ומה אתם מבשלים היום ?????

big mama 2

New member
ומה אתם מבשלים היום ?????

אני מכינה תרד ממולא...... פוטטוס של עזית - שנהיו להיט אצלנו..... קציצות ובעיניין העוגה עוד לא הוחלט......מחפשת עוגת גבינה קלה.....

RUTHIE1

New member
אני מכינה...

כדורי בשר ברוטב עגבניות של מיקי-מישהי מהיישוב שלנו, מתכון מדהים (תגידו אם רוצים) ויש במקרר שאריות עוף מהשבוע וגם פסטה. בנוסף יש לי המלצה-מתכון שהיה לי במאגר מטעמים וניסיתי השבוע...נראה כמו איזה תבשיל איחס בצבא אבל מדהים...פשוט נטרף.בהודעה הבא.

RUTHIE1

New member
../images/Emo91.gifמתכון: עוף ופתיתים ברוטב עגב

מתכון: עוף ופתיתים ברוטב עגבניות רכיבים: בצל קצוץ ‏6 שוקיים ‏2 קופסאות רסק עגבניות ‏5 קופסאות הרסק מלאות מים חצי כפית סוכר ‏1 כף אבקת מרק מלח (אם צריך), תבלינים אחרים פתיתים "פרפלך" (עשיתי את זה פתיתים "קוסקוס" וגם התקבל טוב) אופן הכנה: מטגנים את הבצל, מוציאים לכלי ומטגנים את השוקיים. לחוד מרתיחים את חומרי הרוטב, ולאחר הרתיחה מבשלים מספר דקות על אש נמוכה. בסיר נוסף מכינים את הפרפלך (בלי מלח, רק במים). לאחר טיגון הבצל והשוקיים מכניסים לסיר הרוטב, מרתיחים ומבשלים כשעה על אש נמוכה. לקראת סוף הבישול, מוסיפים את הפרפלך המבושלים, והרי לכם עוף ברוטב עגבניות ופסטה ברוטב עגבניות ביחד!! הערות: עשיתי את זה ויצא מאוד טעים. העוף מתקבל ממש ממש רך ועסיסי מקור המתכון: אתר לול הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

limim

New member
זה באמת מתכון מדהים!../images/Emo91.gif

אני זו שהבאתי אותו למאגר. התוצאה באמת מזכירה אוכל של בית יתומים או צבא אבל מעולה! וילדים משוגעים על זה...

RUTHIE1

New member
מתכון: הקציצות של מיקי

מתכון: הקציצות של מיקי רכיבים: לקציצות: 1/2 ק"ג בשר טחון (הודו או מעורב הודו ובקר) 1 ביצה 1 בצל מגורד 1-2 כפות פירורי לחם כפית אבקת מרק מלח לפי הטעם לרוטב: 1 בצל קטן קצוץ 2 שיני שום קצוצות 4 כפות רסק עגבניות 2-3 כפות חומץ הדרים 3 כפות סוכר (להוסיף לפי הטעם) מלח - לפי הטעם אופן הכנה: מערבבים את החומרים לקציצות יחד עד לקבלת עיסה אחידה. מטגנים את הבצל לרוטב במעט שמן, ומוסיפים לו את השום.מטגנים עד השחמה.מערבבים את שאר החומרים עם כ-2 כוסות מים. מוסיפים לבצל ומביאים לרתיחה.כשהרוטב רותח מנמיכים את הלהבה, מגלגלים כדורים מהבשר ומכניסים לרוטב.מבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מצטמצם.כדאי לטעום לפני שמכבים את האש ולהוסיף מלח או סוכר לפי הטעם. הערות: הערות של רותי: אני מכינה מתערובת בשר טחון:הודו+עוף+בקר, כל סוג נותן לתערובת טעם משלו. לא לוותר על החומץ!!!זה נשמע אולי מוזר אבל הוא מדגיש את הטעמים האחרים ברוטב.לתוצאה הסופית אין טעם של חומץ (בעלי מאוד אוהב את המתכון והוא שונא חומץ). מקור המתכון: מיקי ויינמן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

RUTHIE1

New member
אכן מצוין, ובינתיים...

