברט יכול להיות בסדר)

למעלה