ולמתנדבים הידד ....

An at

New member
ולמתנדבים הידד ....

כבר מזמן כל התופעה הזו של מתנדבים בגל"צ נראית לי ... איך לומר? כשרה אבל מסריחה. בעבר כבר העיר מבקר המדינה לגל"צ כנגד העובדה שהעסיקה עובדים דרך חברות כח אדם ובניגוד לחוק, והעניין הזה של ה"התנדבות" יש בו איזה ניחוח של ניצול. אני יודעת שניתן לומר כי יש כאן חסכון בכספי ציבור וכן שאותם מתנדבים מפיקים תועלות אחרות מן ההתנדבות, אולם יש לכל העניין הזה גם השלכות שמעבר כמו העובדה שהם הם מוזילים את ערך הקריין, ויתכן שהם מביאים להתפשרות על איכות הקריינים. וכמובן, לא משנה איזה חסכון כספי יש כאן, לרשות ציבורית אסור לנצל או לפעול בניגוד לרוח החוק. בעיקר הדברים אמורים לגבי אופי העסקה כמו של גדעון אוקו, שעובד בגלגלצ ומתנדב בגל"צ. עכשיו גם נתקלתי בפסק דין בעניין. אם אני מבינה אותו נכון, נאמר שם במפורש שהעסקה מסוג זה נוגדת את חוק שכר המינימום: "העסקתה של המערערת כ"מתנדבת" נעשתה לפי ההוראות שבפרק 16.6 לתקשי"ר שעניינו "העסקת מתנדבים/ות", המוגדרים בו כ"מי שמועסק/ת בשירות המדינה ללא תמורה וללא יחסי עובד ומעביד". לפי הגדרה זו, העסקה בלא תמורה בלבד, אין די בה, כשלעצמה, כדי לבסס מעמד של "מתנדב". לכך, נוסף תנאי מוקדם ומצטבר והוא, שאין מתקיימים יחסי עובד מעביד (...) כללם של דברים: מעביד אשר תחת לשלם לעובד שכרו הלבישו במחלצות של "מתנדב" צפוי לתביעה אזרחית ולמעלה מזאת, הרי הוא בחזקת עבריין פלילי, ויעמוד לפתחו של הדין בנוסף לחיובו בתשלום שכרו של העובד. משנה תוקף לדברים אלה, כאשר המעסיק בו מדובר הוא רשות ציבורית עליה חלה חובה מוגברת של הגינות ותום לב כלפי הציבור, קל וחומר ביחסיה עם העובדים בשירותה." (מתוך פסק הדין). שוב, אני משפטנית קטנה מאוד, אבל כל העניין הזה נראה לי לא טוב.

indigo wing

New member
גדעון אוקו הוא בסדיר אם אני

לא טועה.. לא? לכן הוא בגל"צ ובגלגל"צ..

AVIV80

New member
לא הוא לא

הוא השתחרר כבר השנה הוא מתנדב בתור אזרח

indigo wing

New member
אני לא מבינה מה רע בזה.

הוא מוכשר. הוא לא מקבל תשלום.

UrbanMan

New member
מסריחה ועוד איך

לא רק לרשות ציבורית אסור לנצל או לפעול בניגוד לחוק, גם לחברה פרטית אסור. גם אני משפטן מאד קטן, אבל אני מוחה בתוקף על כל העסקה של אדם בהתנדבות. שר האוצר שלנו ממליא מוריד את מעמד העובד לשפל המדרגה. לא צריך לעזור לו !

למעלה