ומה אתם הייתם עושים?

• פותח הנושא swann
  • פורסם בתאריך

swann

New member
ומה אתם הייתם עושים?

או שבעצם נהגתי בסדר?... בכל מקרה לא נראה לי שזה יקרה הרבה, אבל הנה מה שקרה אתמול: בשמחה מאיה (שנה ו-8) נכנסה לאמבטיה (ההיסטריה והפחד מלפני זמן מה עברו ועכשיו אין בעיות), חפפתי לה ראש וסיבנתי אותה, והיא המשיכה לשחק. בדר"כ אני נותנת לה לשחק לפחות עוד 10 דקות, היא נהנית, מדי פעם אני משפריצה עליה עוד מים שלא יהיה קר, וזה גם מעייף אותה לקראת השינה. הפעם, קצת אחרי הסיבונים והשטיפות מאיה עשתה פלוץ, ואמרה "קקי". הבנתי שהיא צריכה (פעם ראשונה שהיא אומרת לפני ולא אחרי) אבל לא ממש ידעתי מה לעשות עם זה. היא מעולם לא עשתה בסיר, ובהחלט לא הייתי רוצה שהפעם הראשונה שלה תהיה רטובה וקרה וערומה באמצע האמבטיה. חשבתי אולי היא תתאפק (??), אבל אחרי הפעם השניה שהיא הפליצה ואמרה "קקי", כבר ממש הייתי אובדת עצות. להוציא אותה עכשיו? לנגב וחיתול? אולי היא לא תספיק? עד שהספקתי לחשוב על זה (ולא היה עם מי להתייעץ כי גיא עוד לא חזר הביתה), היא עשתה באמבטיה. מיד הוצאתי אותה וכן הושבתי אותה על הסיר (אולי יש עוד?), אבל היא בכתה, כיסיתי אותה במגבת ומיד הלכנו להתנגב ולהתלבש. היא המשיכה לבכות. ראו עליה שזו לא היתה חויה נעימה... אבל אחרי שהיא התלבשה הכל היה בסדר. וגם אבא חזר הביתה, אז בכלל שמחה גדולה. כשהלכתי לדוג את התוצרת מהמים ולנקות את האמבטיה והצעצועים, רציתי להראות לה... אבל היא היתה עסוקה עם אבא שרק הגיע, ולא יצא. ואם זה קורה שוב? (זה כ"כ נדיר אצלינו... אבל מי יודע, אולי מרפי יבוא לבקר) - מה הייתם עושים? סליחה על האורך, אני עוד נסערת. ומקווה שהיא שכחה ולא יהיו הערב בעיות להכנס למים.

לאה_מ

New member
את יודעת כמה פעמים זה קרה אצלנו?../images/Emo3.gif

יש, כנראה, משהו במים החמים, מאד משחרר ומרגיע
אורי עשה כמה פעמים קקי באמבטיה - אפילו קרה כששירה ו/או עומר היו איתו. אנחנו קוראים לזה "מים מקוניאליים". בפעם הבאה תדעי, שאם היא אומרת "קקי" כדאי להוציא אותה ולהושיב אותה על האסלה/סיר או לתת לה חיתול. ואני חושבת שגם בפעם הזו נהגת בסדר גמור.

swann

New member
גם אם מעולם היא לא ישבה על סיר?

פחדתי שאם היא תשב על סיר, היא תהיה בלחץ מהסיטואציה.

צימעס

New member
אז תראי לה את הסיר עכשיו -

לא בסיטואציה לחוצה, לא לקראת אמבטיה. תגידי לה שאם שוב היא תרצה קקי באמבטיה, את מהר תוציאי אותה, והיא תשב על הסיר ותעשה בו קקי, וגם, בהזדמנות, תראי לה איפה הסיר נמצא (ז"א - רצוי שבחדר האמבטיה). תוכלי לנגב אותה תוך כדי שהיא יושבת על הסיר.

אלדורית

New member
איזה קטע, בדיוק קרה לנו אתמול

הילדות עשו אמבטיה ביחד. פתאום לילי קמה ואמרה פיפי: אמרה ועשתה. אלה (בת שמונה כמעט) מיד זינקה אל דופן האמבטיה בצווחות גועל. אני נכנסתי לראות מה קורה (אמא שלי עשתה להן את האמבטיה) וראיתי את לילי עדיין עומדת בפרצוף מתאמץ. טסתי להביא את הסיר. עד שהגעתי כבר היו אי אילו גושישים במים, אבל העיקר בכל זאת הגיע לסיר. טוב, סיטואציה אחרת, כי לילי משתמשת בסיר כבר הרבה זמן. אבל אם אני לא טועה את גם החלטת לפנות בכיוון? את אלה ניחמתי בכך שאמרתי שלכל האחים הגדולים יש סיפור על האחים הקטנים עושים קקי/פיפי באמבטיה המשותפת. היא רצתה להיות אחות גדולה, אז זה חלק מהעסק. (היא נזכרה באמת בשירה ובאורי...)

כרמית מ.

New member
ולנו אתמול קרה ההיפך (שוויץ...)

אבא קילח את כל החבורה. בסוף הוא "מתלונן" לי שקלקלתי את התינוק (בן שנה וחודשיים): במקום לעשות פיפי במים כמו כולם, הוא יצא מהמקלחת, התיישב על הסיר ועשה פיפי....

למעלה