ומה איתי?!

תפוZית

New member
ומה איתי?! ../images/Emo12.gif

כולם שאלו את עצמם כמה וכמה פעמים בחייהם: מה אני רוצה להיות? הרוב, מצאו את התשובה (מי שלא עדיין מחפש אותה בהודו...). ורק אני לא. אני לא יודעת באיזה מסלול לבחור בתיכון ואני לא יודעת באיזה כיוון ללכת ואפילו איזו קריירה אני רוצה. אני מצליחה בכל המקצועות למרות שהתחום הריאלי הוא לא בדיוק התחום שלי. אולי תוכלו לתת לי הצעות, המלצות או עצות? תודה

אין מקום לדאגה../images/Emo140.gif

ראשית, מרבית האנשים אינם מחליטים על בחירת המקצוע בתקופת התיכון, וטוב שכך. חלק אולי נוקבים בשם של מקצוע זה או אחר, אבל זה אינו מחייב ,ודעתם עוד עשויה להשתנות יותר מפעם אחת עד לצומת בה יש לקבל החלטה. בתקופת התיכון והצבא עדיף במקום "להנעל" על בחירה מקצועית אחת, דוקא להפתח ולהחשף לאפשרויות שונות, להכירן טוב יותר, על מנת לקבל החלטה טובה בבוא הזמן , לקראת השחרור. למרבית האנשים מידע מצומצם ,שטחי, ולא פעם לא מדויק על מקצועות. עדיף בתקופה הקרובה להתמקד בדרכים להחשף אל אופציות שונות דרך קריאה, שיחות עם אנשים העוסקים במקצועות שונים וכו´ כדי להכיר טוב יותר את העיסוקים השונים. באשר לבחירות בתיכון- אם את רוצה להשאיר לעצמך את מירב האופציות פתוחות הרי שמאד כדאי ללמוד אנגלית מורחב, ואם מבחינת הרכב כישוריך זה מתאים ללמוד גם מתמטיקה ועוד מקצוע מדעי - מורחב (4-5 יחידות). כל זה אם יש סכוי שתרצי לבחור מקצוע מדעי או הנדסי. אם לא- בחרי שוב אנגלית מורחב, ועוד מקצוע -שנים מורחבים לפי תחומי הענין.

תפוZית

New member
אני מקווה ../images/Emo13.gif

אני אף פעם לא "ננעלת" על משהו מסויים ותמיד נחשפת לדברים חדשים. אבל הבעיה היא שקצת קשה לא לדעת בכלל מה הכיוון שלך... אני יודעת שזה לא יהיה משהו שקשור להנדסה או אלקטרוניקה כי זה לא ממש התחום שלי. אולי זה נשמע קצת דפוק אבל אולי יש איזה אתר או לקסיקון ששם כתובים איזה מקצועות בכלל יש? ועד כמה חשוב לעשות 5 יחידות מתמטיקה? בתודה.

יחידות לימוד

אם אינך מתכוונת ללמוד מקצוע מדעי או הנדסי אין הכרח ללמוד ברמת 5 יח´ מתמטיקה. עליך לעשות "חישוב קר" של ממוצע בגרות מיטבי. אם נראה לך שתוכלי להגיע להישג גבוה ב- 5 יחידות, ההשקעה כדאית שכן יש בונוס מוגדל במיוחד ל-5 יח´ מתמט´, ולא 4 יח´ גם טוב.

Bilbi Bat Gerev

New member
...

וואו, אני נמצאת בבעיה דומה, הבעיה אצלי היא שיותר מדיי דברים מעניינים אותי... פיסיקה, ביולוגיה, כימיה, ספרות, כלכלה, עריכת דין, פסיכולוגיה וכו´... ואני גם לא יודעת מה לבחור אני לומדת בדוברי אנגלית ובמתמטיקה ברמה של 5 יח´, מורחב אחד שלי הוא מוסיקה ואני שוקלת אם להרחיב פיסיקה או כימיה בכל מקרה- אני לא חושבת שאני אבחר במקצוע בתחום הראלי כי זה לא ממש מתאים לי (אני מסוגלת אבל עצלנית
) ... ואני לא יודעת באמת מה להרחיב, מה יעזור לי, אני גם רוצה להגיע לתפקיד טוב בצבא שזה הרבה יותר קרוב מעבודה כרגע חשבתי על ממר"מ או חמ"ן תלפיות, או מודיעין(אבל אין לי לא צרפתית ולא ערבית)... מה לעשות??

שרות צבאי

אם תרצי לשרת במודיעין תוכלי ללמוד ערבית במסגרת קדם צבאית המבטיחה שרות במודיעין.

PooKiPsiT

New member
לגבי הצבא...

כמה חבל שהצבא מחליט למה לשלוח לך זימונים ולמה לא.. אבל בכל אופן, בקשר למה שכתבת - ממר"מ זה שם מאוד כללי היום. גם הבנות שכל היום מלמדות חיילים איך להשתמש בוורד ובאקסל שייכות לממר"מ. אם את רוצה להתקבל לתפקיד השווה ביותר בממר"מ שאני מניחה שאליו התכוונת - תכניתנית - קחי בחשבון שזאת "חצי קריירה צבאית" (קד"צ לא קל בכלל של חצי שנה + לחתום שנתיים וחצי קבע) ולאורך כולה את מתעסקת רק עם מחשבים.. אז רצוי שמאוד תאהבי את התחום אם את רוצה ללכת לשם. מזמנים לשם בדר"כ מי שיש לו 5 יח"ל מתמטיקה + פיזיקה/מחשבים. לחמ"ן תלפיות כבר לא קוראים חמ"ן תלפיות אלא חמ"ן שחקים ולזה צריך קב"א מאוד גבוהה כדי להתקבל (נראה לי רק מעל 54) ושמעתישגם צריך המלצה מהבית ספר. למודיעין בכלליות את ממש לא חייבת ערבית. כמובן שללמוד ערבית מבטיח לך שיזמנו אותך למבחנים, אבל זה ממש לא מבטיח שתעברי אותם כי זאת סידרה מאוד ארוכה ולא פשוטה וחלק גדול לא עוברים אותם.. חוץ מזה שהתפקידים שמצריכים ידע מעמיק בערבית הם ממש מעטים לעומת כל התפקידים בחיל. רוב האנשים שאני מכירה שהם במודיעין - לא יודעים ערבית! אבל שוב, הבעיה היא שהם אלה שמאתרים אותך בדרך כלל, ולא את אותם.

למעלה