ולמרות הכל

A Paz

New member
ולמרות הכל

לפי דעתי מה שקרה בליכוד היה צפוי. כשרואים חבר כנסת מכובד עומד עם שלטים של עצמו, מחלק אוכל ומתחנן שיצביעו עבורו, ברור שהשיטה מקולקלת. חברי המרכז הפכו לכח שולט במפלגה, ושיטת ה"תעזור לי ואעזור לך" הפכה לדבר רגיל ויום יומי. אני מאמין שבהנהגת שרון המפלגה תנוקה מכל השחיתות, מפני ששרון הוא אדם ישר. הוא פוליטיקאי מהסוג הישן- אחד שהמדינה חשובה לו ולא הכיסא. הוא הגון, וכשהוא אומר משהו הוא מתכוון אליו. ולמרות זאת, אני (אם הייתי יכול) הייתי בוחר בליכוד ממספר סיבות: א. הדרך של הליכוד היא דרך נכונה, שלא סוטה שמאלה או ימינה יותר מדיי, והיא גם אחת מהמפלגות הכי אמינות בכנסת. ב. העבודה, כאשר בתוכה שני מנהיגים משני צדדים שונים של המפה הפוליטית, היא מפלגה לא אמינה, והיא הוכיחה את זה כשבמקום לחשוב על האינטרס המדיני חשבה רק על עצמה כאשר נזכרה לפרוש מהממשלה, כאילו בגלל סוגייה חשובה בנושא התקציב. ג. בגלל שאני מעדיף את השחיתויות הקטנות בליכוד, שאני מקווה שלא ישארו לאחר ניקוי האורוות של שרון, מאשר הסחתנות המפלגתית של מפלגות כדוגמאת ש"ס או האיחוד הלאומי (סחתנות שלא מתבטאת רק במתן תקציבים, אלא גם בנתינת משרות של שרים והמצאת שרים חדשים או שרים "בלי תיק"). ד. לפי דעתי ממשלה טובה חייבת להיות מורכבת משרים כמו פרס או וילנאי, אבל שרון הוא היחיד שיכול לעשות סדר בין השרים ולהנהיג ממשלת אחדות שדרושה בימים אלו. ד. הליכוד היא מפלגה רב גונית, ולכן היא משקפת חלק גדול בציבור. ולכן, לסיכום, אני קורא לכולם לא לאבד אמון במפלגת הליכוד. אין לנו אלטרנטיבה טובה יותר!

EverMan

New member
לא רק שיש אלטרנטיבה יותר טובה.

כל אלטרנטיבה תהיה יותר טובה ! לכל מפלגה אחרת לפחות יש דרך ! אפילו אם רק בנושא אחד. אפילו את זה אין לליכוד !

A Paz

New member
לליכוד יש דרך

לליכוד יש דרך, והיא דבר ראשון לא לדבר עם טירוריסטים. מצנע רוצה לתת צל"ש לעראפת על האינטיפדה, שרון רוצה להעניש אותו, זה ההבדל. עכשיו הליכוד מחפש הנהגה חלופית שתביא לשלום אמת, או לפחות לשקט.

EverMan

New member
יופי , זרקת שני סיסמאות ! כל הכבוד!

כמו שאמר בני - לא לדבר זה תנאי , לא דרך ! שנית , דמגוגיה , אני לא רואה את מצנע הולך לעמותת המדליות ומבקש צל"ש לערפאת ! הוא לא מביא לערפאת שום פרס. הוא עושה את מה שנכון. נקודה. אנחנו עושים מה שטוב לישראל ואם אפשר גם לפלשתינאים. אנחנו לא פועלים למען הטרור. כל כך פשוט ! שנית , מי הוא שרון בכלל שהוא יעניש את ערפאת ?! אמא שלו ?! דודה שלו ?! שימצא את המקום שלו , ויחזור חזרה לאופוזיציה לצמיתות... הליכוד הוא לא זה שיחפש הנהגה חלופית , זה לא מתפקידו ולא מסמכותו. נקודה !

