ומה אכלתם היום?

RUTHIE1

New member
תפו"א ובטטות אפויות לפי המתכון

של הפוטיטוס של עזית (פעם ראשונה ובטוח לא אחרונה...נטרף!)

colea

New member
איך מכינים?

האם זה לפי המתכון של בטטות בתנור?

RUTHIE1

New member
מאוד פשוט:

חותכים לקוביות תפו"א ובטטות.(לקחתי 2 בטטות ו-4 תפו"א) מערבבים בקערית קטנה-כף גדושה מיונז,3 שיני שום כתושות, פלפל שחור, כפית א.מרק עוף, פפריקה מתוקה, כף שמן זית. ערבבתי טוב והוספתי לירקות. ערבבתי שוב ופיזרתי בתבנית שטוחה גדולה. אפיתי רבע שעה מכוסה ועוד חצי שעה בלי כיסוי. יצא

limim

New member
גם אנחנו אכלנו "פוטייטוס של עזית"|ה

מתכון: פוטייטוס טעימים של עזית רכיבים: אופן הכנה: חותכים תפו"א לקוביות בינוניות. בקערה מערבבים עם: מיונז, (כף מיונז ל-6 תפ"א…)פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף, שום כתוש, מלח, פלפל, שמן זית עד שכל התפו"א מצופים היטב. מפזרים בתבנית ואופים עד שהם שחומים יפה ורכים. הערות: מקור המתכון: פורום בישול לילדים-עזית הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

ESHLY

New member
מרגישים את הטעם של המיונז, לאחר

האפייה? או שהטעמים משתנים?

limim

New member
לא מרגישים. הטעמים מתמזגים והמיונז

מוסיף מן צבע ופריכות כזו יאאאממי

RUTHIE1

New member
אני מכינה עוף בגריל עם אותה

התערובת פחות או יותר. מיונז, מעט מלח, שום ופלפל שחור. המיונז נותן קצת שמנוניות ולא מרגישים לאחר האפיה שזה מיונז.

RUTHIE1

New member
כדאי, מומלץ מאוד+עוד רעיון כנסו

אני מכינה כך גם נתח הדו נקבה ("חזה פרפר")-קונה חצי חזה הודו נקבה (בערך 1 ק"ג), משרה אותו שעתיים במים עד יכסוי + כף מלח שערבבתי.אח"כ מורחת תערובת של כף שמן זית+כף מיונז+שום לפי הטעם (הרבה...)מעט מלח ופלפל שחור-קצת.מורחת היטב מסביב. שמה על נייר אלומיניום-ללא עטיפה-בחום 180 מעלות בטוסטר אובן (היא מתחמם מהר יות מהתנור הרגיל) ל-22 דקות בדיוק! ההודו הוא בשר שמתייבש נורא מהר אז צריך לשים לב. אח"כ משאירה עוד קצת בתנור מכובה. יוצא טעים טעים, טוב לאכול בקיץ קר במקום פסטרמה על גבי פרוסת לחם. טעים כמובן גם חם. עכשיו שאני חושבת על זה-אפשיר לי נתח הודו ואכין לי למחר ולהמשך השבוע. נסו ותהנו!

limim

New member
נשמע טוב, אבל אפשר גם עם חזה עוף?

פשוט הודו הוא קצת יותר יקר, לא? הודו נקבה - הכוונה להודו "אדום", נכון? ולא הבנתי: למה להשרות במים עם מלח? מה זה עושה? בכל מקרה, זה נשמע אחלה ובאמת נשמע כמו אחלה בשר קר לקיץ (בטח מעולה גם בסלט ירוק, לא?)

limim

New member
הזכרת לי מתכון שהבאתי פעם למרינדה

ניסיתי את זה עם פיסות חזה עוף, שטיגנתי במחבת טפלון. יצא מאוד טעים. מומלץ. רק נראה לי שכדאי אולי להשתמש בחלקים "שמנים" יותר או לשים מעט שמן במחבת, כי העוף מעט התייבש...

RUTHIE1

New member
תשובות ללימור

הי לימור. ראשית-חזה הודו לא כ"כ יקר. עכשיו בדקתי ושילמתי 25.9 לק"ג בסופר יקר יחסית-קוסמוס.הודו נקבה זה לא מה שנקרא הודו אדום אלא מכונה בסופרים "חזה הודו פרפר".בשר ההודו הוא עשיר מאוד בברזל ובחלבון ויש בו מעט מאוד כולסטרול. בקיצור-זהו בשר בריא מאוד. לגבי ההשריה במי מלח-לא יודעת למה ולא ממש ברור לי מה זה עושה-אולי אם מישהו יודע שיכתוב.אמא שלי קיבלה ככה את המתכון וככה אני עושה. לדעתי זה איכשהו עוזר לבשר לא להתייבש. ניתן לשים כמובן את הבשר בסלט קר-לא ניסיתי אבל נשמע טעים.כנ"ל עם חזה עוף-אלא שחזה עוף הרבה יותר דק וזמן האפיה יהיה אחר.

limim

New member
ואיך זה בתנור רגיל?../images/Emo12.gif

אין לי טוסטר אובן. איך זה בתנור רגיל? אותה הטמפרטורה? והזמן? לאפות בגריל? בתנור?

RUTHIE1

New member
החיסרון של תנור רגיל במקרה זה הוא

ההתחממות האיטית שלו (לדעתי)-חלל גדול יותר וכו'. אף פעם לא ניסיתי-שווה לנסות.לדעתי חשוב במקרה זה לחמם היטב את התנור קודם. כשמכניסים מזלג מיד לאחר האפיה לנתח ההודו הוא אמור להגיר נוזלים-כך את רואה שהוא לא מיובש לגמרי... בכל אופן נסי ותספרי כמה זמן לקח.הייתי מתחילה מ-20 דק' ובודקת עם מזלג ארוך (של צלי) לפי מה שכתבתי למעלה. רותי

למעלה