אצלנו הערב ארוחה שלמה במנה אחת...
אחרי כל הגבינות והשמנות השבוע שייקח עוד כמה ימים לחסל הכל... הכין האיש שאיתי בסיר לחץ קילו וחצי של בשר בקר לגולש חתוך לקוביות עם אפונה ותפוחי אדמה. זה מתכון שלא עשיתי 25 שנה מאז שביקרנו, כל המשפחה, עם הילדים שהיו קטנטנים בשארם-א-שייך של אותם הימים. בית מלון לא היה אז ב"נעמה" והתארחנו בצריף של חברת "אגד" ממש על שפת הים. הילדים עשו חיים ונהנו מכל שניה. כל הזמן היו במים. את הארוחה הכין בדואי בשם מוסא והתענגנו על כל ביס...אז זה הולך ככה:- בקר חתוך לגולש 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות ומטוגנים בקצת שמן קופסת רסק עגבניות של 280 גרם 2 כוסות מים רותחים 4-5 שיני שום כתושות תבלינים-פלפל שחור טחון טרי,כורכום,פפריקה מתוקה וחריפה, 2 קופסאות אפונת גינה מנוקזות מנוזלים 5-6 תפוחי אדמה קלופים וחצויים אופן ההכנה:- מטגנים בצל, מכניסים בשר עד שמשנה צבעו, מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים ,את האפונה, סוגרים סיר לחץ ומבשלים אחרי הצפצוף כ-חצי שעה. מכבים אש, מפחיתים לחץ, פותחים סיר ומכניסים את תפוחי האדמה לעוד 30-45 דקות. אפשר לבשל יותר זמן בבישות איטי בסיר רגיל. יוצא טעים טעים. בנוסף לתפוחי האדמה אני מוסיפה גם אורז מבושל בנפרד כי אני מתה על האורז עם הרוטב והאפונים וכך אני "עוקפת" את אכילת הבקר!!!