A Paz

New member
להעניש את ערפאת

ונראה לך שאם נדבר עם ערפאת ונגיע להסכם, הוא יכבד אותו?! וגם אם נדבר איתו, הוא יצא מנקודת ה"מנצח"- הדרישות שלו יהיו מוגזמות מאוד. ברק כבר ניסה להגיע איתו להסכם וככל שהשיחות התקדמו לערפאת היו עוד דרישות. הוא (ערפאת) רוצה גם את כל שטחי הגדה והרצועה, וגם את כל מזרח ירושלים, ואם יתנו לו את זה מי יודע איפה הוא יפסיק... ערפאת עשה פשע, וראוי שיענישו אותו. הוא פתח במלחמה. הממשלה לא צריכה להתייחס אליו כאל קדוש שאסור לגעת בו או אפילו כאל מנהיג רק מפני שהעם המוסת שלו "בחר" בו. כל פעולה שאנחנו עושים זה למען טרור, או בשביל להכריח את הפלשתינאים לפעול נגד הטרור. צה"ל לא נהנה להכנס לערים, להרוס רחובות או לשבת במוקטעה מחוץ לחדר שינה של ערפאת. צריך לעשות את זה, ועובדה זה שכשצה"ל היה בעיר פלשתינית ועשה שם עוצר לא יצאו מחבלים מהעיר. צה"ל מראה לפלשתינים שעל כל מחבל, על כל פעולה נגד ישראל שרק יוצאת מהאיזור שלהם הם אלה שיסבלו, ואז הם גם לא יתנו לזה לקרות... לישראל זכות להתערב בענייני ההנהגה הפלשתינית מפני שההנהגה כיום נגועה ומעודדת טרור, והיא בעצם אויבת ישראל (לא כולה אבל רבים ממנה). עם ההנהגה של הרשות כיום אי אפשר להגיע להסכם שלום! את אוסלו הם הפרו- את האשמה הזאת אי אפשר לזרוק על הימין, מפני שהפירוק קרה בממשלת שמאל...

La Gamba

New member
עדיין זו אינה דרך

כעת הצדקת את התנאי שלכם, ואמרתם שאינכם בוטחים בערפאת (מי כן?) בנוסף הסברת לנו מה צה"ל עושה (יופי, לא ידעתי את זה מקודם). עכשיו תגדי לי מה הדרך של הליכוד לשלום.. מה הדרך של הליכוד...

EverMan

New member
צה"ל זה צה"ל , מדינות עתידית

זה משהו אחר. צה"ל פעל וימשיך לפעול נגד הטרור. אבל המשימה שלנו היא לא להעניש את ערפאת. אנחנו לא אמא שלו ולא אבא שלו. אבל מה יקרה בעתיד ? זה קשור רק במדיניות ממשלה - ופה ה´פאשיסטים המתוקנים´ או בשמם השני "הליכוד" , לא מבטיחים דבר. ולא , הרשות הפלשתינאית החלה לעבור על אוסלו דווקא בתקופת ביבי.

Johnny the Doe

New member
ענבר, אתה מתחיל להרגיז אותי

אני במקומך לא הייתי פוצה את פי לגבי ערפאת ומתי הוא הפר לראשונה את אוסלו. עוד לא הגבת לאותה הודעה שלי לכן מוטלת עליך חובת ההוכחה שאני טועה, דבר שלא הצלחת לעשות עד עכשיו כי מה לעשות, עם עובדות לא מתווכחים (רק מתעלמים מהן, כפי שאתה עושה במיומנות רבה).

EverMan

New member
אני במקומך לא הייתי פוצה את הפה

כי באמת שאמרתי לך מה לעשות עם ההודעה ההיא - וזה לדבר איתי באי סי קיו כי אין לי כוח לפתור את זה פה ! ואני לא מסתכל על ערפאת במקרה הזה , אם כי על הצד שלנו שהרס את ההסכמים ב96 במקום לסדר אותם ואולי להוריד את ערפאת !

Johnny the Doe

New member
חבוב, אתה אמרת שהרשות הפלסטינית

החלה לעבור על אוסלו ב-96 - מילה במילה. תפסיק לעוות את מה שאתה בעצמך אומר, אתה לא עובד על אף אחד. ואני אמרתי לך שאני לא אדבר איתך על זה ב-ICQ, כן או לא? מה חשבת, שבגלל שאתה אמרת אז אני אעשה? לא. אז מה שנשאר פה זה שאני הצגתי לך בזמנו עובדות, עובדות שסירבת להתייחס אליהן כמו שצריך וניסית להפריך אותן כאילו אתה מדבר עם מישהו שנולד אתמול. הבאתי לך את המידע אבל אתה התעקשת להתעלם ממנו. אין פה בכלל שום ויכוח מתי הרשות החלה להפר את אוסלו כי העובדות מדברות בעד עצמן. כל מה שהיית צריך לעשות זה לעצור לשתי שניות, להפנים את המידע שהבאתי לך ולהמשיך הלאה. אפילו לא ביקשתי ממך להודות בטעותך (כי אני יודע שבתור פוליטיקאי מדופלם יהיה לך קשה לעשות זאת). אתה רק מוכיח לי (פעם אחר פעם) שוויכוח איתך הוא עקר כי אין לי שום דרך לדעת שאתה תקלוט משהו ממה שאני אומר לך ולא תעביר את זה מאוזן אחת לאוזן שניה והחוצה. והעיקר זה שאתה אומר לקנדימן שהוא זה שבא לומר בפורום את דבריו בלי להקשיב... אשרי המאמין!

