ולדימיר נאבוקוב

danbros

New member
ולדימיר נאבוקוב

שלום לחברי הפורום, אשמח אם תוכלו לעזור לי אולי מישהו יודע אילו ספרים של נאבוקוב תורגמו לעברית? קראתי את "לוליטה", "תריסר רוסי" ו"הזמנה לגרדום", ורציתי לדעת אם יש עוד ספרים שלו שתורגמו לעברית. תודה רבה דנ

גוגול

לא קראתי ואין לי מושג אם שווה לקרוא. בין הרוסים אני מעדיפה את בולגאקוב.

gordiwow

New member
גוגול נהדר

ובולגאקוב אפילו עוד יותר טוב. והכי טוב - יקירי "השטן במוסקבה". עכשיו אני קורא (בין השאר, כמובן - ערימת הספרים למראשות מיטתי הולכת וגדלה
) את "במדור הראשון" של סולז'ניצין, על הכלא הרוסי. כמיטב המסורת הרוסית - נפלא, כבד, עשיר...ומעייף. ייקח לי עוד די הרבה זמן לצלוח את 600 העמודים האלה, במיוחד לאור המבחנים שנופלים עלי ברעש אדיר. אבל אני מבטיח דיווח כשאסיים - בחודשי הקיץ הבא עלינו לטובה. ולדוסטו, שהתעניין כ"כ יפה במסעותי באלגברה הליניארית - הלך לי מצויין, תודה. ואבא שלי גם שמח לשמוע שאתה דואג להחזיר אותי לתלם כשאני מתברבר בפורום ספרות זה או אחר...

דוסטו

New member
אהלן, גורדון

שמח בשמחתך ובשמחת אביך וגם בצהלת אמך. מה המבחן הבא ? את "במדור הראשון" קראתי לפני עידן ועידנים. באמת כבד.אני לא חושב שסולז'ני הוא ברמה של דוסטו או בולגאקוב.

s i l v a

New member
"דבר, זיכרון" ...

אינני יודעת לנקד, כך שארשום את הכותרת באנגלית:SPEAK, MEMORY בין היפים בספריו של נבוקוב, פרקי זכרונות על חייו ברוסיה ובאירופה. וכך מתחיל המסע המופלא הזה: "על פני התהום מתנדנד הערש, והשכל הישר אומר לנו כי קיומנו אינו אלא סדק צר של אור בין שני נצחים של אפלה..." "תפארת"- סיפור על צעיר רוסי הגולה ממולדתו בימי המהפכה, על בדידותו של האדם שנדון לגלות ונדודים.

למעלה