ומה לגבי זה?...

ומה לגבי זה?...

...גבול היכולת...
גח"ט

אין גבול ../images/Emo3.gif

כל הרצים ירדו מתחת ל- 10 שניות בריצה. הערכה שלי: היכולת הגופנית של הרצים. הטיפולים, הפיזיוטרפיים, והרפואה המודרנית. עושים את שלהם. (בהנחה שלא השתמשו בסמים אסורים) אבל גם העזרים הטכניים והרתמות המדע, לשיפור המסלולים , נעלי הריצה. מוסיפים את שלהם. להזכירכם. ג´סי אוונס, קבע שיא של 10.2 באולימפיאדת, ברלין ב- 1936 . מה שנחשב אז, לקצה גבול היכולת. האדם הראשון שירד מתחת ל-10 האמריקאי בוב הייס. אולימפיאדת טוקיו 1968 . נראה על פניו כחלום באספמיה. נסתפק בשמחה הפרטית של אלכס אוורבוך שלנו. מקום שני בקפיצה במוט. קיבל 30 אלף דולר. מכובד. יכול להיות פחות מוטרד, מהחשש, שינתקו לו את המים...

דבר נוסף חשוב שקיים היום ולא...

...היה אז...זאת אומרת היה, אבל ברמה נחותה... שיטות מדידת הזמן והתוצאות, שעוני אלפיות, פוטו פיניש מתוחכם... האם באמת ג´סי אוונס רץ 10.2?...אולי זה היה 9.98?...
גח"ט...

אז טעיתי, כנראה ../images/Emo4.gif

האדם נשאר במקום. רק השעונים השתכללו... אגב, בזמנים ההם, לא היה קיים המושג עשיריות השניה, כי לא היה במה למדוד אותם. מורה שלי להתעמלות. מדד לי ריצת 60 מטר. בישר לי ששברתי את השיא העולמי של ג´סי אוונס. שכח לציין שג´סי רץ באותו הזמן 100 מטר.

טרה10

New member
זה לא רק השעונים. כי בקפיצה לגבה

ולרוחק..קופצים יותר רחוק.! והמטר לא השתנה.! לכן יש לחפש את הסיבה..בהשתכללות, באימונים. וביכולות. היום יודעים איזה מזון משפיע על איזה שריר, ואיזה כלי דם, ועובדה..הויאגרה..! וחוץ מזה צריך להתפלל..בעיקר היום. ולאיזה כיוון.! והעיקר להאמין.! בעצמך..ולא באיזה גולם..או טוטם או חוטם.!

ויאגרה להקפצה... ?../images/Emo166.gif

למרחק, ולגובה? וואלה שיחקת אותה טרה ! עדיין, המרכיב האנושי חשוב. הראיה, השיא של בוב בימון, בקפיצה לרוחק. נחשב לצירוף מקרים על אנושי. העובדה שהושג בתנאי, האויר הדליל של מקסיקו-סיטי (למעלה מאלפיים מטר, מעל גובה פני הים) נחשב לגורם מסייע. השיא 8.90 נשבר ביפן. בגובה פני הים. כנראה שהמסלולים המשופרים, הנעליים. ואפילו אמצעי המדידה. אלקטרוניים, משמשים במקום הגלגלת המסורתית. אבל הקפיצה לגובה, עברה את השוני הגדול ביותר. סגנון הגלילה המסורתי, הוחלף בשיטת פוסברי. שינוי מהותי. ויאגרה לקופצים ? מומלץ ! השאלה הנשאלת מה צריך לתת לבדיקה. רק שתן

גלילת בטן?...אתה יודע מתי הסגנון...

...הסגנון הזה יצא מהאופנה?... נידמה לי שבטוקיו 68´ זה כבר לא היה קיים... אבל תחשוב על קפיצת מוט!!!...החלפת חומר מבנה המוט, מוסיף קפיציות ואלסטיות שלא היו אז...

בלי ספק.

מקצוע הקפיצה במוט. מותנה בהתפתחות הטכנולוגית של ייצור המוט. והחמרים ממנו הוא עשוי.