EverMan

New member
תביא פה הוכחה אחת שהרשות

הפלשתינאית כולה ככללה עברה על הסכם אוסלו. בבקשה. אני אמרתי שאין לי כוח להגיב לך פה , כי על כל טעות כתיב או אות לא במקות זה הופך לדיון במקום מה שצריך. אתה מעדיף לא להקשיב - זבש"ך. אני לא התעלמתי מהנושא שלך. אז או שתתייחס לבבקשתי - או שלא תעז לתקוף אותי על כך !

.המוסד

New member
לא רוצים לדבר איתך באיסיקיו

כי אח"כ אתה משקר ומסלף מה שהיה שם, אז אם אתה בטוח כל כך בעצמך, אולי תיתן את הראיות שהמחבלים היו יפים וחמודים עד שביבי בא

EverMan

New member
מי אתה שתדבר בכלל ?

הולך ומדבר באי סי קיו בחלקלקות ובענווה ובא לפה ופותח את הפה ! אני לא העברתי חומר משיחות שלנו לאי סי קיו מלבד שאלה אחת שעלתה פעם אחת. אולי תביא פיגוע אחד שלא התבצע בידי החמאס והג´יהאד האיסלאמי לפני 96 ? וכפי שאתה יודע טוב מאוד - אלו הארגונים שהתנגדו להסכם השלום - בעיקר בשביל להילחם בערפאת ולאו דווקא בהסכם עצמו. בבקשה ! אני דיברתי איתו , לא איתך. והויכוח הזה היה בינינו ולא קשור כלל לפורום. אז מה אתה בכלל דוחף את האף הגדול שלך ?

.המוסד

New member
אני אחד שדיבר איתך באיסיקיו

אני דווקא זוכר שאנשי אש"ף אומרים שהסכם דיפלומטי הוא רק צעד טקטי(קצר טווח) שנועד רק ל"שיפור עמדות" ולאחריו יבוא תור הנשק אתה דיברת בפורום, הפתוח לכל, והוויכוח הזה בתחומי הפורום, לכן הוא קשור אליי, ויש לי אף קטן

EverMan

New member
אף קטן ונדחף הרבה.

וברור שזה נועד לשיפור עמדות , כל הסכם אוסלו היה צעד אחרי צעד שיפור עמדות לקראת שיפור עמדות - לשני הצדדים ! ולא , הם מעולם לא אמרו שזה נועד לביאת נשק אח"כ !

Johnny the Doe

New member
זו לא הפעם הראשונה שאתה אומר את זה

מה יגרום לי להאמין שהפעם אתה תתייחס למה שאני אומר? לא משנה. רצית? קיבלת. הנה כמה דוגמאות: - על הרשות להילחם בטרור - נכלל או לא נכלל בהסכם אוסלו? דוגמה: תופעת הדלת המסתובבת. ראיות: 1. רצח נהג המונית הירושלמי. 2. רצח הישראלים מוואדי קלט, 1995(אני מדגיש כי לקח לך 3 הודעות לקלוט את זה). - חינוך לשלום והפסקת ההסתה - נכלל או לא נכלל? דוגמאות: ספרי לימוד במערכת החינוך הפלסטינית שמסיתים נגד ישראל ושוללים את זכות קיומה. ראיות: 1. "חינוך לאומי". 2. "שפתנו היפה". 3. "ציונאציות". - הגבלת מספר השוטרים הפלסטינים - נכלל או לא נכלל בהסכם? 40,000 במקום 30,000. מספיק לך? כי אני עוד לא התחלתי...

La Gamba

New member
מה שדפוק הוא

שהיא לא עברה על ההסכם, כי ההסכם לא כלל שביתת נשק מצידה.

למעלה