ולווט רבולבר החדש

GILAD100th

New member
ולווט רבולבר החדש

באלבום החדש של פליטי גאנז נ רוזס והסולן לשעבר של סטון טמפל פיילוטס- סקוט ווילנד הם נשמעים הרבה יותר טוב והרבה יותר יצירתיים, תודות לעובדה שסקוט ווילנד (המוכשר בטירוף) והמפיק ברנדן אובראיין (לשעבר סטון טמפל + פרל ג'אם ועוד ועוד) משדרגים את פליטי גאנז נ רוזס החד מימדיים וה"לא כל כך יצירתיים". באלבום החדש נראה שהם סוף סוף מנסים קצת להתנסות ולשדרג את עצמם ולא רק לחשוב על "סלאש, תדפוק כבר סולו!", אני מניח שאם ווילנד לא היה איתם הם לא היו פותחים כל כך את הראש.

o pie

New member
מעניין, אני אוריד...

קונטראבאנד היה נחמד אבל בשלב מסויים הוא נמאס

GILAD100th

New member
קונטראבנד...

הוא אלבום שיכל להיות טוב אך ההפקה הנוראית של ג'וש אברהמס (מפיק של להקות ניו מטאל מחורבנות) חירבשו לגמרי את השירים. מעבר לכך, לא היה שום דבר מיוחד באלבום, הם לא השקיעו מינימיום מחשבה ופשוט עשו את ה"שירים שכולם רצו לשמוע"

M e n s R e a

New member
כן, ממש מזל שהסולן הזה לשעבר של

הסטון טמפל פיילוטס הצטרף אליהם. כי הם היו כ"כ חסרי אונים בלעדיו. קניתי את קונטרבנד. הספיק לי. יש שם שיר אחד יפה. וזהו. הרשה לי לומר לך, שהלהקה הזו לא מתקרבת בפסיק ליכולת וליופי בשירים של גאנז. ושהווילנד הזה סולן נחמד. וזהו. ואקסל שם אותו בכיס הקטן ביכולת הווקאלית, וכנראה גם בכתיבת שירים.

GILAD100th

New member
אז אתה כנראה גם לא תתחבר לחדש

ואני לא מצפה ממך. אקסל כתב שירים טוב מאוד וגם יש לו קול פגז. אבל...ההבדל הוא שווילנד הוא רב-גוני, וסגנון השירה שלו הרבה יותר אינטיליגנטי. קונטרבנד לא מייצג את זה בכלל. ווילנד, לאורך הקריירה התנסה בסגנונות מוזיקה ושירה רבים, לדוגמא: -באלבום השלישי, הרביעי והחמישי של סטון טמפל, קיימים שירים שמושפעים מאוד מג'אז ופסיכדליה - אף להקת רוק מהתק' שלהם לא פתחה ככה את הראש והעזה כל כך לנסות משהו חדש. -באאוט-טייקים של האלבום האחרון שלהם הם אפילו עשו שירים שמושפעים מג'אז לטיני ובוסה נובה- שירים מדהימים ומיוחדים שלצערי חובב רוק ממוצע שמסתובב עם חולצה של 'גאנז' לא יוכל להעריך כי זה מעבר לרמה האינטילגנטית שלו, הרי אתם רק רוצים שאקסל ידפוק צרחה או פרופוקציה, או שסלאש ידפוק סולו. -ועם כל זאת, סקוט ווילנד גם יודע לתת בראש כשצריך. צירפתי כמה לינקים בשביל שתתרשמו (או לא) מסקוט ווילנד, שלדעתי נחשב לסולן הרוק הכי "לא מוערך כפי שאמורים להעריך אותו" אי פעם: http://www.youtube.com/watch?v=nJ7unxbCHVQ http://www.youtube.com/watch?v=494HNSbRWyw http://www.youtube.com/watch?v=tunLJXOXb3s&mode=related&search=

M e n s R e a

New member
אתה יודע מה הבעיה במה שאתה אומר?

