ולאייל שחר

talniv75

New member
ולאייל שחר

בגללך התחלתי פרוייקט של יום- יומיים
הכנסתי בטבלה את כל אתרי הסקי הגדולים בכל אחת מהמדינות האלפיניות לפי גובה, מיקום ג"ג (כך שאפשר יהיה להבין מהן המשמעויות של "תנאי השלג" בשרות לגולש של הרים-מאונטיינס), מספר מאפיינים כמו תחילת/סוף עונה, ק"מ פיסט ומספר מעליות וקירבה לאיזה שד"ת בינ"ל. לדוגמה צרפת כיוון שאייל שאל לגבי טין וכו'. זה יראה יותר טוב מאיך שזה מופיע במייל הזה ויעשה לכולנו סדר.
חוצמזה תמונה מלפני יום מסופ"ש של עבודה בשטובן (ארלברג- סנקט אנטון) שלא יהיה משעמם

צרפת Portes du Soleil- Avoriaz, La Chapelle, Les Gets, Chatel)
אלפים מערביים- צפוניים 1020-2500 מטר אסופה של כ 5 אתרים בינוניים היוצרים בינהם אתר אחד ענק בחלק נצפוני של האלפים המערביים (סבאוה הגבוהה)
עונה: אמצע דצמבר-סוף מרץ
פיסטים: 500 ק"מ +
רכבלים: 80+
צרפת Chamonix-Montblanc- Les Houches, La Praz, Argentier, Le Tour אלפים מערביים- צפוניים 1000-3800 מטר עמק שלם עם כ 5 אתרי סקי (לא מחוברים) על הגבול הצרפתי-שוויצרי-איטלקי. אחד משני האתרים עם הרכבלים הגבוהים ביותר באלפים ומספר קרחונים.
עונה: תחילת דצמבר-אמצע מאי
פיסטים: 115 ק"מ
רכבלים: 50+
צרפת Megeve- Evasin Montblanc אלפים מערביים- צפוניים 1000-2400 מטר אתר סקי גדול במיוחד, דרומית לשאמוני.
עונה: אמצע דצמבר-סוף אפריל
פיסטים: 325 ק"מ
רכבלים: 88
צרפת Les Arcs - Bourg Saint Maurice, La Plagne - Paradiski
אלפים מערביים/דרום מערביים 1200-3200 מטר חיבור בין 2 אתרי סקי גדולים ומפורסם בואכה האלפים הדרום מערביים.
עונה: תחילת דצמבר-סוף אפריל
פיסטים:400+ ק"מ
רכבלים: 100+
צרפת Tignes, Val d'Isère
- Espace Killy
אלפים מערביים/דרום מערביים 1550-3450 מטר אתרים גדולים וגבוהים במיוחד בואכה האלפים הדרום מערביים. מתפקד כאתר סקי גם מחוץ לעונה ע"ב קרחון.
עונה: סוף נובמבר-סוף מאי
פיסטים: 500+ ק"מ
רכבלים: 87

צרפת Les 3 Vallees- Courchevel, Les Menuires, Meribel, Val Thorens אלפים מערביים/דרום מערביים 1000-3200 מטר חיבור בין 4 אתרי סקי עיקריים וגדולים מאוד עם וואל תורנס כאתר הגבוה ביותר.
עונה: סוף נובמבר- אמצע מאי
פיסטים: 500 ק"מ +
רכבלים: 80+
צרפת La grave-Les 2 Alps אלפים דרום מערביים 1650-3600 מטר אתרים גבוהים מאד ותלולים בחלקם ע"ב קרחון. מוקפים בעוד 4 אתרים אלטרנטיביים בינוניים.
עונה: סוף נובמבר-סוף אפריל
פיסטים: 120 ק"מ +
רכבלים: 60+
צרפת Serre Chevalier Vallée
אלפים דרום מערביים 1200-2800 מטר אתר גדול מאד עם מספר אתרי משנה בינוניים בקרבתו על הרכס המרכזי בין איטליה לצרפת.
עונה: אמצע דצמבר-סוף אפריל
פיסטים: 250 ק"מ
רכבלים: 50+
צרפת Val d'Allos - La Foux / Espace Lumière
אלפים דרום מערביים 1500-2600 מטר אתר גדול מאד- לסקירה זאת האתר הדרומי ביותר באלפים הצרפתיים, 133 ק"מ מהים התיכון וניס!
עונה: אמצע דצמבר-תחילת אפריל
פיסטים: 180 ק"מ
רכבלים: 18

natyh

New member
קבל מתנה מהפירינאים :

בקירה ברט :

פורמיגאל

סיירה נבדה .

פרטים בהמשך.

natyh

New member
תומר לגלוש על אבנים כאב לך ?

אז אתה רוצה שעוד אנשים יסבלו ,יא רשע ?

tomersi

New member
נתי אני (לפחות) אנסה להסביר...

היה לנו שבוע חלומי, מכל הבחינות.
היה מספיק שלג, גם למסלולים וגם לאופ פיסטים.
אכן, בחלקים התחתונים של האתר, היה קצת קרח ושלג לא הכי איכותי, אבל עדיין, כל המסלולים היו פתוחים וירדנו עד החלקים הכי תחתונים של האתר.
מעבר לשמש ולמזג האוויר המושלם שהיה לנו, היינו 11 איש בחיבור נדיר, וכל השבוע, מעבר להנאה מהגלישה, פשוט לא הפסקנו לצחוק.
אז בוא נסכם, השבוע שלנו היה סה"כ מושלם, הן מבחינת אנשים והן מבחינת הגלישה. (לא אבנים, ולא כאב...)
מסתבר, שאותו "סוכן נסיעות" שניסית (בצורה די פתאטית אני חייב לציין) "לעקוץ" באחת מההודעות הקודמות שלך, (עוד אחת מההודעות הלא ברורות שלך, שלא קשורות לכלום) אסף סביבו המון אנשים, ואני חוזר ומדגיש, המון אנשים, שמקשיבים לעצות שלו, נהנים מהעבודה המקצועית שלו, ורוצים להיות בחברתו, מעצם היותו אדם מדהים.

אני מודה ומתוודה שאני לשמחתי הרבה, גם חבר טוב שלו.

הייתי מנסה להסביר לך בצורה שאולי תבין (בסגנון שלך:עפיפון, חול מזג אוויר ימינה כחול כהה שתיים ורבע סקי וכמובן בקירה בקירה) אבל באמת שאין לי כח.

marceloros

Member
מנהל

איל שחר

New member
רוב תודות. בתחילת החודש אבחן את המצב

באלפים המערביים/דרום מערביים

למעלה