טרה10

New member
ואתם מזכירים לי..את החברה

מפורום היסטוריה. [בסוף אני אסביר כי- זה רק להיסטוריונים] הויאגרה- הובאה-- ר ק--- כדוגמא להראות כיצד למדו המאמנים והמדענים איך משפיעים על שריר מסויים ולא על אחר. וידידי מקורס מכי"ם הד"ר גלעד ויינגרטן ממנהלי ´מכון וינגייט´..שהיה גם קופץ לרוחק..מצטיין- הוא אחד מהעוסקים בכך. בכך- שאיזה שריר משפיע ולא באופן ישיר על הקפיצה עצמה. זו גם הסיבה שבקפיצה במוט הגיעו עד מעבר לגבול ששה המטרים. וגם בגלל השינוי בחומר של המוט. [וזה....אחרי שראיתי כרגע שוב פרק מהסדרה ´תקומה´ על המלחמה ההיא.. שמדכא כל מחשבה..אחרת. אגב מי שראה גם יעקב חסדאי..שהיה באותו קורס..כמו גם בעיר סואץ לבד..לבד..כך אמרו לו..אתה לבד..תסתדר לבד..וזה מסמל לו את המלחמה.!! נורא עצוב..] ---- ובקשר להיסטוריה-שאמרתי שאני אסביר-אז מישהו שאל איך נוצרה מדינת הלאום- והוא התחיל מהשתייכות הבן אדם למשפחה והזדהותו עם השבט..והכוונה בשאלה היתה כללית- איך למשל נוצרו איטליה וגרמניה..ובסוף הוא עוד כתב לי---שאני מסכים איתו. ...איפה מסכים..איפה משפחה ואיפה שבט.! [איטליה נוצרה כמדינה רק ב-1860.] וסוציולוגיה- זה לא היסטוריה וויאגרה זה לא לקפיצה לגובה וגם לא לרוחק.. ולא להקפצה או להתרוממות..אלא רק- איזה שריר מושפע ממה.!!! [ואכן...זה יכול לתרום למשפחה..גם.ואולי גם למדינה..! ´תלוי´ איזה. או שכבר לא תלוי. תלוי מתי לוקחים..!]

נהניתי מהדוגמא, טרה

ואם כבר הזכרת את הפרשן, גלעד ויינגרטן. כל מלה שניה אצלו זה "פיזיולוגיה" השאר באמת היסטוריה.

טרה10

New member
ד"ר זה ד"ר..גלעד בחור חביב..אם כי

מאז שנגמר הקורס לא ממש נפגשנו..אגב למיטב זכרוני היה קרייתי. והבעיה שלנו תהיה בערוץ הראשון..עם ה´מימד של הרעננות´ של זוהייר. נפלתי מהרצפה לכסא..מההברקה הזו..משנכנס שחקן חדש.! אחרי שהתרגלנו לחוסר הנשימה של אבי מלר ולנדב יעקובי שלא צועק עם כל התקפה..אז לשוב למאיר איינשטיין שלאחרונה בגללו השתקתי את הטלויזיה בזמן השידורים של מכבי בגמר האירופי. הפרשן ברדיו היה פיני גרשון.! איזה הבדל.! צריך לסדר משהו שהקול יהיה של שדרנים אחרים. מזל שמכבי ת"א- ישודר בערוץ 10.!

טרה10

New member
למי שלא הבין- ורוצה..

אז חלק משידורי הספורט חזרו לערוץ הראשון. בעיקר הכדורגל. זה באמת נוסטלגיה. כי העיפו את יואש אלרואי המנהל מזה כשלושים שנה..וקידמו למעלה את מאיר איינשטיין. עכשיו כמי שמתמצא רק מתי נגמר המשחק ומה התוצאה- הביאו את בוני גינזבורג שגם הוא שוער נוסטלגי- ששיחק באנגליה..אבל כדורגל הוא ראה מהשער..! אנחנו צריכים חלוץ שתקע גולים, [וסליחה על הסלנג,] או מגן שעצר חלוצים. נגיד שפיגל או שפיגלר..נו טוף זה מה יש.! אגב אוחנה..גם טוב מאוד.! והאמת בקצב שאייל ברקוביץ מקבל בכוונה ישר לרגל- הוא מהר מאוד יגיע לאולפן.! טוב זהו..אלה היו ששים שניות על כדורגל..גם נוסטלגי..!

נוסטאלגיה של זוית ראייה ?

לשוער יש יתרון כפרשן. הוא ראה את כל המגרש כל הזמן. המשחק תמיד היה לפניו ולא מאחוריו. מה שלא אמור לגבי , חלוץ או מגן. אלא אם כן תובא כאן הוכחה היסטורית שהראיה של בוני גינזבורג, לוקה למרחק של 100 מטר. לא שמעתי אותו בשבת, אבל לטעמי, פרשן מצויין ואינטליגנטי. אגב, בוני גינזבורג, לא שיחק מעולם בקבוצה אנגלית. היה שוער משנה, בקבוצה הסקוטית, גלזגו ריינג´רס.

טרה10

New member
סקוטים זה אנגלים..לשעבר אירים..

