ומה מכאן??

• פותח הנושא ssww
  • פורסם בתאריך

ssww

New member
ומה מכאן??

הייתי היום בפקולטה לביולוגיה בטכניון, וכנראה שארשם לשם ללשנה א' ואשפר מתמטיקה תוך כדי (בגרות חורף). (עדיין הלב אומר להרשם לבן גוריון ביולוגיה אך הראש מצביע טכניון) מה הפרוצדורה של קבלה לרפואה אחרי שני סמסטרים אקדמאים? מותר לי להרשם על סמך בגרות +פסיכומטרי או שבכל מקרה יקחו בחשבון את הציונים האקדמאים?

קודם כל

כדאי שתשקלי שוב אם כדאי לך להיכנס לתואר אחר בניסיון להתקבל לרפואה. מאוד יכול להיות ששיפורי בגרויות יעזרו לך הרבה יותר. דבר שני, מאוד לא מומלץ לסמוך על זה שתצליחי לשפר בגרויות תוך כדי הלימודים, כי ברוב המוחץ של המקרים זה פשוט לא הולך ורק דופק אותך יותר. אחרי שני סמסטרים את יכולה להירשם על סמך רקע אקדמי אך ורק לתל אביב. יותר פרטים תוכלי למצוא כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=1523&QID=16825 באופן כללי, את נרשמת עם כל הנתונים שיש לך ולוקחים את מה שנותן לך את סיכויי הקבלה הגבוהים ביותר. אם בסופו של דבר את מחליטה כן להיכנס לתואר אחר, כדאי שתוודאי קודם שיש לך פסיכומטרי גבוה (740 מינימום שבמינימום), ומאוד כדאי להיכנס לתואר שקל יחסית להוציא בו ציונים גבוהים. קחי תכניות לימודים ותקנונים של המסלולים שחשבת עליהם ותראי איפה יש את התנאים הגמישים ביותר. מומלץ גם לדבר עם אנשים שלומדים במסלולים האלה, כי יש דברים שלא כתובים בתקנון ויכולים להוות לך מכשול בלימודים. מהבירורים שאני עשיתי בשנה שעברה וממה שאני מכירה מהיכרות עם אנשים שלומדים במקומות שונים, עושה רושם שהמסלול של ביולוגיה מורחב בתל אביב הוא המסלול שהכי כדאי להיכנס אליו כדי להיכנס לרפואה.

ssww

New member
אז ככה

כתבתי כאן בעבר, הפסיכומטרי שלי 793, אין לי מה לשפר אותו. מצד שני "לבזבז" שנה שלמה בשביל להשלים שני שאלונים במתימטיקה זה נראה לי מוגזם. (ממוצע בגרויות כרגע 103). ביולוגיה מורחב ת"א סגורה ההרשמה, לפחות לפי מיטב כישורי האינטרנט שלי. ונשארו מקומות רק בן גוריון ובטכניון, השיקול הוא שקורסי שנה א' הם מאוד בסיסים וכללים אבל לא בכל אוניברסיטה יכירו בקורסים שנעשו באוניברסיטה שונה או אפילו באוניברסיטה עצמה. אבל במידה וכן אתקבל שנה הבאה או אחליט ללכת לכיוון שונה עדיין כל האוניברסיטאות מכבדות יותר את הקורסים המתמטיים של הטכניון ולא אאלץ לחזור עליהם. קורסי המבוא לביולוגיה הם מקבלים בהתאם לציון ותוכנית הקורס. כל זאת לפחות על פי רכזת ההוראה של הפקולטה לרפואה בבן גוריון, ועל פיי מרצה לביולוגיה בטכניון איתו דיברתי היום.

את בטוחה שכל מה שאת צריכה לשפר

זה את מתמטיקה
לפי מה שבדקתי, עם הפסיכומטרי שלך, כדי שיהיה לך סיכוי טוב להתקבל, את צריכה ממוצע בגרות של 106 בערך. השיפור של מתמטיקה יעלה לך את הממוצע מספיק בשביל זה
בקשר לקורסים מתמטיים, עד כמה שאני יודעת חוץ מסטטיסטיקה אין ממש מתמטיקה ברפואה. כימיה יש, פיסיקה יש, אבל על מתמטיקה לא שמעתי. בקשר לביולוגיה בתל אביב, לדעתי מאוד כדאי לך לנסות להירשם בהרשמה מאוחרת. אני נכנסתי ככה לביולוגיה בשנה שעברה.

kontsy

New member
אבל למה טכניון ולא בן גוריון?

