ולמשהו קצת יותר רענן

חגי42

New member
ולמשהו קצת יותר רענן

פולני בן חמישים נעצר עם מאה קילו גראס מרענן. לקינוח, שיר מצויין של כהן @ מושון. (אין קשר ישיר לפולין, אני פשוט מאוד אוהב אותם:)

המצב באירופה עם סמים קלים הוא בעייתי

יש מדינות שמקלות בעניין (הולנד, ספרד, איטליה) בעוד מדינות אחרות נלחמות בצורה קשה בתופעה.
אין לי מושג מה קורה בפולין בעניין אבל מצחיק שאפשר לנוע בחופשיות עם חומרים שהופכים ברגע ללא חוקיים.

חגי42

New member
שלום חילזון:)

בפולין אסור להחזיק בגראס לצריכה עצמית למרות מצעדי הגראס והתמיכה הרחבה לכך בקרב חלקים רבים של האומה הפולנית (כולל תמיכה פוליטית, מפלגת פאליקוט למשל תומכת חזקה בלהפוך גראס לחוקי). השינוי בחוק נתן לשוטר את חופש ההחלטה האם לעצור אותך או לא כשמדובר בכמות קטנה מאוד שהיא במובהק לצריכה עצמית. בצ'כיה השכנה אפשר גם אפשר. מבחינת האיחוד האירופי תהיה שאלה מעניינת מה קורה כשמי שמחזיק בגראס מסיבות רפואיות חלילה עובר ממדינה בה זה אפשרי למדינה בה זה בלתי אפשרי כי לפי תקנות האיחוד אזרחי ארצות שחברות בו זכאים להמשך טיפול רפואי סדיר גם בזמן המעבר. עד כמה שאני יודע השאלה לא עלתה לדיון בבית הדין האירופי ולכן לא ידוע מה התשובה תהיה.

אני מניח שיתחשבו ברפואי

זה מקרה שאי אפשר להתעלם מהבעייתיות שלו.
אבל מסכנים האנשים שרגילים לזה שמותר להחזיק קצת מריחואנה ובסופ"ש כשהם עושים איזה טיול למדינה שכנה ונתפסים בלי ששמו לב שהם עברו על החוק בכלל.
בכל מקרה מעניין לשמוע על היחס בפולין.
גם על צ'כיה לא ידעתי.

חגי42

New member
זו תופעה ידועה

בקיץ שוטרי הגבול הקרואטים דופקים קופה על הצעירים הסלובנים שבאים עם אוטו וקצת גראס להנות מהטבע בקרואטיה וכל פעם שוכחים שמה שחוקי לגמרי בסלובניה לא חוקי בקרואטיה. למי שהעישון הוא מרכז חייו עדיין לא הייתי ממליץ לעבור לצ'כיה, חברים בקיאים ממני הסבירו לי שבמערב אירופה אפשר להשיג גראס באיכות אחרת לגמרי והרבה יותר טובה, אבל גם הארצות הנורדיות באיחוד:)

פחות מעניין אותי החומר עצמו

אלא התרבות והמדיניות בעניין,
הרי זה מראש קצת מוזר שמשהו שאפשר בקלות לגדל בעציץ ואפילו יותר בקלות מנענע יהיה לא חוקי, במיוחד בהתחשב בזה שזה לא רעל אלא משהו שאנשים רוצים פשוט לצרוך לכיף שלהם.
אני מקשר מדיניות נוקשה למריחואנה לצביעות ושלטון שלא יודע במה לרכז את המשאבים שלו ואת המדינות שלוקחות את העניין בפרופורציה (גם אם עדיין לא חוקי באופן רשמי) למדינות יותר ליברליות במובן הטוב של המילה.

חגי42

New member
מדד גראס לליברליות נשמע נחמד:)

ופולין אינה שונה מרוב הארצות במערב ביחסה לגראס. כלומר, בקרב רוב האנשים מתחת לגיל שלושים זה מקובל או נסבל ובקרב השמרנים זה נחשב לסם מסוכן.

למעלה