לא שלא אמרתי שווילנד לא סולן טוב, פשוט אני חושב שאקסל לוקח אותו. לא שלאקסל אין בעיות אישיות-אופי-פרימדונה (שהן עקרונית הבסיס לבעיה של גאנז), אבל מבחינת יכולת כתיבה וביצוע, אני לא מוצא מקום להשוואה. ברור שזה עניין של טעם אבל. בכל אופן, הבעיה במה שכתבת היא, שאתה טוען פה שווילנד טוב יותר, כי הוא לכאורה מורכב יותר, או יותר "אינטיליגנטי", ואתה אף מזלזל במי שמעריך את גאנז, וחושב שאתה יותר אינטיליגנטי מהם, כי אתה פתוח לסגנונות כמו שירים שמושפעים מג'אז לטיני ובוסה נובה. ואין ממש קשר הכרחי בין שני הדברים. מוסיקה מורכבת יותר אינה בהכרח אינטיליגנטית יותר (משפט שבהכרח צריך להאמר לאנשים שעושים פרוגרסיב לא יפה, ומצדיקים את חוסר היופי במוסיקה בכך שהיא "יותר אינטיליגנטית" וכו'). אני שומע מספיק שנים מוסיקה בשביל שאתה תעריך את רמת האינטיליגנציה שלי ע"ס העובדה שאני מעדיף את גאנז בכל רגע על איזה פרויקט לכאורה מורכב של ווילנד. מוסיקה לא חייבת להיות מורכבת (ומי כמו נירוונה הוכיחו את זה מעולה), כדאי אבל שהיא תהיה יפה, אם היא רוצה שאנשים יאהבו אותה. ואם קניתי את קונטרבנד בגלל שהלהקה שהוציאה אותו מורכבת מחצי ההרכב של גאנז, ואהבתי רק שיר אחד ממנו, אז חבל. ושוב, אין קשר לאינטיליגנציה.

M e n s R e a

New member
ועוד משהו קטן

"ואני לא מצפה ממך" היא לא דרך יפה להתבטא כלפי אנשים שלא מעריצים סולן כמו שאתה מעריץ אותו. זה מן הסתם מראה על זלזול, כאילו שאתה חושב שאתה יותר אינטילינגט ממני, בגלל שאני מעריך את מה שגאנז עשו, ואתה פחות. ומן הסתם אתה טועה, ובענק. והסבר לגבי מה שאמרתי קודם על פרוג, כדי שחובבי הז'אנר לא יקפצו עלי פה אם דברי לא הובנו כהלכה: לא אמרתי שאין פרוג יפה חלילה, אמרתי שיש להקות (למשל פרוג) שעושות מוסיקה לא יפה (בעיני מי שמאזין לה וחווה דעה), ומנמקות את אי ההתלהבות מהמוסיקה הזו בכך ש"הקהל לא מספיק אינטיליגנטי", "מה אתה רוצה, זה פרוג" וכו'.