לפי מה ששמעתי הביולוגיה בטכניון לא משהו... כל ההנדסות כן, אבל ביולוגיה...

ssww

New member
למה טכניון

כי קורסי הבוא שלו מקובלים יותר על האוניברסיטאות האחרות, וביולוגיה בבן גוריון (מלבד אקו-ביולוגיה) לא כל כך מומלצת המעבדות ותחומי המחקר מצומצמים יחסית. לכ פקולטה בארץ יש מגוון קורסים מסוים בטכניון הדגש הוא על ביולוגיה מולקולרית ובבן גוריון על אקולוגיה. מלבד זאת לטכניון יש יותר מלגות להציע.

kontsy

New member
אבל...

מההודעה שלך הבנתי שאת בכלל רוצה לעבור לרפואה... אז כנראה שלא ממש תגיעי לרמה של התמחויות בביולוגיה אלא תלמדי רק בשלב של קורסי החובה, ובטכניון הם די שואתיים (הרבה הרבה פיזיקה, מתמטיקה...)

ssww

New member
מנסה לשכנע גם את עצמי למה טכניון

הסכם שלי בבן גוריון מאפשר לי לגשת שוב לראינות בלי להשקיע בבגרות. הקורסים של שנה א' המתמטיים הם בנושאים של השאלון שחסר לי במתימטיקה (חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי וגאומטריה אנליטית) ובכל מקרה כמה שהם שואתיים בטוח שלא ידרשו ממני לחזור עליהם שוב כי כמו שאמרת- הטכניון הוא מקום הנדסי ומלמד את התיאוריה המתמטית בצורה המעמיקה והטובה וכמובן השואתית בותר. וכך גם אם לא אתקבל אני אתחיל מנקודת מוצא טובה יותר. כיוון שהכיוון האחר שלי כרגע הוא מדעי המוח ופסיכולוגיה.

kontsy

New member
הקורסים של שנה א' המתמטיים...

יסיימו את החומר של התיכון לבגרות בשבוע הראשון של הקורס... ואז תבוא המתמטיקה של הטכניון...

ssww

New member
אגב בן גוריון

דיברתי עם הרכזת הוראה של הפקולטה לרפואה, והיא הבהירה לי בפירוש שאין התחשבות בקורסי המבוא שנלקחים בשנה א' מדעי החיים, והמליצה לי בחום לא לבנות על זה כיוון שתוכניות הלימוד משתנות ורק על סמך המרצה תוכן הקורס שהועבר והציון בסוף הם מתחילים לחשוב על זה בכלל..... ככה שאם כבר כדאי (נראה לי) ללכת על מקום שלפחות חלק מהקורסים סביר להניח שאין מקום שמלמדים ברמה גבוהה יותר.

dimiorr

New member
למה להקשות?

אם המטרה שלך היא לעשות "שנת גשר" שבסופה את עוברת לרפואה, הכי טוב לבחור את המסלול שנותן לך: א. הכי הרבה פטורים מקורסי שנה א' של רפואה (בעיקר הכימיות למיניהן, מתמטיקה ופיזיקה אם זה לא מכוסה כבר בבגרויות) ב. הכי קל להוציא בו ציונים גבוהים. ואם את מתכוונת להירשם לת"א, אני בספק אם קורסי המבוא של ת"א לא יהיו מקובלים בעיניהם... ובכל מקרה סחתיין על הפסיכומטרי :)

ssww

New member
ת"א

ההרשמה סגורה לביולוגיה. עד כמה שבדקתי בסופ"ש

תתקשרי למרכז למרשם

יש אפשרות להרשמה מאוחרת. את צריכה לשלוח מכתב בקשה מנומק לרבקה חנוכה מהמרכז למרשם, ותוכלי להתקבל לביולוגיה מורחב. כל שנה הם דנים בבקשות כאלה בסביבות אוגוסט, ככה שזה הזמן הטוב ביותר להגיש בקשה כזאת.

למעלה