ומה אכלתם היום?

RUTHIE1

New member
לקינוח-מגוון:עוגת מימי אגוזים וקוקו

(טוב זאת לא בשבילנו, ביקשו ממני להכין)

RUTHIE1

New member
עוגת נקטר משמשים-קלילה ומעולה

מתוך הסדרה הקטנה לבישול עולמי-"עוגות מהירות"

RUTHIE1

New member
מתכון: עוגת נקטר משמשים

מתכון: עוגת נקטר משמשים רכיבים: משך ההכנה:15 דקות משך האפיה:45 דק' עוגת טבעת בקוטר:23 ס"מ (אני השתמשתי ב-24) 1.5 כוסות קמח תופח 1/2 כוס קוקוס 125 ג' חמאה ללא מלח 1 כוס סוכר 2 ביצים טרופות מעט 1 כוס נקטר משמשים 1/2 כוס שמנת חמוצה לזיגוג: 1 כוס אבקת סוכר 1 כפית קליפת לימון מגורדת 2 כפות נקטר משמשים 10 ג' חמאה ללא מלח אופן הכנה: 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים תבנית סיר פלא עמוקה, בקוטר 23 ס"מ, בחמאה מומסת או בשמן.מצפים את בסיסה דפנותיה בשכבה אחידה של קמח, ומנערים את העודפים.מנפים את הקמח לקערה גדולה.מוסיפים קוקוס.יוצרים גומה במרכז התערובת. 2.ממיסים חמאה וסוכר בסיר קטן על אש נמוכה, ובוחשים עד שהסוכר נמס:מסירים מהאש.מערבבים ביצים, נקטר משמשים ושמנת חמוצה בקערה בינונית. 3.מוסיפים לקמח את תערובת החמאה ואת תערובת הביצים, ובעזרת כף עץ בוחשים עד שהחומרים מתערבבים. 4.מעבירים את התערובת אל התבנית ומחליקים את פני השטח.אופים כ-49 דק', עד שקיסם המוכנס לעוגה יוצא יבש. הופכים את העוגה על רשת ומניחים להתקרר. 5.מעטרים בזיגוג: הכנת הזיגוג: מערבבים בפינג'ן קטן על אש נמוכה את חומרי הזיגוג (כתוב להמיס בבן מרי, אך אני המסתי בפינג'ן).יש להיזהר שלא יישרף ולערבב כל הזמן. כשנהיה נוזלי וחלק להוריד מהאש ולשפוך בעזרת כף מעל העוגה. הערות: מקור המתכון: "עוגות מהירות נפלאות"-הסדרה הקטנה לבישול עולמי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

RUTHIE1

New member
רוגלך אגוזים וקינמון-קצת התפרקו אבל

היו טעימים מאוד. המתכון מתוך גליון 60 המתוקים של שף.

RUTHIE1

New member
ולבעלולי היקר-עוגות שמרים מרציפן

עוד משוגע על מרציפן... האמת-טרם טעמנו, אבל נראים נפלא.

