ומה דעתנו על רודאו?

*Trinity*

New member
ומה דעתנו על רודאו?

ולמה לא הוציאו את הספורט העלוב הזה מחוץ לחוק???

taz512

New member
למה???????

טרינטי למה לפגוע בי?! רודיאו זה אחד המקיצים האהובים אלי. ורק שתדעי שלא מדובר פה בהתעללות בחיות כגון מה שעושים בספרד. לוקחים סוסים ופרים פראים שלא רכבו אליהם מעולם. ומה שעושים זה פשוט עם רצועה מותחים להם את השריר האחורי דבר שמציק להם אבל לא מכאיב בצורה רצינית. מה שגורם להם לעשות רודיאו. תיכף תגידי לי שאת מצטרפת ליפי הנפש שקוראים להפסיק את הרופינג מקצה שאני משתתף בו בקביעות (למרות שאין כבר בארץ בגלל עלויות) טאז שד קאוובוי

*Trinity*

New member
רגע רגע!!!

אני הייתי בטוחה (ושכנע אותי אם אני טועה) שמותחים להם רצועה על צינור הזרע ליד הביצים, דבר שגורם לכאב עצום (שאמנם אני לא מכירה, אבל בטח אתה יודע במה מדובר...). ואם תגיד לי שיש גם סוסות נקבות פרות במקצוע הזה, אז תצליח לשכנע אותי. אבל עד כמה שידוע לי מדובר רק בזכרים!!

taz512

New member
או קיי אני הסביר

לפי מה שידוע לי משתמשים רק בזכרים פשוט מהסיבה שהם הרבה יותר חזקים ועצבנים. ועם אי פעם ניפגש אני הראה לך בדיוק איפה הלחץ הוא ממש לא על הביצים. זה על השריר שנמצא מעל הרגל האחורית ממש בסוף הבטן אני פשוט לא זוכר איך קוראים לו עכשיו. מקווה שהבנת אותי
טאז השד המסביר

*Trinity*

New member
אז תן לי להעיר את עינך!!

מעבירים רצועה מסביב לבטן בצידה האחורי ביותר - זה נכון. את הרצועה מותחים בזמן שהסוס\פר יוצא מהכלוב החוצה לזירה, אם תשים לך תמיד עומד שם מישהו ומחזיר את הרצועה בזמן שהסוס\פר יוצא וככה היא נמתחת. אבל! בו נחשוב מה יש באיזור הבטן האחורית??? ואם מעבירים שם רצועה היא בטוח לוחצת גם על צינור הזרע שעובר בדיוק לאורך הבטן האחורית בין הביצים לשופכה!!! אלב לפני שנתחיל דיון סוער, בו נוודא את מה שאנחנו יודעים. אני אחפש קצת חומר על העניין ואחזור אליך.

taz512

New member
קראתי את החומר...

וזה אומר בדיוק את מה שאמרתי אני. תתכופפי פעם מתחת לסוס זכר. ותסתכלי איפה הבייצים שלו וצינור הזרע שלו. הרצועה לא לוחצת באיזור הזה. טאז שד קאובוי

*Trinity*

New member
אבל כתוב שם

שזה כן פוגע באיזו אבר המין! יש שם את התרוץ של אוהבי הרודאו ולאחריו את ההסבר של אוהבי בעלי החיים. ולא משנה מה, זה מקצוע אכזרי באופן בלתי רגיל!

:)

קוראים לזה בשפה עממית "חגורת הבאקינג".... אבל טרין קצת צודקת, למה להציק בכלל לסוס..... אני הרבה יותר מעדיפה מקצים כמו קאטינג (תפיסה של בקר עם לאסו, סליחה מראש לכל מי שמוחה על כך) ורופינג.

K A R I N

New member
התעללות!!!!!!!

אני לא רוכבת ווסטרן, וממש לא בקיאה בו אבל לפי מה שאני קוראת פה, זה ממש התעללות!!!!!!!!!!!!!!!!! והתעללות לא באה בחשבון. אין שום סיבה להכאיב "טיפה" או להציק לסוס. זו דעתי בכל אופן

ומה עם האינליש?

אני לא רוכב אינגליש,ממש לא בקיא בו אבל לפי מה שאני רואה בתחרויות, זו ממש התעללות!!!!!!!!!!!! והתעללות לא באה בחשבון. באינליש תמיד הרוכבים מחזיקים שוט ומושכות של מילימטר...........

מריושי

New member
מה תגיד אם

אני אגיד לך שיש סוסים שפשוט מחפשים את ה"מילימטר" מושכות? (או במונח המקצועי יותר- מחפשים את ה"קשר")

K A R I N

New member
אני חולקת עלייך בעניין זה

למרות שאני רוכבת רכיבה אנגלית, ואני חושבת שזו ממש לא התעללות (כי אם זו היתה, לא הייתי רוכבת) אינני חושבת שיש איזה שהוא בעל חיים כלל, ש"רוצה" את ההגבלה בחופש שלו בכלל ובחופש התנועה שלו בפרט. אוהבת, קארין

*Trinity*

New member
נושא רגיש (תרתי משמע)

אין מה לדון בסגנונות הרכיבה השונים ואיזה סגנון גורם יותר או פחות התעללות לסוס, כי פשוט לא נצא מזה... אבל, לגבי הרודאו - והכוונה אינה לכל סוגים רכיבת הווסטרן השונים אלא רק לחלק בו קושרים רצועה מסביב לחלק האחורי של הבטן של הסוס\פר (עם אברי המין או בלי) בשביל לגרום להם אי נוחות או כאב שיגרום להם לקפוץ בלי שליטה עד כדי התנגשות בגדר ושבירת הצוואר... ממממ... נראה לי שזה בגדר התעללות. בכל מקרה, זו אינה רק הדעה שלי, אלא מדובר בדעה של כל הארגונים המתעסקים בהתעללות בבעלי חיים. ארגונים אלו אינם מתעסקים ברכיבה אנגלית או ווסטרן אלא רק ברודאו! לסיכום: כל רכיבה שבסופה אפשר להגיד שהסוס סבל, הינה התעללות! זה יכול להיות באינגליש ווסטרן או אפילו יציאה לטיול עם ראשיית ביית. הכל תלוי ברוכב.

אוקיי

אז ככה - טוב, בוא נסכים שאם רוכבים בצורה לא נכונה שגורמת סבל לסוס זה פסול. יש כל כך הרבה שיטות לעבוד עם סוסים, ובד"כ זה שונה מסגנון לסגנון, מחווה לחווה ובמיוחד - מאדם לאדם. יש את השיטה שאני עובדת ואני "גדלתי וחונכתי" על זה שהיא השיטה הנכונה. אני חושבת שהיא גורמת הכי פחות סבל לסוס. אבל כמו שכבר נאמר - אם נפתח את הדיון הזה לעולם לא נצא ממנו... אז נסכם ונאמר שכולנו אוהבים סוסים ולא רוצים לראות אותם סובלים, ומצידנו לפחות עושים כל מה שאפשר בשביל שהם לא יסבלו.

למעלה