GILAD100th

New member
וואו, צ'יל אאוט אח שלי

קודם כל, אני ממש מתנצל אם דבריי פורשו כזלזול, באמת שלא הייתה לי כוונה ואני מתנצל. ה"אני לא מצפה ממך" בא מנקודת מבט שהבנתי מדבריך שאתה פשוט לא אוהב את הסגנון השירה והכתיבה של ווילנד ובאלבום החדש, כמו בקונטראבנד זה עדיין ווילנד והקול שלו והסגנון כתיבה שלו- מהבחינה הזאת הוא נשאר הוא -לכן הסקתי את מה שהסקתי ואני מתנצל, באמת, מעומק ליבי אם פגעתי בך. יש כל כך הרבה דברים במוסיקה שהם "מתוחכמים" ו"אינטיליגנטים" שאני פשוט לא סובל- אני איתך לגמרי, מה שאינטילגנטי לא אומר בהכרח שזה איכותי, השאלה היא איך עושים את זה. אני מודה שאני מעריך יותר להקות שמתנסות בדברים חדשים אך עושים את זה טוב! יש כאלה גם שבכח מנסים להיות מיוחדים ומתוחכמים וזה יוצא חרא. בוא נסכים על זה שאקסל שם בכיס הקטן את ווילנד מהבחינה שהוא מגיע לקולות יותר גבוהים מווילנד ואוקיי- הוא גם כותב מילים יותר טוב אך ווילנד הרבה יותר מפותח ממנו ופתוח לקשת מוזיקלית יותר רחבה, ווילנד פשוט יותר מפתיע ולא צפוי ויחד עם זאת- הוא עושה את זה טוב מבחינה יצירתית - מה שמעיד על כך שהוא הרבה יותר מעניין ומסקרן מבחינה מוזיקלית ולא מבחינת "שואו אוף" פרובקטיבי וילדותי (להרביץ לצלם לדוגמא). אבל זה עניין של טעם ואני מכבד את טעמך. מה שאני כל כך אוהב בווילנד (ולא אוהב באקסל) זה שווילנד פתוח יותר לסגנונות מוזיקה שונים וממזג ביניהם מבחינה ווקאלית במוסיקה עצמה באופן מעורר קנאה. לדוגמא: באלבום החדש יש שיר שמושפע מאוד מקאנטרי, אך זה עדיין שיר שדי בטוח הולך להיות להיט ולדבר לנתח גדול של אנשים (או במילים אחרות-בלדת רוק) - מי היה מאמין ששיר קאנטרי ברובו (בעיקר ווקאלית) יהיה להיט לקהל של מוזיקת רוק/אלטרנטיב - זה לדעתי מעיד על כשרון יוצא דופן, לקחת שיר קאנטרי ולהפוך אותו לשיר המנוני לקהל הרוק הרחב בשנת 2007. הינה קטע מהשיר (שאתם עוד תשמעו עליו הרבה): http://www.youtube.com/watch?v=XzizpV4Hm4Y וכאן הם נותנים בראש עם קאבר לסטון טמפל פיילוטס: http://www.youtube.com/watch?v=Og_wMT6F7kk

M e n s R e a

New member
עכשיו זה נשמע הרבה יותר הגיוני

אם לזה התכוונת-מסכים איתך. ואין ספק שלרוז בעיות אופי, כמו שכבר אמרתי, ולהרביץ לצלם זו רק דוגמה אחת מהן. אני כן מקווה שהאלבום השני של וולווט יהיה יפה יותר (לדעתי) מהראשון, אני כן רוצה שהם יצליחו, וכן, בגלל שלפני 15 שנה בערך הערצתי אותם בגאנז.

GILAD100th

New member
אני רוצה שהם התפרקו...

אחרי האלבום הזה ויחזרו להיות הלהקות המקוריות שלהם.

nothingman1

New member
הוידאו הראשון כל כך מזכיר לי את סינטרה

אהבתי את הביצוע הזה ל- sour girl

dankalove

New member
זה קטע מוזר

אחד הדברים שמדברים עליו שבעצם דפק את גאנז המקוריים היה דווקא הקטע שאקסל כן ניסה למשוך לסגנונות אחרים או "לשדרג" את הסגנון שלהם, ובאיזשהו מקום להתפתח מבחינה מוזיקלית. יש המון ראיונות שבהם סלאש, דאף ואפילו מאט המתופף הדי מטומטם שהצטרף אליהם במקום סטיבן- שהיה סוג של נרקומן, מדברים על זה שהם "רצו לעשות רוק וזהו. בלי פסנתר ובלי עניינים", דווקא "שירי פסנתר" שלהם (נובמבריין וכו') נחשבים עד היום ליצירות מוזיקליות ברמה שלא חשבו שקיימת אצלם עד אז. משונה שדווקא עם הסולן החדש הם כן פתאום פותחים את הראש. אולי זה גם קשור למפיק המוזיקלי.. oh well שבת שלום מבירה הקטנה...

GILAD100th

New member
לדעתי...

הם מתחילים להפתח כי: 1)הם התבגרו מנטלית. 2)סקוט ווילנד הוא כנראה הרבה יותר סבבה של בחור מאקסל.

M e n s R e a

New member
אין ספק שאתה צודק ב-2

כי לאקסל כנראה יש בעיות אופי קשות. לגבי מה שכתבו לך קודם-אכן דווקא ממה ששמעתי אנשים כמו מאט סורום התבאסו על הכיוונים היותר מורכבים שאקסל ניסה לתת לגאנז (לא שתמיד הכיוון שלו היה מתבקש, הבנתי שהוא רצה להכניס מוטיבים אלקטרונים ללהקה, וזה מה שהוביל, בין היתר, לעזיבתו של סלאש. מה שדווקא מצחיק בהקשר הזה הוא העובדה שמאט סורום עוד העז לקטר-I didn't sign up for this, וזאת לאחר שהצטרף להרכב רוק מצליח ביותר וקיבל למעשה מוצר מוכן כבר להצלחה, ורק בגלל שהמתופף הקודם שלהם לא יכול היה לספק את הסחורה יותר. וזה אחרי שהוא הבין שהולכות להיות להם זמרות רקע וקלידים.