limim

New member
../images/Emo91.gifשניצלים אפויים

עשיתי את השניצלים לפי המתכון המצורף. קודם כל: אחלה פטנט - הכנתי מראש כמות של קילו (אגב, לדעתי כדאי להשתמש באותה הכמות שרשומה גם לכמות קטנה יותר של בשר. חצי מכמות המרינדה הספיק אצלי בדוחק) שמתי בשכבות מופרדות בניילון נצמד - ולהקפאה. היום ניסיתי לעשות שניצלים בתנור: על תבנית שמתי נייר אפייה הוצאתי "שכבת שניצלים" אחת (משו כמו 3-4 שניצלים) ושמתי אותם על התבנית, בעודם קפואים מרחתי עליהם מעט שמן ואפיתי בחום 200 מעלות כחצי שעה (האמת שכבר אחרי כ-20 דקות הם היו מוכנים, אבל לא היה להם צבע, אז השארתי לעוד קצת זמן). זהו פשוט מאוד בלי לכלוך, ריח טיגון, עודף שמן (יחסית דיאטטי) וואג'ארס. השניצלים יצאו מאוד רכים ועסיסיים מבפנים ועם ארומה חזקה של שום וחרדל. יאאאמממי מתכון: מרינדה לשניצלים – עוף/הודו רכיבים: 3 ק"ג שניצל - לדפוק את השניצל מעט ולשטוף (זהירות לא יותר מיידי שלא ייקרע). ניתן להכין ½ כמות שניצל בתוך ½ כמות מרינדה החומרים למרינדה ל-3 ק"ג שניצל 3 –4 ביצים 6 כפיות חרדל 1 כפית גדושה חוויג' למרק (לא חובה) 1 כפית אבקת סודה לשתיה 4 כפיות אבקת מרק עוף 3 שיני שום כתושות 1 כפית כוסברה טריה קצוצה/יבשה אופן הכנה: בקערה עמוקה לערבב את כל החומרים במקצף יד. להוסיף את השניצלים הדפוקים והנקיים ו"להטביע" אותם במרינדה. להשאיר למנוחת לילה מכוסה עם ניילון נצמד, במקרר. למחרת, נכין בקערה עמוקה תערובת של פירורי לחם שומשום ( 1X1). להניח כל שניצל בנפרד בתוך תערובת פירורי הלחם והשומשום , לכסות אותו היטב בתערובת הפירורים והשומשום. להכין מגש חד פעמי לאחר שכל השניצלים טבולים בתערובת של פירורי הלחם עם השומשום, יש לנער מעודפי הפירורים, ולסדר את השניצלים בקומות כך שבין קומה לקומה מפריד ניילון נצמד, אחר"כ נכניס הכל להקפאה . לטיגון השניצלים - נוציא רק את הכמות הרצוייה מההקפאה. נטגן בשמן עמוק. תערובת פירורי הלחם והשומשום 1 כוס פירורי לחם 1 כוס שומשום הערה וטיפ - אם נשאר מתערובת המרינדה ומתערובת פירורי הלחם והשומשום, ניתן לאחד התערובות, להוסיף עוד 1 כפית גדושה רסק עגבניות (אם רוצים) לבלילה ולטגן . מתקבלות חביתיות מאוד טעימות. הערות: שיטה זו להכנת השניצל, מתאימה מאוד לאימהות עובדות שבד"כ אין להן את הזמן המתאים לכך. ניתן להכין את השניצלים ולהקפיא , עד לפני הטיגון , ובשעת הצורך רק לטגן בשמן עמוק. השניצל יוצא רך ועסיסי. מקור המתכון: פורום בישול לילדים הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

limim

New member
מתכון: ברוקולי עם שום מטוגן

מתכון: ברוקולי עם שום מטוגן רכיבים: אופן הכנה: מבשלים ברוקולי כמה דקות במים רותחים מומלחים, מוציאים ושמים בקערה. במחבת קטנה, שמים ראש שום מקולף ומופרד לשינים, וכ 1/2 כוס שמן זית (לא לדאוג זה לא יורגש בסלט). מדליקים אש מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש קטנה. מכסים, ומבשלים 15 דקות. מוציאים את השום עם כף מחוררת ומערבבים עם הברוקולי. זהו, לא צריך תבלון נוסף הערות: מקור המתכון: פורום אוכל-מרתה סטיוארט הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

limim

New member
ולדור הצעיר: תבשיל פתיתים וגזר

מתכון: תבשיל פתיתים וגזר - מהיר רכיבים: 1 חבילה פתיתים אפויים או רגילים 1 בצל גדול - קצוץ 1 גזר - מגורד 1 כפית כורכום 1 כף פטרוזיליה קורט מלח, פלפל שחור גרוס 1/4 כוס שמן או 8 כפות שמן 3 כוסות מים רותחים אופן הכנה: לחמם בסיר טפלון שמן לשפוך לתוכו הבצל הקצוץ ומלח פלפל וכורכום עד שיזהיב להוסיף הפתיתים ל-5 דקות נוספות כשכל הזמן את בוחשת להוסיף את הגזר לעוד 5 דקות ואח"כ את המים.לבשל למשך 10 דקות זה מוכן, להוריד מהאש להוסיף את הפטרוזיליה. הערות: מקור המתכון: http://www.teamim.co.il - פורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

limim

New member
לדעתי - לא

אני חושבת שאם מטגנים אותם ככה, עם הציפוי והכל (אחרי ששרו במרינדה) כשהם קפואים, אז הם יוצאים קריספיים כאלה. אבל אולי אני טועה וכן צריך להפשיר לפני טיגון...

נירהמ1

New member
רותי - הכל נראה כל כך יפה וטעים

משהו משהו.

oisdvib

New member
רותי'לה, מה נכנס בך ? נכנסת למטבח

העברת הילוך ושכחת לצאת ? כל הכבוד על התוצרת וכל הכבוד לעקרת הבית.

RUTHIE1

New member
אורהל'ה אני מאוד אוהבת לבשל

ובעיקר לאפות. ביום חמישי הכנתי עוגת מימי, ביום חמישי עוגת נקטר משמשים, ובשבת את כל השאר. כל שבת ההורים שלי אצלנו (טוב כמעט כל שבת) ואני מכינה צהרים. יותר קל לנו מאשר לסחוב את הילדים ולנסוע עד חיפה...מעדיפה לבשל. תודה רבה על המחמאות!

למעלה