"ולמה עזבת"?

לקשמי

New member
"ולמה עזבת"?

מה עונים על שאלה כזאת בראיונות עבודה? כששואלים אותי למה עזבתי את מקום העבודה האחרון שלי? לא נראה לי הגיוני להתחיל לספר את כל השתלשלות העניינים. הרי הכל התחיל כזכור מזה שהעבירו אותי מתפקיד קלדנית עם שופטת קבועה לתפקיד קלדנית רזרבה וכו'. אם אגיד שזה מסיבה רפואית (שזה גם בערך נכון, למרות שזאת בטח לא ה-סיבה) זה יחסום בפניי הרבה אפשרויות. אז מה עונים? תמיד כשאני הולכת לראיון עבודה אני חושבת בראש על השאלה הזאת אבל לא מוצאת תשובה מתאימה.

עם מה את מתמודדת ?

יש לי תחושה שאת עסוקה בהתמודדות עם פחד. ולפני כל מחשבה ישרה ומעשית של "מה אני אומרת . . . " את חייבת להתקרב ולהבין מהו הפחד שמזמזם לך בראש. דרך אגב - הגליון הקרוב של העלון יעסוק בהתמודדות עם פחדים אז אם את עדיין לא רשומה, את מוזמנת. להרשמה

לקשמי

New member
פחד

אז קודם כל יש כמובן את הפחד הקיומי. אני מחפשת עבודה כי אני גרה בדירה שכורה ולא יכולה להרשות לעצמי להיות מובטלת עוד הרבה זמן. הפחד הכי חזק כאן הוא שחס וחלילה אצטרך לחזור להורים שלי. (אני לא אפרט כאן למה זה כל כך נורא לחזור להורים, אבל באופן כללי, הבית של ההורים שלי זה מקום שאסור לגור בו). אז כשאני הולכת לראיון עבודה כלשהו אני צריכה לעשות הכל כדי להתקבל אליו. ובאמת, הייתי מוכנה לעבוד בכל עבודה, אפילו בנקיון (מה שעד עכשיו נרתעתי ממנו) אבל עדיין יש לי את הכאבים ביד ובכתף שלא יאפשרו לי לעבוד בעבודה פיזית הרבה זמן. אני משחקת עכשיו במשחק של השרדות אבל זה משחק שאסור לי להפסיד בו.

motior

Member
יש הרבה תשובות

צריך להתאים אותן לאופי העבודה המבוקשת ולאמת הפנימית שלך. דוגמאות: "חיפשתי אתגר גדול יותר" "רציתי להיות יותר עצמאית" "הרגשתי שאני לא ממצה את כישורי" "לא הסתדרתי עם המנהל כי..." (פה צריך הסבר משכנע שיראה איך כן תסתדרי עם הבוס החדש) "רציתי עבודה עם אנשים / בצוות גדול יותר" "רציתי להתמקד יתר בתחום של..." "לא ראיתי את עתידי בבתי המשפט החלטתי שכל יום שאני נשארת שם הוא בזבוז"

motior

Member
ראיתי גם אותה

אבל לדעתי הנקודה (בהודעה המקורית מהיום) היא: "אם אגיד שזה מסיבה רפואית (שזה גם בערך נכון, למרות שזאת בטח לא ה-סיבה) זה יחסום בפניי הרבה אפשרויות" כלומר - (1) הסיבה הרפואית היא לא הסיבה (אגב, ראיתי בפורום את רצונה להחליף עבודה ללא קשר לבעיות רפואיות) ו- (2) היא לא רוצה לתת את זה כסיבה (יחסום אפשרויות). ואז באה השאלה - "אז מה עונים? תמיד כשאני הולכת לראיון עבודה אני חושבת בראש על השאלה הזאת אבל לא מוצאת תשובה מתאימה." כשרוצים להצליח בראיון עבודה, כדאי לבוא עם תשובה מוכנה לשאלה (צפויה) זאת. הצעתי תשובות שיכולות לעזור להצליח בראיון, אבל חייבים שתהיה גם אמת מאחריהן (ומכאן תחילת דבריי - "צריך להתאים אותן לאופי העבודה המבוקשת ולאמת הפנימית שלך"). לדוגמא - אם אומרים שמחפשים יותר אחריות, רצוי שהתפקיד המבוקש אכן ידרוש זאת, וגם שהמועמד (המרואיין) באמת רוצה את האחריות ומסוגל לעמוד בה. ייתכן שבעצם בתפקיד הקודם הייתה לו מספיק אחריות, והוא עזב מסיבות אחרות, אבל אם תכונה זו רצויה לשני הצדדים היא בהחלט תשובה מספקת.

מאיר עיניים

תודה מוטי על תשומת הלב, על ההתייחסות המאירה שבאמת עוזרת, להרגשתי. לוקחת בחשבון הן את הפן האישי העמוק והן את המציאות בראיון העבודה. מקווה שרבים יוכלו להיעזר אמיר דרור

לקשמי

New member
תודה רבה

קמתי היום בבוקר עם תשובה שנראית לי באמת מתאימה לשאלה כזאת. אלך איתה.

למעלה