כי הסקוטים הם שבט אירי שהתיישב בדרום אנגליה. ובקשר לכך ששוער רואה את כל המגרש..אף שוער לא היה למאמן..! אלא אם כן ברח לי מישהו.! כי הם לא צריכים לנוע כל הזמן כדי להיות פנויים. הם לא שומרים על חלוצים. הם כמעט ולא מחפשים את שער היריב למעט אלה שעולים בבעיטות קרן. עם זאת זה איננו מפחית מיכולת הפרשנות של בוני שלפחות על שגיא כהן הוא עדיף. כי זה רק מדבר ללא שום קשר למה שנעשה במגרש. וזה ממש לא חכמה לתאר משחק שבו רונלדו, ראול, רוברטו קרלוס, זינאדין, ועוד כמה שלא נופלים מהם..ולהבין את הפרינציפ. והיום היה על שחקן העבר, וכאן אנחנו בתחום הנוסטלגיה..יורגן קלינסמן, החי בארה"ב, שסיפר שלשחק באיטליה עם מראדונה, קרקה, ון-בסטן וחוליט- ועוד כמה כוכבים שאני כבר לא זוכר כעת היה חוויה בלתי רגילה והאיטלקיות זכו בכל התארים. אז מי זה שגיא כהן..בשבילנו.! שראינו כבר את בובי צ´רלטון ואת סטנלי מתיוס מתעתע שלא לדבר על שייע..שייע. וחודורוב..המעופף..! וויוה בובי מור..! קטנים עלינו..אז שמגי תביא הנה סופרות..ואנחנו ניזכר לנצח ב´אל אל ישראל´.! מי ישכח את אנגליה הצעירה, 0:4 וולס. ואפילו הייתי בר"ג כשמכבי שיחקה עם קרוזירו מברזיל..! וז´לז´ניצר--מיוגוסלביה של טיטו..!! וב-31 ביולי 1956 כששיחקו נגד רוסיה..אז פשיק ונעמי בדיוק התחתנו בקיבוץ ולא נסענו..! כי לא היתה הסעה בגלל זה. אבל גרשון ויגאל ז"ל כן נסעו והספיקו לחזור באמצע החתונה.! זהו- 70 שניות על כדורגל..אז מי זו אדיבה גפן..! וזה בלי תוספת זמן..! ועיקר שכחתי שמה שצריך בפורום הזה שלנו..הוא: ´מימד של רעננות´ כדברי זוהייר איש עכו.! [נבדק]

טרה10

New member
קצת נוסטלגיה..אם כי עדיין בתחום

הספורט. בטירונות היה לנו מד"ס הכדורסלן יגאל וולדרסקי..שבינתיים נפטר והיה זריז כשד. הכניס לי במפתח הלב..מכה, לאחר שאמר לי ´שמור´..! התקפלתי..כמובן. אח"כ היה מ"מ שלי במסדה לפני קורס מכי"ם במחלקת נח"ל. הוא היה הרכז של נבחרת ישראל- ובן אשדות יעקב. ובאותם ימים גם סמל דן שומרון הסתובב שם סביב אחת מהבנות.!!

טרה 10!!! מה קרה לך?...דינו זוף!!!

...דינו זוףףףףףףףףףףףף!!! Quadra Azzura...אחד השוערים הטובים בעולם שהיו למשחק הזה...הוביל את איטליה ביורו 2000...
נ.ב. מזרחי, שוער בית"ר י-ם לשעבר ומאמן ד´היום...

טרה10

New member
אמרתי שברחו לי..אבל בקנבאואר

וקוין קיגן הם התשובה..שיש הרבה פחות שוערים אבל האמת שוערים בכלל יש פחות. אז זהו..רק שלופא קדוש..גם היה שוער..אז לוקח את הדברים. בחזרה. טוב עכשיו יש ליברפול וריאל מדריד..ומחר היידה מכבי[יפו]..חיפה..וומוס..! חיפה..! ומישהו הציע שמיש הכי עשיר יזכה בליגה וזהו..אחרי שהכח לא עברה בבקרה התקציבית..הוא לא יודע שרובי שפירא ז"ל..הרבה בגלל ההסתבכות הכספית..! ובטיסטוטה שב´רומא´..בו אפילו הבנות יכולות להתעניין..!

חיים רביבו../images/Emo86.gif../images/Emo106.gif

השחקן המפורסם סיפר פעם . כששיחק בקבוצת ´גדנ"ע יהודה´. התבטא המאמן שלו. לחיים, צריך לתת כדור משלו. לשחק במגרש בשני כדורים. 21 שחקנים בכדור אחד. ורביבו בכדור נפרד. אני חושב, טרה, שהכבוד הזה ראוי גם לך. אתה "קלאסה" אחרת מכולנו. אי אפשר עליך. לכן אני מחדש את ההצעה להקצות לך פינה נפרדת. " הפינה של טרה ". כתוב ככל העולה על דעתך, שרשר, הסבר ונמק. השאר לנו פינה קטנה לומר, גם את דעתנו.

למעלה