כבר הכנתי סיר עם כמות כפולה. ורק שתדעי-אפשר להכין ולהקפיא עם הרוטב (מפי בעלת המתכון...)-אם יישאר כמובן.את זה אני לא מבטיחה.

MAORBIKE26

New member
שעועית ירוקה עם עוף ועגבניות,נסיכת

הנילוס בנוסח מרוקאי,והכי יאמי-קובה :)

12רוניתי

New member
קדרת אפונה תפוא וקציצות "שיפטה"

ובנוסף אורז עם גרעיני מנגיס קוסקוס אמיתי ומרק קוסקוס.

MAORBIKE26

New member
עוד לא הכנו אני לא ממש יודע אבל

יותר מאוחר כשנכין אתן מתכון, בינתים חצי ק"ג בורגול מושרה במים וחצי קג בשר טחון ,השאר אודיע יותר מאוחר

desertm

New member
מתכונים לקובה ../images/Emo140.gif

התמזל מזלי והשתתפתי בסדנה של פנינה המקורית בנושא קובה. אני מצרפת קובץ על מרשמים לארבעה סוגים שונים של קובה, כפי שהכנו בסדנה. ממליצה בחום. שבת שלום!!

MAORBIKE26

New member
וחוץ מזה עוד מעט יש ברית לבן דוד

אז היום אני הולך לאכול הרבה:)

MAORBIKE26

New member
ואהו זה רק ברית וכמה אוכל אני

"מרביץ" :שווארמה הודו,2 סוגי קובה,בורקס,נודלס,ממולאים,וזה עוד לא עשוי :) ,יש לי גם את הארוחה של הערב חבל על הזמן נראה אם אני אעלה כמה ק"ג

בלבי

New member
בתאבון לכם ../images/Emo3.gif אני... אני בצום ../images/Emo11.gif

בין נש לנש כמובן

silvey

New member
אצלנו הערב ארוחה שלמה במנה אחת...

אחרי כל הגבינות והשמנות השבוע שייקח עוד כמה ימים לחסל הכל... הכין האיש שאיתי בסיר לחץ קילו וחצי של בשר בקר לגולש חתוך לקוביות עם אפונה ותפוחי אדמה. זה מתכון שלא עשיתי 25 שנה מאז שביקרנו, כל המשפחה, עם הילדים שהיו קטנטנים בשארם-א-שייך של אותם הימים. בית מלון לא היה אז ב"נעמה" והתארחנו בצריף של חברת "אגד" ממש על שפת הים. הילדים עשו חיים ונהנו מכל שניה. כל הזמן היו במים. את הארוחה הכין בדואי בשם מוסא והתענגנו על כל ביס...אז זה הולך ככה:- בקר חתוך לגולש 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות ומטוגנים בקצת שמן קופסת רסק עגבניות של 280 גרם 2 כוסות מים רותחים 4-5 שיני שום כתושות תבלינים-פלפל שחור טחון טרי,כורכום,פפריקה מתוקה וחריפה, 2 קופסאות אפונת גינה מנוקזות מנוזלים 5-6 תפוחי אדמה קלופים וחצויים אופן ההכנה:- מטגנים בצל, מכניסים בשר עד שמשנה צבעו, מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים ,את האפונה, סוגרים סיר לחץ ומבשלים אחרי הצפצוף כ-חצי שעה. מכבים אש, מפחיתים לחץ, פותחים סיר ומכניסים את תפוחי האדמה לעוד 30-45 דקות. אפשר לבשל יותר זמן בבישות איטי בסיר רגיל. יוצא טעים טעים. בנוסף לתפוחי האדמה אני מוסיפה גם אורז מבושל בנפרד כי אני מתה על האורז עם הרוטב והאפונים וכך אני "עוקפת" את אכילת הבקר!!!

למעלה