rockninja

New member
מה הוא דלף לאינטרנט?? כי האלבום עדיין לא יצא

או שפיספסתי?

rockninja

New member
טוב פתחתם פה נושא מעניין

אז הנה מה שיש לי להגיד..:) קודם כל נורא הציק לי הקטע שרובכם חושבים שסקוט וויילנד הוא כנראה בחור הרבה יותר סבבה ובגלל זה הוא איפשר לפליטי גאנז להפתח לסגנונות מוסיקה שונים. אל תתבלבלו, הבנאדם הוא פרימדונה לא קטנה בכלל. הוא כולו אגו וסיכסוכים עם חברי להקה מהעבר, וגם וולווט ריבולבר עצמם אמרו שיש בינהם הרבה מתחים והם מקווים שזה לא יתפוצץ. אקסל לא לבד. בקשר לניסיון של אקסל לפתח את הסיגנון של גאנז בסוף הדרך- הזכרתם פה את נומבר ריין. שיר מעולה לדעתי שאני מאוד אוהב, אבל הוא לא כזה גדול ואיכותי כמו שההפקה שלו מנסה לעשות אותו. כל הכלי נשיפה והסאונד הגרנדיוזי הזה הם בעצם ממלאים את המקום של שיר די רזה וביצוע לא מספיק טוב של אקסל, לדעתי (בעיקר בבתים). הקטעים הכי גדולים של השיר הם הסולואים המדהימים של סלאש והסוף החזק של השיר- שהוא גם כן כל כולו סלאש. הפסנתר בשיר לא מדהים בכלל. גם אפשר להסתכל על estranged שזה היה עוד ניסיון ליצור "יצירת מופת" עם חומר שהוא פשוט לא מספיק חזק. הקטעים של אקסל עם הקול הדועך שלו (בתקופה הזאת) עם הליווי של הפסנתר הם חביבים, ורק יוצרים את המתח לפני הסולואים היפהפיים והסופר-מרגשים של סלאש שעושים את השיר הזה לענק. סקוד וויילנד לא שווה יותר מדי היום לדעתי, ואני מקווה שהדיסק החדש ישנה לי את הדעה הזאת. כי בקונטרה באנד הוא לא נשמע משהו בכלל. אני בכלל לא תופס מבנאדם שהתפרסם עם הלהקת חיקוי שלו ללהקה נורא מצליחה באותו זמן (פרל ג'אם) ושזאת הסיבה היחידה פחות או יותר שהם הצליחו- הם הוציאו לרדיו שירים של פרל ג'אם שפרל ג'אם עצמה לא הסכימה כבר לכתוב. והוא חיקה את ודר אחד לאחד. הבנאדם הזה הוא יותר כמו זיקית מאשר יוצר עצמאי ומגובש. בקשר לקונטרה באנד- דיסק מאוד חלש לדעתי. מסכים עם מי שאמר שההפקה לא טובה, אבל זה לא נכון לגבי כל הדיסק. fall to pieces (אחד השירים הטובים של הדיסק, והיחידים) מופק מצוין. חוץ מזה יש עוד כמה שירים בודדים טובים- slither, set me free, super human. דיסק מאוד מאוכזב, נטול השראה כמעט לחלוטין ונשען על שירים פשוט לא מוצלחים. מאוד חבל שהם בחרו את וויילנד בתור הסולן והיוצר הראשי שלהם לדעתי.

GILAD100th

New member
מקודם טענו שאני מזלזל

עכשיו, אני מודיע שאני מזלזל. מרוב שאני מזלזל בך, אני אפילו לא אנסה בכלל לחלוק עליך - אין טעם. גם נראה לי שאתה טיפה מסוכן, הרי אתה "רוק נינג'ה" ואתה מ"המוסד - בן זונה של מועדון". קרעת אותי מצחוק בהודעה שלך:)

למעלה